Turismul la Dunăre, promovat la Strasbourg

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Eurodeputata Adriana Ţicău a adus în atenţia participanţilor la reuniunea Forumului pentru Dunăre din Parlamentul European, cu tema „Turismul în Regiunea Dunării”, potenţialul turistic al segmentului  românesc al Dunării. Reuniunea a avut loc marţi, la Strasbourg.

Comisarul Antonio Tajani, vicepreşedinte al Comisiei Europene, responsabil pentru turism şi industrie, europarlamentari din statele riverane şi nu numai au avut ocazia să afle de spectaculoasele chei ale Dunării, de ruinele podului construit de Apolodor din Damasc, de Galaţi  - oraşul care a găzduit primul sediu al Comisiei Europene a Dunării, şi de Delta Dunării, inclusă de UNESCO pe lista rezervaţiilor biosferei mondiale.

Eurodeputata PSD, iniţiatoarea Forumului pentru Dunăre din PE, a subliniat că pentru a pune în valoare potenţialul Dunării trebuie dezvoltat transportul şi turismul pe căile navigabile interioare. „Statele membre şi Comisia trebuie să investească în dezvoltarea unei piste pentru ciclişti, care să se întindă de-a lungul întregului curs al Dunării.

Consider că regiunea Dunării trebuie să devină o destinaţie turistică europeană de excelenţă  şi că trebuie dezvoltată o marcă europeană pentru această regiune” a conchis Adriana Ţicău. Comisarul Antonio Tajani şi-a exprimat angajamentul de a lucra alături de eurodeputaţii membri ai Forumului pentru  Dunăre pentru dezvoltarea unei politici de turism pentru această regiune.

Citit 632 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.