Faleza Dunării îşi schimbă aspectul

Faleza Dunării îşi schimbă aspectul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Faleza Dunării, singurul loc de promenadă al gălăţenilor, dar şi singurul obiectiv cu potenţial turistic important, merită o faţă nouă. Potrivit arhitectului şef al municipiului Galaţi, Teodora Voicilă, s-a semnat deja contractul pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal şi urmează - ca la orice lucrare de anvergură - studiile de fundamentare pe circulaţie, mediu, peisaj, studiile geotehnice etc, dar şi o dezbatere publică.

Zona de studiu începe de la intrarea în Galaţi, de la Real, continuă pe toată fâşia Falezei, şi se opreşte la Şantierul Naval Damen. Sunt cuprinse străzile principale cum ar fi bulevardul Marii Uniri până la blocurile din Ţiglina şi Mazepa. „Faleza trebuie să fie amenajată peisagistic în aşa fel încât din orice loc am privi această zonă să arate emblematic pentru oraş. Este nevoie de amenajare peisagistică, de sistematizare, de consolidare, trebuie marcate zonele unde s-a distrus cheul în urma dragărilor. Vom determina zone de instabilitate a taluzului, le vom marca şi acolo se va impune interdicţie de construire sau va fi permisă construcţia, dar cu anumite limite, nu oricum, oricât, că pleacă Faleza în Dunăre. Fiind un element turistic extraordinar, Faleza va fi percepută şi de pe celălalt mal. Păi vine bărcuţa pe Dunăre şi vede ce? Bateriile de garaje din Mazepa?”, ne-a declarat arhitectul şef Teodora Voicilă.

Arhitectul şef a subliniat că, dacă prin PUZ se reglementează consolidări ale Falezei, nu înseamnă că în secunda următoare aprobării documentului acele consolidări se vor şi face. Va exista un ghid de bune practici şi, de exemplu, proprietarii de bărci sau de restaurante–ponton vor fi obligaţi să respecte un set de reguli în ceea ce priveşte întreţinerea şi felul în care arată obiectivul respectiv. Elaborarea PUZ-ului pentru Faleză ar putea dura doi ani, contractul de servicii în valoare de 199.000 lei de lei fiind câştigat de Asocierea SC Quattro Desing SRL, SC Halcrow Romania SRL.

Citit 7889 ori Ultima modificare Luni, 09 Aprilie 2012 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.