Vor la putere!

Vor la putere!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Continuăm prezentarea candidaţilor pentru Primăria municipiului Galaţi, preşedinţia judeţului, Consiliul Local şi Consiliul Judeţului Galaţi înscrişi în bătălia politică de către partidele politice:


 

Partidul România Mare - Nume vechi şi nume noi pe lista candidaţilor

În 2008, PRM nu a mai reuşit să treacă pragul de cinci la sută nici la alegerile locale, nici la cele generale, şi a rămas pe tuşa administraţiei locale dar şi a Parlamentului României. Acum îşi doreşte mai mult ca oricând să reintre la masa de joc a politicii, în primul rând prin alegerile locale. După decesul liderului organizaţiei judeţene, Carol Dina, PRM propune o echipă care include atât nume noi cât şi nume cunoscute deja gălăţenilor.

Un inginer navalist pentru Primărie

Candidatul PRM, la Primăria Galaţi este Dorian Laurenţiu Munteanu, intrat în politică la începutul acestui an. Are 46 de ani, a absolvit Facultatea de Nave, este de profesie inginer, a lucrat în Şantierul Naval, iar acum are propria afacere, o firmă care produce oţel beton şi plase sudate. La preşedinţia Consiliului Judeţului PRM s-a înscris liderul interimar, Marin Costel, în vârstă de 56 de ani, de profesie jurist, şi şef de compartiment la SC Administraţia Pieţelor Agroalimentare Galaţi. În perioada 2000-2008 Marin Costel a fost timp de două mandate consilier judeţean PRM, apoi PNL şi PC. Marin Costel a fost o perioadă director la SC Apă Canal, iar traseul său politic a fost unul bogat: înainte de ’89 - prim secretar al Comitetului judeţean UTC, după '89 - PRM (de unde a fost exclus), PNL, PC şi înapoi la PRM. Iată şi cine sunt primii cinci candidaţi la Consiliul Local şi Consiliul Judeţului propuşi de PRM.

Lista pentru CL se deschide cu candidatul la Primărie, Dorian-Laurenţiu Munteanu urmat de Marin Costel. Îi urmează în confruntarea electorală: Vanghele Ifrim – 62 de ani, inginer, inspector, Camelia-Dorina Balcinoiu – 47 de ani, inginer, team leader şi de Andrei Moroşanu – 57 de ani, inginer. Cap de listă la Consiliul Judeţului este tot Marin Costel, urmat de un alt fost consilier judeţean, Lupu Nistor, în vârstă de 60 de ani, de profesie jurist, actualmente pensionar. Lupu Nistor a avut acelaşi traseu politic ca şi Marin Costel – două mandate la CJ, şi peripluri de la PRM la PNL şi PC şi înapoi la PRM. Următorul pe listă este Dorin Meran în vârstă de 47 de ani, avocat, cu state vechi la PSD. Anişoara Răchitosu – în vârstă de 42 de ani, de profesie jurist, consilier juridic şi Ionuţ-Cristian Dumitriu în vârstă de 28 de ani, cu pregătire de economist şi ocupaţie de administrator sunt şi ei candidaţi PRM pentru Consiliul Judeţului.


Partidul Poporului – DD - Cine sunt „discipolii” lui Dan Diaconescu

Formaţiunea politică a patronului OTV, Dan Diaconescu, a intrat în cursa electorală cu două nume cunoscute gălăţenilor. Ofiţer în rezervă, fostul şef al Protecţiei Civile, Constantin Ene, în vârstă de 57 de ani, a intrat în cursa pentru Primăria Galaţi susţinut de PP-DD, formaţiune a cărui filială judeţeană o şi conduce. Candidatul la şefia Consiliului Judeţului este Alexandru Teodorescu (foto), 58 de ani, inginer şi consilier judeţean ales pe lista PSD, partid din care a fost exclus în această primăvară. Teodorescu a condus vreme de patru ani Comisia de Buget-Finanţe a CJ, şi a mai fost consilier local în perioada 2004-2008. Traseu său politic a trecut pe la PD, PSD şi, mai nou, PP-DD. Teodorescu deschide lista PP-DD pentru Consiliul Judeţului, urmat de Liviu Creţu – 49 de ani, inginer, administrator, Marian Vicleanu – 54 de ani, consilier juridic, Daniela-Simona Hapeci – 28 de ani, economist, director economic, Cătălin Ungureanu – 30 de ani, sociolog-psiholog, director executiv. La Consiliul Local candidează din partea PP-DD: Constantin Ene, Malinovici Victor, Marian Alexandru, Avramescu Marian şi Carp Cecilia.


