Surprize, surprize la Târgu Bujor: Buturuga mică răstoarnă... primarul mare!
Foto: Foto: Ionatan Țuțu

Surprize, surprize la Târgu Bujor: Buturuga mică răstoarnă... primarul mare!
Laurențiu Gîdei are în față patru ani grei de mandat!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Laurențiu Gîdei, un tânăr de doar 36 de ani din Târgu Bujor, a reușit să mai spele puțin din rușinea înfrângerilor pe bandă rulantă suferite de PDL la ultimele alegeri locale. El a câştigat bătălia pentru fotoliul de primar al orașului și nu împotriva oricui, ci împotriva unui „monstru sacru” al primăriilor din județ - Ștefan Arfire - social-democratul care a câștigat alegerile din 1996 încoace. „Probabil că locuitorii din Târgu Bujor au votat omul și nu partidul sau poate că aceiași locuitori au constatat că eu am proiecte mai bune decât contracandidatul meu. Nu pot să știu ce-a fost în mintea oamenilor... Cert este că am luat 800 de voturi peste domnul Arfire”, ne-a declarat proaspătul primar.

N-a rezistat mirajului muncii în străinătate!

Născut la Târgu Bujor și școlit la Bacău, Laurențiu Gîdei nu a scăpat de mirajul muncii în străinătate. A avut o experiență scurtă în Belgia, unde n-a rezistat decât vreo două luni, după care a revenit în țară. A plecat din nou în străinătate, de această dată în Spania, unde a stat mai bine de patru ani. „Am ridicat mai întâi o casă de la fundație, după care, în doi ani, am ajuns să mă ocup de un șantier întreg de construcții. Angajatorul spaniol m-a apreciat, a avut încredere în mine, iar eu am făcut performanță”, povestește Laurențiu Gîdei.  În tot acest timp a câștigat suficient de bine încât să-și întrețină și familia din Târgu Bujor. În 2007, s-a întors în țară, iar în 2008 a fost la un pas să candideze pentru primăria din Târgu Bujor. „Am fost chiar desemnat să candidez, dar mai apoi m-am retras. Am crezut de cuviință că-i mai bine să mai aștept patru ani și uite că a meritat”, ne-a explicat edilul.

Sprijinit și de echipa de consilieri locali

Victoria PDL de la Târgu Bujor se reflectă și în viitorul consiliu local, în care va deține majoritatea (șapte consilieri din 15). Împreună cu echipa sa, Laurențiu Gîdei se pregătește acum să pună-n practică promisiunile făcute în campania electorală: „transparență totală în cheltuirea banului public!”. Mai trebuie rezolvate și problemele legate de apa potabilă din oraș, canalizările sau lipsa locurilor de muncă. Omul care a avut ca slogan electoral mesajul „Cu respect!” are o situație materială destul de modestă. Deși conduce un Golf V, are pe numele lui (conform declaraţiei de avere) o bătrână Dacia 1310, iar apartamentul din Galați va rămâne probabil nefolosit pentru că el se va muta cu părinții lui, care locuiesc în Târgu Bujor.

Citit 3316 ori Ultima modificare Vineri, 15 Iunie 2012 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.