Drumuri bătute de vorbe mai rău ca de viscol

Drumuri bătute de vorbe mai rău ca de viscol
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Directorul SC Drumuri Şi Poduri, Luciano Tudor, a ţinut, ieri, să susţină o conferinţă de presă în cadrul căreia a respins toate reproşurile făcute în ultimul timp de autorităţi privind modul defectuos de realizare a lucrărilor de deszăpezire. Fără să nominalizeze, acesta s-a referit atât la reproşurile făcute de preşedintele CJ Galaţi Eugen Chebac, cât şi ale prefectului Paul Florea sau ale consilierului judeţean Iulian Aramă cu privire la diverse aspecte legate de ritmul de deszăpezire din judeţ.

Modul în care s-au deszăpezit drumurile judeţene a fost intens discutat în şedinţa CJ din 16 februarie, consilierii USL reproşându-i preşedintelui Eugen Chebac că a lipsit din judeţ în timp ce Galaţiul era sub cod portocaliu de ninsoare şi viscol. Chebac a fost acuzat că nu a delegat nici unuia din cei doi vicepreşedinţi CJ dreptul de semnătură pentru deconturile SC Drumuri şi Poduri, motiv pentru care societatea ar fi ajuns în situaţia de a nu mai putea acţiona. În schimb, Chebac a spus că lipsa sa nu a provocat oprirea utilajelor de deszăpezire şi că, de fapt, problema ar fi legată de faptul că refuză să deconteze anumite lucrări fictive, „ca să se acopere găurile financiare din trecut. De aceea am şi decis dotarea utilajelor de deszăpezire cu GPS, pentru a urmări clar cine şi cât lucrează”.

Subiectul a fost reluat ieri şi de purtătorul de cuvânt al PSD Claudiu Brânzan care i-a luat, însă, apărarea societăţii Drumuri şi Poduri, găsindu-l vinovat exclusiv pe prefectul Paul Florea de „modul incoerent în care s-a acţionat pentru deszăpezire”. Anunţând că va cere Guvernului să îl demită din funcţie, Brânzan l-a acuzat pe prefect de „critici gratuite şi nefondate aduse unor oameni care la ora respectivă se luptau cu nămeţii. Am înţeles că în cadrul unor întâlniri în perioada acestor zile dificile, a afirmat că a văzut drumari în judeţ care făceau grătare şi se odihneau în acest fel la marginea drumului. Dar l-aş invita pe domnul prefect să facă un grătar la minus 20 de grade şi la viteza vântului de 80 km/h”. Evitând să intre în discuţii politice, prefectul Paul Florea a declarat, ieri, că „nu sunt mulţumit de activitatea Drumuri şi Poduri decât în proporţie de 60 la sută, dar situaţia va fi analizată pe îndelete după ce vor termina cu zăpada”.   

În cadrul conferinţei de presă de ieri, Luciano Tudor a respins acuzaţiile că ar fi umflat facturile, precizând că „lucrăm conform contractului cu CJ, la preţurile stabilite de CJ” şi a ţinut să spună că „activitatea nu s-a oprit nici un moment din cauza unor lipsuri de bani sau carburant”.

Citit 1974 ori Ultima modificare Vineri, 17 Februarie 2012 23:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.