În ciuda scorului slab înregistrat de PDL la alegeri - Necula şi Toader nu demisionează

În ciuda scorului slab înregistrat de PDL la alegeri - Necula şi Toader nu demisionează
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

  • * Liderii PDL Galaţi, Mircea Toader şi Marius declară că nu au de ce să-şi depună mandatul aşa cum a făcut conducerea naţională a partidului * Potrivit şefului democrat-liberalilor gălăţeni, va fi făcută mai întâi o analiză şi apoi se vor lua măsurile necesare în perspectiva alegerilor parlamentare * 

 

Cutremurul care zgâlţâie conducerea naţională a PDL nu s-a propagat la Galaţi, deşi rezultatele obţinute în plan local sunt departe de a fi strălucite. În vara lui 2008, ca urmare a rezultatelor slabe obţinute la alegerile locale, conducerea filialei PDL Galaţi a fost dizolvată, iar Mircea Toader decapitat de la şefia organizaţiei. Rezultatele de atunci sunt superioare faţă de cele obţinute pe 10 iunie de Alianţa pentru Progres formată din PDL şi UNPR. Cel puţin în municipiul Galaţi este dezastru! Candidatul la Primărie, senatorul Marius Necula, liderul organizaţiei municipale PDL, a obţinut 8.446 de voturi (6,9 procente), cu 3.357 de voturi (2,9 procente) mai puţin decât a obţinut APP pe municipiu, la Consiliul Local. Dacă ne reamintim că Marius Necula a devenit în noiembrie 2008 senator cu 15.869 de voturi obţinute pe Colegiul nr. 4, jumătate de oraş, eşecul său devine şi mai evident. Mai ales dacă ţinem seama şi de faptul că precedentul candidat PDL la Primăria Galaţiului, Andrei Lişinschi, a obţinut 22.012 voturi în primul tur al alegerilor locale din 2008. La modul ironic, putem spune că Marius Necula a crescut totuşi cu două procente în ochii electoratului, dacă ne amintim că la înscrierea în cursa electorală declara că este cotat cu doar patru procente în sondaje.

Faţă de situaţia din judeţ, scorul din municipiul Galaţi, de două ori mai mic, devine şi mai ruşinos! La Consiliul Judeţului, APP a obţinut un scor de 19,5 la sută, superior celui de 18,7 procente din vara lui 2008. Şi dacă în Consiliul Local Alianţa are trei aleşi, cu patru mai puţin decât a avut în 2008, la CJ, are opt, la fel ca în mandatul trecut.

Ce spune liderul PDL?

Contactat telefonic, liderul PDL Mircea Toader ne-a declarat că nu are motive să-şi depună mandatul: „Pe ansamblu pot spune că e satisfăcător rezultatul obţinut în judeţ, dar sunt dezamăgit de rezultatul politic obţinut în municipiul Galaţi. E adevărat, am pierdut un municipiu, Tecuciul, dar am câştigat un oraş, Târgu Bujor. La nivel de judeţ, chiar dacă am pierdut trei primării de comune, avem un rezultat mai bun decât cel obţinut în 2008, iar la nivel naţional suntem la jumătatea clasamentului. Vom face o analiză serioasă a fiecărei organizaţii şi vom stabili, de la caz la caz, ce măsuri trebuie luate mai ales în perspectiva alegerilor parlamentare. Eu nu am de ce să îmi depun mandatul. Vom face o analiză şi după aceea vom vedea dacă e necesară o asemenea măsură”, ne-a declarat Toader, liderul organizaţiei judeţene a PDL.

„Nu-mi depun mandatul”

Liderul organizaţiei municipale a PDL, Marius Necula, ne-a declarat că nici el nu-şi depune mandatul: „Nu-mi voi depune mandatul, în schimb voi avea o analiză în Biroul Permanent Local şi în Consiliul de Coordonare pentru că sunt anumite lucruri imputabile organizaţiei, o analiză pe ce nu s-a făcut. E un rezultat slab în municipiu, dar trebuie avut în vedere nu numai cum am ieşit din campanie ci şi cum am intrat. Am intrat cu două săptămâni înainte de campanie, în condiţiile în care am avut alte variante, proiectele mele se bazau pe susţinerea guvernamentală, iar Guvernul a picat”.

Citit 3955 ori Ultima modificare Vineri, 15 Iunie 2012 18:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.