Cetăţeanul Brânzan şi prefectul pentru o societate deschisă

 Cetăţeanul Brânzan şi prefectul pentru o societate deschisă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* PSD îi reproşează prefectului că nu clarifică situaţiile delicate din partid * Subiectele readuc în discuţie lipsa de decizie a conducerii social-democraţilor în privinţa „candidatului-problemă” Chebac şi a susţinătorilor săi *


După ce au încercat fără succes să îi atragă prefectului atenţia în privinţa diverselor probleme politice semnalate, social-democraţii s-au gândit să ia calea cea mai simplă: cea a sesizărilor postate pe site-ul Prefecturii. În calitate de „cetăţean al judeţului Galaţi”, purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi, Claudiu Brânzan, a trimis pe adresa de mail a prefectului o scrisoare deschisă în care a enumerat mai multe probleme sesizat de partid: „Am citit cu mult interes, pe site-ul Instituţiei Prefectului Judeţului Galaţi, despre iniţiativa Dvs. intitulată „Prefect Paul Florea, întotdeauna pentru o societate deschisă”, prin care vă adresaţi cetăţenilor judeţului nostru cu îndemnul „Dacă ţi s-a făcut o nedreptate sau ştii vreun caz în care Legea a fost dispreţuită, dacă ştii vreun caz de corupţie, trimite-mi un mesaj. Îl voi citi şi mă voi ocupa personal de problema ta. Legea nu are carnet de partid”.

Problemele sesizate: nu a fost validată suspendarea mandatului de consilier judeţean al lui Alexandru Teodorescu (exclus din PSD şi declarat susţinător al lui Chebac) şi situaţia din CL Bălăşeşti, unde un consilier local nu este validat, iar un altul este incompatibil, fiind şi consilierul personal al edilului.

Partidul lui Chebac, marea dilemă

De departe cea mai gravă problemă semnalată de PSD prefectului se referă la cea privind aparteneţa politică a preşedintelui CJ Galaţi, Eugen Chebac. Conform lui Brânzan, pe 21 decembrie 2011, consilierul judeţean PSD Ciprian Groza i-a cerut prefectului să îşi spună punctul de vedere în privinţa lui Chebac, având în vedere că acesta a declarat că şi-a păstrat calitatea de membru PSD, dar la adunarea regională de S-E a UNPR, liderul de partid Gabriel Oprea l-a recomandat mulţimii ca primvicepreşedinte al Ligii Aleşilor locali UNPR şi candidat al partidului pentru încă un mandat de preşedinte CJ. „Deja a trecut termenul legal de răspuns de 30 de zile”, a reclamat Brânzan, încheindu-şi scrisoarea către prefect cu speranţa ironică: „Nu am nici o îndoială că vă veţi ocupa personal de problemele mele. Arătaţi, o dată pentru totdeauna că „Legea nu are carnet de partid!”.

PSD îl va exclude din partid pe Chebac

„Nu am cunoştinţă de sesizarea cu pricina, dar dacă se va confirma că s-au depăşit cele 30 de zile, am să caut responsabilii pentru asta”, spune prefectul Paul Florea, promiţând că va răspunde la scrisoare: „Conform legii, o persoană îşi menţine calitatea de membru de partid dacă nu demisionează sau nu este dată afară. În rest, susţinerea la alegeri din partea altui partid este decizia acelui partid”.

Subiectul readuce însă în atenţie problema de bază: conducerea PSD trebuie să ia decizia în privinţa lui Chebac. După ce a dat un răspuns evaziv, anul trecut, de faţă cu Victor Ponta, acum liderul PSD Galaţi Dan Nica pare să fi luat decizia: „Există foarte mulţi nemulţumiţi în PSD pe această situaţie şi ei cer să se oficializeze această plecare. E o chestiune de igienă a partidului”.

Citit 1477 ori Ultima modificare Duminică, 19 Februarie 2012 14:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.