Constantin Dumitriu, europarlamentar gălăţean, susţine „economia verde”

Constantin Dumitriu, europarlamentar gălăţean, susţine „economia verde”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alocarea de fonduri europene pentru stimularea investiţiilor pe termen lung în tehnologii curate şi crearea de locuri de muncă în aceste sectoare este o măsură ce trebuie inclusă cu prioritate în strategia combaterii schimbărilor climatice, a declarat europarlamentarul gălăţean Constantin Dumitriu (PPE-DE, PD-L) în cadrul dezbaterilor din plenul PE.

„În România ne-am confruntat în ultimii ani cu scăderi ale producţiei datorită unor cauze externe precum inundaţiile, seceta, gripa aviară, la care s-au adăugat în ultimele luni problemele de natură economică. În contextul crizei financiare ne va fi din ce în ce mai greu să acoperim de la bugetul de stat pagubele produse de inundaţii sau secetă, prin urmare este necesară identificarea la nivel european a unor noi instrumente de sprijin”, a declarat europarlamentarul.

Dumitriu a susţinut în cadrul Comisiei de Agricultură a PE constituirea unor mecanisme de intervenţie la nivel comunitar de sine stătătoare, independente de valoarea plafoanelor naţionale, pentru prevenirea şi combaterea efectelor încălzirii globale. Investiţiile pe termen lung în domenii precum tehnologia curată şi energia regenerabilă ar avea ca efect combaterea efectelor negative ale schimbărilor climatice, dar ar stimula sectoare ce ar putea contribui semnificativ la relansarea economică.

Citit 3672 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.