Apaterm, falimentară şi bună de plată - Calorgal, moştenitoarea reţelelor oraşului

Apaterm, falimentară şi bună de plată - Calorgal, moştenitoarea reţelelor oraşului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu acordul justiţiei şi al Primăriei, Apaterm îşi trage sufletul pe ultima sută de metri care i-a mai rămas până la inevitabilul faliment, amânat pentru începutul anului viitor. Câte zile i-au mai rămas, Apaterm va trebui să plătească municipalităţii pentru reţelele edilitare pe care le foloseşte fără a mai avea contract valabil încă de la finele lui 2011. Aleşii au întocmit deja „testamentul” cu lista bunurilor pe care le va moşteni noul operator regional Calorgal de la viitoarea defunctă Apaterm.

Pe ultima sută de metri

Consilierii locali au stabilit suma pe care Apaterm trebuie să o plătească pentru utilizarea bunurilor care aparţin domeniului public al municipiului Galaţi (reţelele) până la finele anului 2012 - 158.931 de lei, adică 52.977 de lei pe trimestru. Suma se face venit la bugetul local şi trebuia achitată până pe 15 decembrie 2012, în caz de neplată riscând să se plătească şi majorări de întârziere. Suma ar fi purtat numele de redevenţă, dar contractul de concesiune încheiat cu SC Apaterm SA Galaţi pentru prestarea serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat în municipiul Galaţi, inclusiv pentru administrarea şi exploatarea infrastructurii tehnico-edilitare aferente serviciului, a expirat din decembrie 2011, aşa că s-a găsit această inedită soluţie juridico-economică.

Testamentul e gata!

Aleşii locali au întocmit deja lista bunurilor apartinand domeniului public al municipiului Galati aferente sistemului public de alimentare cu energie termica al municipiului care vor fi concesionate prin contractul de delegare a gestiunii către societatea Calorgal, noul operator regional care va prelua misiunea Apaterm de a distribui apă caldă şi căldură. Este vorba despre clădiri, construcţii speciale şi reţele destinate exploatării în scopul asigurării serviciului public de distribuţie şi furnizare a energiei termice tuturor consumatorilor racordaţi la sistemul centralizat de încălzire. Aceste bunuri au fost preluate din concesiunea SC Apaterm în administrarea Consiliului Local al municipiului Galaţi, pentru că, oricum valabilitatea contractului de concesiune încetase, dar necesitatea asigurării continuităţii serviciului de către SC Apaterm SA a impus soluţia utilizării bunurilor aparţinând domeniului public chiar şi în lipsa unui contract.

Citit 3071 ori Ultima modificare Duminică, 16 Decembrie 2012 16:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.