Partidul ProDemo - Apariţie nouă pe eşichierul politic

Partidul ProDemo, formaţiune cvasinecunoscută, ni-i propune la fotoliul de primar al Galaţiului pe Daniela-Teodora Amariţei, în vârstă de 44 de ani, de profesie economist iar la cel de şef la judeţ pe Nicu Stratulat, de 49 de ani, subinginer, administrator al unei societăţi comerciale. Listele pentru CL şi CJ sunt identice şi încep cu: Daniela-Teodora Amariţei, Mădălin-Adrian Bocşan – 44 de ani, inginer, şef serviciu, Stelian Băncilă – 46 de ani, economist, Sorin Toma – 50 de ani, inginer, inginer coordonator, şi Bogdan-Paul Bancu – 35 de ani, inginer, dispecer.


 

UDMR - Artista Margareta Kiss aspiră la CJ

UDMR a înscris candidaţi doar pentru Consiliul Judeţului. Lista începe cu medicul stomatolog în vârstă de 36 de ani Reves Carol, liderul organizaţiei judeţene, şi continuă cu Rusu Ibolya-Cecilia – 57 de ani, profesor şi administrator, Toth Andrei – 64 de ani, pensionar, Margareta Kiss - 75 de ani, soprană la pensie şi Hatvani Atila - 52 de ani, şofer.


Partida Romilor „Pro-Europa” - Candidaţi de treflă

Şi Partida Romilor “Pro-Europa” are candidaţi doar pentru Consiliul Judeţului. Primii cinci aspiranţi sunt: Viorica Gotu – 55 de ani, jurist, expert judeţean pentru romi, Costel Păun – 38 de ani, întreprinzător privat, Gheorghe Biţu – 42 de ani, fierar, Corneliu-Ionel Petrică – 37 de ani, student şi Lucica-Georgiana Grosu-Stoica – 25 de ani, inginer cadastru.


Partidul Socialist Român -  Partidul de schimbă, oamenii rămân

PSR nu are candidaţi pentru Primărie şi şefia judeţului, ci o mulţime de candidaţi comuni pe listele pentru CL şi CJ. Cap de listă atât la CL cât şi la CJ este Adrian-Ion Smărăndoiu – 54 de ani, inginer, mediator manager firmă, care a schimbat până acum o mulţime de partide: PNŢCD, PC, PNG-CD şi PP-DD. Următorii aspiranţi la legislativul local sunt: Valentin Cojocaru – 50 de ani, inginer, pensionar, Neculai-Ionel Olaru – 51 de ani, inginer, şef bază CD Brateş, Viorel Manole – 56 de ani, inginer, administrator clădiri şi Veronica Nedelcu – 54 de ani, funcţionar public, pensionar. La CJ candidează Petru Trifan – 67 de ani, inginer-economist, administrator de firmă, Veronica Nedelcu, Valentin Cojocaru şi Lucia Stoica-Năstăsache – 40 de ani, asistent principal de farmacie.


Partidul Poporului - LC - Pensionari în cele mai importante poziţii

Partidul Poporului – Legea Cojocaru (PP-LC) propune doi pensionari pentru cele mai importante mandate: Arghire Osanu, 66 de ani, maistru mecanic şi Gherasim Ştefan – 77 de ani, economist. Pentru CL primii cinci candidaţi sunt: Arghire Osanu, Vasile Cojocaru – 51 de ani, liber profesionist, operator imagine, Lucian Ţuţuianu – 46 de ani, electrician Dănuţ Toma – 44 de ani, electrician, şi Ştefan Gherasim. Lista CJ începe cu Ştefan Gherasim şi continuă cu: Constantin Rău – 50 de ani, gestionar, Cerasela-Giorgiana Olteanu – 34 de ani, muncitoare, Vasile Jiglău – 54 de ani, paznic vânătoare şi Gheorghe Voinea – 71 de ani, pensionar.


Forţa Civică - Trei candidaţi comuni la CJ şi CL

Avocatul Constantin Telegan, de 48 de ani, candidează la Primărie din partea Forţei Civice, iar Dorin Darabă, de 48 de ani, manager de proiect, la preşedinţia judeţului. Cei doi, împreună cu Liviu Profir – 45 de ani, medic, sunt primii candidaţi ai Forţei Civice atât pentru Consiliul Local cât şi pentru Consiliul Judeţului. Lista continuă cu Nicuşor Ajder – 49 de ani, economist, tehnician, şi Elisabeta Dranga – 48 de ani, asistent igienă sănătate publică, magaziner, candidaţi la CL şi Costică-Victor Neculai – 46 de ani, şofer, administrator, candidaţi la CJ.


