Vox populi: Politicienii de ieri şi de azi

Vox populi: Politicienii de ieri şi de azi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Există vreo diferenţă între politicienii de la începutul anilor '90 şi cei de acum? Iată care sunt părerile gălăţenilor:

Gigi, 74 de ani: “Nu există nicio diferenţă, pentru că politica din trecut se face şi acum. Sunt aceiaşi oameni, securiştii vechi au rămas în continuare la putere. Până nu pleacă cei în vârstă, care s-au format în comunism şi sunt acum înfipţi bine, niciodată nu vom reuşi să mergem mai departe şi să avem o economie puternică. Cei tineri pot să rupă această caracatiţă a puterii, toată această tagmă de politicieni învechiţi, numai să nu se lase influenţaţi. Ăia bătrâni au neamuri, au copii şi îi formează în aceeaşi direcţie”.

Geta Dumitriu, 60 de ani: „Eu zic că este o diferenţă, s-au schimbat destule de acum 20 de ani şi până acum. Erau cumva mai bine pentru popor la începutul anilor '90, acum fiecare este interesat numai de buzunarul lui”.

Mihai Chirilă: „Se pare că este o evoluţie. Lucrurile s-au mai îmbunătăţit. Par să fie ceva mai obiectivi faţă de ce era în anii '90. S-au mai schimbat oamenii, au mai venit unii mai tineri, cu alte idealuri, cu alte preocupări. Când spui că eşti o ţară în curs de dezvoltare, nu înseamnă că vorbim numai despre industrie, ci şi de cultură, artă, morală - toate sunt încă sub nivelul normal”.

Costică Petrică, 58 de ani: "Da, există o diferenţă. S-au orientat către noul curs al afacerilor personale, în primul rând, după care şi pentru urbe... Sper să fie ceva mai bine. Problema primarilor eu o văd în felul următor: să ţină mai aproape de cetăţeni. Nu sunt nostalgic, dar pe vremea comunismului erau acei deputaţi de cartier cu care aveai legătura la nivel local şi veneai să îţi spui păsul. În sensul acesta ar fi foarte bine. Consilierii ar trebui să fie repartizaţi pe cartiere şi să stea de vorbă cu cetăţenii. Ei vin numai când se apropie alegerile”.

Citit 1222 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Decembrie 2012 23:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.