Încă un Consiliu Local de îndată: Gratuităţile şi reducerile Transurb, prelungite două luni
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Încă un Consiliu Local de îndată: Gratuităţile şi reducerile Transurb, prelungite două luni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Hulite în mandatul primarului Dumitru Nicolae, şedinţele de îndată ale Consiliului Local tind să devină o obişnuinţă chiar pentru cei care le criticau cu virulenţă în urmă cu jumătate de an * Şi, conform tradiţiei moştenite de la vechea administraţie, hotărârile votate “deîndată” sunt păstrate secrete, ca şi când nu ar viza Galaţiul, banii publici şi cetăţenii oraşului, ci vreo categorie exclusivistă


Potrivit surselor noastre, marţea trecută a avut loc o nouă şedinţă de îndată, a treia din acest mandat, potrivit numărătorii noastre (asta dacă n-am ratat niciuna!). Şi dacă rectificarea bugetului sau aprobarea contului de execuţie al bugetului la finele trimestrului al IV-lea 2012 pot justifica o şedinţă de îndată, pentru că banii nu aşteaptă, nu înţelegem de ce menţinerea facilităţilor în transportul de persoane asigurat de Transurb era o „urgenţă”.

Ce-au votat aleşii?

Conform hotărârii care a ajuns pe masa consilierilor, vor fi menţinute până la data de 28 februarie 2013 facilităţile acordate unor categorii de persoane la transportul public local realizat cu mijlocele de transport ale SC Transurb SA Galaţi. Astfel, persoanele cu vârsta peste 65 de ani vor beneficia de abonament gratuit pe toate liniile, pensionarii cu pensia de până la 350 de lei pe lună şi pensionarii de invaliditate vor avea abonament gratuit pe o linie, iar elevii, studenţii, pensionari cu venituri din pensie mai mari de 350 de lei pe lună şi şomeri indemnizaţi - abonament pe o linie cu tarif redus cu 50 la sută. De asemenea, vor fi suportate de la bugetul local până la data de 28 februarie 2013 cheltuielile cu plata abonamentelor lunare pentru 80 de beneficiari ai Cantinei de Ajutor Social şi pentru cei 50 de voluntarii care sprijină activitatea de acordare a serviciilor de asistenţă socială. Potrivit deciziei aleşilor, facilităţile vor fi menţinute „până la definitivarea sumelor care se vor aloca în anul 2013 pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi pentru acordarea de facilităţi la transportul public local de călători”. „În funcţie de sumele care vor fi prevăzute în bugetul pe anul 2013 cu această destinaţie, facilităţile vor fi menţinute până la sfârşitul anului sau vor fi modificate corespunzător”, se arată în documentele care însoţesc hotărârea.

Rectificare pozitivă

Tot prin vot de îndată, bugetul general de venituri şi cheltuieli al municipiului Galaţi a fost rectificat pozitiv cu 5.753.000 de lei. Veniturile şi cheltuielile bugetului local de funcţionare au fost suplimentate cu 4.940.000 de lei pentru asigurarea, în principal, a cheltuielilor de personal. Iată, conform documentelor rectificării, unde se duc banii. Învăţământul a primit 1.205.000 de lei pentru asigurarea bunei funcţionări în perioada de iarnă. Sănătatea s-a ales cu 56.000 de lei pentru asigurarea anumitor reparaţii curente. Conform documentelor, suma de 500.000 de lei a fost necesară Teatrului Muzical, pentru asigurarea cheltuielilor cu Serbările de iarna. Asistenţei sociale i s-au retras 525.000 de lei de la cheltuieli de personal pentru însoţitori ai persoanelor cu handicap, iar de la ajutoare pentru unele persoane defavorizate suma de 215.000 de lei. La capitolul Transporturi, au fost suplimentate sumele cu 4.850.000 de lei, pentru asigurarea banilor necesari pentru plata datoriilor la bugetul local de către SC Transurb SA. Cheltuielile de dezvoltare de la bugetul local pe anul 2012 au fost rectificate pozitiv cu 596.000 de lei, necesari pentru investiţii. Iar suma de 424.000 de lei din fondul de rezervă a fost scoasă pentru asigurarea unor cheltuieli neprevăzute de funcţionare şi investiţii.

 

Citit 3411 ori Ultima modificare Duminică, 16 Decembrie 2012 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.