Partidul Ecologist Român -  Echipă mixtă pentru mandatele cheie

Eugen Gheorghe Stamate (foto), liderul PER, în vârstă de 36 de ani este candidatul la Primăria Galaţi. De profesie este economist, a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Danubius din Galati şi este administrator la o societate. Candidata la şefia Consiliului Judeţului este Neculina Florea, 59 de ani, inginer, absolventă a Facultăţii de Mecanică de la Galaţi, care în prezent ocupă funcţia de mentor asigurări în cadrul Axa Life Insurance Romania. Pentru Consiliul Local primii cinci candidaţi PER sunt: Eugen Gheorghe Stamate, Doru Georgel Cristea – 38 de ani, licenţiat în drept, inspector securitate şi sănătate în muncă, Gabriela Stanciu – 44 de ani, profesor inginer, profesor, Toma Dumitrescu – 42 de ani, electro-mecanic naval, agent maritim şi Claudiu Prodea – inginer, revizor tehnic. La Consiliul Judeţului primii candidaţi PER sunt Neculina Florea, Marian Prodea – 36 de ani, prelucrător prin aşchiere, Gheorghe Constantinescu – 70 de ani, biolog, pensionar, Catinca Miron – 56 de ani, filolog, operator PC şi Nicolae Florin Maravela – 24 de ani, economist.


Partidul Verde - Doi jurişti pentru Primărie şi şefia CJ

Avocata în vârstă de 44 de ani Lăcrămioara-Violeta Stavire (foto) este candidata Partidului Verde la Primăria municipiului Galaţi. La şefia CJ, candidează Pompiliu Virgil Ciupercă Comşa - 60 de ani, jurist, directorul unei publicaţii. Lista verzilor la Consiliul Local începe cu: Lăcrămioara-Violeta Stavire, Adriana Mardare – 29 de ani, psihopedagog, Mirela Gheorghe – 39 de ani, lector universitar doctor, Voica Crăciun – 52 de ani, inspector judeţean Poştă şi Ani Janina Pricop – 30 de ani, consultant tehnic. La Consiliul Judeţului primii cinci candidaţi sunt: Pompiliu Comşa, Costică Harnagea – inginer, 49 de ani, Dănuţ Vîţă – 47 de ani, ziarist, Emeric Chvala – 48 de ani, tehnolog şi Ciprian-George Dănilă – 33 de ani, ospătar.


Record la senectute - Alianţa Socialistă propune un candidat de 83 de ani

Deşi nu a găsit decât trei candidaţi pe care să îi înscrie în cursa pentru Consiliul Local, Alianţa Socialistă are propriul său candidat la Primăria Galaţi - Cristian Mîrza, pensionar, în vârstă de 44 de ani. Pe lista CL candidează: Iordan Chirvase – 83 de ani, militar, pensionar (cel mai în vârstă candidat la CL), Aurel Brăilescu – 48 de ani, lăcătuş, tehnician şi Paul Lăzărescu – 76 de ani, economist, pensionar. Şi la CJ PAS nu are decât trei candidaţi: Ion Grosu – 73 de ani, inginer pensionar, Gabriel Tofan – 42 de ani, motorist şi Dumitru Giurgea – 56 de ani, mecanic.


PNŢCD  - Ochiul ţărănist vrea în administraţie

Ion Popa în vârstă de 50 de ani, inginer mecanic, este candidatul PNŢCD la preşedinţia CJ, şi totodată deschide lista candidaţilor în Legislativul Judeţean. Urmează Mihai Ţimpău – 71 de ani, inginer, administrator fermă, Mariana-Mirela Hulea – 38 de ani, asistent medical, fermier, Vasile Antoniu – 55 de ani, inginer mecanic, Sorin-Gabriel Ginghină – 41 de ani, electrician. Ţărănistul Marian Popa, 52 de ani, mecanic, administrator al propriei firme, fost consilier local, s-a înscris în cursa pentru Primărie, dar este şi cap de listă la Consiliul Local, urmat de Mihai Apetrei, Mitică Filip, Laurenţiu Tudorii, Doina-Lia Turlacu.


Singuri în bătălie - Candidaţi pe cont propriu

Partidul Totul Pentru Ţară nu are candidaţi la CJ, nici la Primărie, dar a găsit însă unul singur pentru Consiliul Local, pe Radu Darie. Tot singură este şi candidata independentă pentru Consiliul Local Viorica Gump, o pensionară în vârstă de 59 de ani, care nu face parte din echipa de candidaţi independenţi ai lui Nicuşor Ciumacenco.

 

Citit 7069 ori Ultima modificare Marți, 08 Mai 2012 11:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.