Bani europeni la Galaţi

Bani europeni la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Galaţiul nu se poate plânge că îi lipsesc banii europeni pentru investiţii. Potrivit informaţiilor furnizate de către directorul Direcţiei Programe Europene, ing. Costel Hanţă, în acest moment, Primăria are patru proiecte în derulare, alte nouă proiecte sunt depuse pentru finanţare, iar încă patru proiecte se află în pregătire. Pentru că informaţiile pe care le-am obţinut de la Costel Hanţă sunt foarte bogate şi detaliate, ne vom referi, pentru început doar la stadiul proiectelor în derulare.

Piaţa de gros

„Piaţa de gros Calea Basarabiei - zona Galaţi - Cahul” - PHARE CBC RO, proiect cu o durată de 20 luni, urmăreşte promovarea unor mecanisme de piaţă care să faciliteze comercializarea produselor agroalimentare din cadrul Euroregiunii «Dunărea de Jos», zona Galaţi - Cahul, prin circuitul comercial românesc, al Republicii Moldova şi internaţional, precum şi crearea condiţiilor de dezvoltare la nivel local a industriei de prelucrare a acestor produse.

Grantul acordat este în valoare de 432.871,12 euro, cofinanţarea Consiliului Local fiind de 59.027,88 euro. Deocamdată s-a încheiat contractul pentru lucrări şi echipamente şi s-a desfăşurat procedura de achiziţie a echipamentelor.

Parcul din Micro 13

Valoarea proiectului “Amenajare Parc Micro 13, aferent blocuri ANL - str. N.Mantu” este de 1.598.664,68 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată este de 1.598.664,68 lei, din Fondul pentru Mediu. Potrivit lui Costel Hanţă, implementarea a început pe 2 septembrie 2008 şi deja s-a încheiat prima etapă: împrejmuirea, reţeaua de apă rece, o parte din instalaţia electrică, s-a cumpărat materialul dendrologic, din care a fost plantat gardul viu (ulm) şi bradul de şase metri înălţime. Următoarele lucrări şi plantări vor fi executate în etapa a doua, care se va încheia la 15 aprilie 2009.

URBACT II

710.000 euro este valoarea proiectului „FIN - URB - ACT - Crearea structurilor eficiente pentru accesarea fondurilor europene” - URBACT II. Proiectul va dura 36 de luni.

„Oraşul Aachen (Germania) în colaborare cu „Asociaţia Germană pentru Locuinţe şi Dezvoltare Urbană şi Spaţială (DV)” şi European Savings Banks Group”, este lider al proiectului, ceilalţi parteneri fiind oraşele Gijon (Spania), Maribor (Slovenia), Miasto Gliwice (Polonia), Edinburgh (Marea Britanie), Leipzig (Germania), Linz (Austria), Reims (Franta), Roma (Italia), Aveiro (Portugalia) şi Galaţi (România).

Fiind un proiect orientat pe crearea de reţele de informaţii pe plan local, regional şi internaţional, se va concretiza în formarea unui Grup Local de Suport în fiecare oraş participant, care să dezvolte acţiuni şi să creeze programe şi aplicaţii specifice realităţilor şi nevoilor locale ale IMM-urilor. Proiectul se află în etapa a II-a de implementare”, ne informează dl Hanţă.

Strada Basarabiei

Nu mai puţin de 24 de luni va dura „Modernizarea Străzii Basarabiei între Piaţa Energiei şi B-dul George Coşbuc” - proiect câştigat pe fonduri POR, Axa prioritară 2. Valoarea totală a proiectului este de 13.269.690 de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată este de 10.911.233 de lei. Proiectul se află în etapa de încheiere a contractului de finanţare.

Vom reveni cu amănunte despre proiectele pe care municipalitatea luptă să le câştige.

Citit 1522 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.