PNL acuză prefectul că blochează bugetul judeţului
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

PNL acuză prefectul că blochează bugetul judeţului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Prefectul este acuzat de PNL că blochează bugetul judeţului * Paul Florea nu acceptă decizia USL de finanţare a drumurilor comunale spunând că nu se respectă legea * Joi, USL şi-a retras în ultimul moment iniţiativa de modificare a bugetului * Propunerea: banii de la primăria pedelistă Cudalbi - direcţionaţi pe drumurile judeţene! *   

Vicepreşedinta liberală a Consiliului Judeţean Galaţi, Tania Bogdan, a făcut, ieri, un apel către prefectul judeţului Galaţi, cerând ca acesta să valideze hotărârea CJ din 30 ianuarie privind alocarea sumelor de bani pentru drumurile comunale din judeţ. Tania Bogdan a vorbit de îngrijorarea mai multor primari (inclusiv PDL!) care ar fi sunat-o, alarmaţi că ar putea să nu mai primească banii necesari realizării diverselor investiţii locale. Reamintim că la finele lunii ianuarie, prin amendamentul adus de consilierii USL, în CJ s-a aprobat (spre nemulţumirea preşedintelui CJ Eugen Chebac) alocarea sumei de 6,5 milioane lei (rezultate din repartizarea sumelor defalcate din TVA, potrivit legii bugetului de stat) pentru reparaţia drumurilor comunale din 41 de localităţi.

Adică, toţi banii (împărţiţi, iniţial, de preşedintele Chebac între  drumuri judeţene şi comunale) au fost direcţionaţi numai pentru drumurile comunale. „În ultimii trei ani, în total, CJ a alocat pentru drumuri judeţene 83,6 milioane lei, iar pentru drumuri comunale, doar a zece a parte, 8,6 milioane lei, în condiţiile în care lungimea drumurilor judeţene este de 792 de km iar cea a drumurilor  comunale, 419 km!, a declarat Tania Bogdan.

La rândul său preşedintele PNL Victor Paul Dobre, l-a acuzat pe prefect că „blochează, iresponsabil, distribuţia bugetului. Niciodată nu s-a întâmplat să intrăm în martie fără bugetele aprobate… Nici un prefect nu s-a preocupat vreodată de resorturile politice în această privinţă”.

Paul Florea: responsabili sunt cei de la USL!

„Conform legii, alocarea banilor se face în funcţie de lungimea, starea drumurilor şi cu consultarea primarilor şi nu doar prin decizia consilierilor. Dacă dânşii vor aduce aceste argumente, eu validez, dacă nu, nu pot face o ilegalitate. Cât timp dânşii nu aduc aceste argumente, ei sunt vinovaţi de blocarea bugetului”, replică prefectul Paul Florea.

De remarcat şi faptul că în şedinţa de joi, grupul USL şi-a retras propriul proiect de CJ privind modificarea bugetului judeţului, proiect asupra căruia Tania Bogdan a evitat, ieri, să dea detalii la conferinţa de presă. În realitate, proiectul se referea la retragerea sumei de 100.000 de lei (alocată în ianuarie pentru drumurile comunale ale primăriei Cudalbi -  PDL) şi direcţionarea banilor pentru …. finanţarea drumurilor judeţene. Propunerea – care ar putea fi catalogată ca o ironie sau „lecţie” politică dată de USL adversarului politic Chebac şi presupusului său susţinător, prefectul Paul Florea, a fost catalogată de acesta din urmă doar ca „ciudată”…

Citit 1332 ori Ultima modificare Vineri, 17 Februarie 2012 19:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.