Încă un Consiliu Local de îndată: Gratuităţile şi reducerile Transurb, prelungite două luni
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Încă un Consiliu Local de îndată: Gratuităţile şi reducerile Transurb, prelungite două luni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Hulite în mandatul primarului Dumitru Nicolae, şedinţele de îndată ale Consiliului Local tind să devină o obişnuinţă chiar pentru cei care le criticau cu virulenţă în urmă cu jumătate de an * Şi, conform tradiţiei moştenite de la vechea administraţie, hotărârile votate “deîndată” sunt păstrate secrete, ca şi când nu ar viza Galaţiul, banii publici şi cetăţenii oraşului, ci vreo categorie exclusivistă


Potrivit surselor noastre, marţea trecută a avut loc o nouă şedinţă de îndată, a treia din acest mandat, potrivit numărătorii noastre (asta dacă n-am ratat niciuna!). Şi dacă rectificarea bugetului sau aprobarea contului de execuţie al bugetului la finele trimestrului al IV-lea 2012 pot justifica o şedinţă de îndată, pentru că banii nu aşteaptă, nu înţelegem de ce menţinerea facilităţilor în transportul de persoane asigurat de Transurb era o „urgenţă”.

Ce-au votat aleşii?

Conform hotărârii care a ajuns pe masa consilierilor, vor fi menţinute până la data de 28 februarie 2013 facilităţile acordate unor categorii de persoane la transportul public local realizat cu mijlocele de transport ale SC Transurb SA Galaţi. Astfel, persoanele cu vârsta peste 65 de ani vor beneficia de abonament gratuit pe toate liniile, pensionarii cu pensia de până la 350 de lei pe lună şi pensionarii de invaliditate vor avea abonament gratuit pe o linie, iar elevii, studenţii, pensionari cu venituri din pensie mai mari de 350 de lei pe lună şi şomeri indemnizaţi - abonament pe o linie cu tarif redus cu 50 la sută. De asemenea, vor fi suportate de la bugetul local până la data de 28 februarie 2013 cheltuielile cu plata abonamentelor lunare pentru 80 de beneficiari ai Cantinei de Ajutor Social şi pentru cei 50 de voluntarii care sprijină activitatea de acordare a serviciilor de asistenţă socială. Potrivit deciziei aleşilor, facilităţile vor fi menţinute „până la definitivarea sumelor care se vor aloca în anul 2013 pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi pentru acordarea de facilităţi la transportul public local de călători”. „În funcţie de sumele care vor fi prevăzute în bugetul pe anul 2013 cu această destinaţie, facilităţile vor fi menţinute până la sfârşitul anului sau vor fi modificate corespunzător”, se arată în documentele care însoţesc hotărârea.

Rectificare pozitivă

Tot prin vot de îndată, bugetul general de venituri şi cheltuieli al municipiului Galaţi a fost rectificat pozitiv cu 5.753.000 de lei. Veniturile şi cheltuielile bugetului local de funcţionare au fost suplimentate cu 4.940.000 de lei pentru asigurarea, în principal, a cheltuielilor de personal. Iată, conform documentelor rectificării, unde se duc banii. Învăţământul a primit 1.205.000 de lei pentru asigurarea bunei funcţionări în perioada de iarnă. Sănătatea s-a ales cu 56.000 de lei pentru asigurarea anumitor reparaţii curente. Conform documentelor, suma de 500.000 de lei a fost necesară Teatrului Muzical, pentru asigurarea cheltuielilor cu Serbările de iarna. Asistenţei sociale i s-au retras 525.000 de lei de la cheltuieli de personal pentru însoţitori ai persoanelor cu handicap, iar de la ajutoare pentru unele persoane defavorizate suma de 215.000 de lei. La capitolul Transporturi, au fost suplimentate sumele cu 4.850.000 de lei, pentru asigurarea banilor necesari pentru plata datoriilor la bugetul local de către SC Transurb SA. Cheltuielile de dezvoltare de la bugetul local pe anul 2012 au fost rectificate pozitiv cu 596.000 de lei, necesari pentru investiţii. Iar suma de 424.000 de lei din fondul de rezervă a fost scoasă pentru asigurarea unor cheltuieli neprevăzute de funcţionare şi investiţii.
 

Citit 3294 ori Ultima modificare Duminică, 16 Decembrie 2012 17:48

24 comentarii

 • postat de popescu
  Miercuri, 16 Ianuarie 2013 06:25
  dragii si iubitii nostri nepoti care ne huliti. sa stiti ca noi va iubim orice ati spune voi. Dar amintiti-va ca aceasta batrinete se ia. sa dea Dumnezeu sa primiti si voi ceeace dati. ca asa se va intimpla. Orice fapta ,lucru ,cuvint ,spus fara discernamint ,se intorce cind nici nu te astepti. un ex;am gasit in tineret niste bani si avea si adresa. Nu i-am innapoiat ,m-am bucurat de ei, iar acum la pensie, in acelasi mor am pierdut cred ca de cinci ori mai mult .Imediat mi-am amintit acest lucru. Nu asi mai repeta daca asi mai fi in asemenea situatie. si am multe alte exemple ca ceeace dai tot aceea si primesti.Asa ca un sfat daca-l vreti- Fiti mai ingaduitori, mai iubitori si veti vedea ca totul va merge muuult mai bine. Nu veti mai fi nici bolnavi nici invidiosi. Sa va dea Dumnezeu numai bine tuturora care ati comentat. Va iubim nepotii nostri dragi si chinuiti de aceste vremuri.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mosule, ce tanar esti!
  Marți, 18 Decembrie 2012 22:03
  Erata: Nu te mai retzin.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mosule, ce tanar esti!
  Marți, 18 Decembrie 2012 22:00
  Onofrei Sergiu-Gabriel, a dat paranoia in clocot, nu-i asa? Faci spume la gura!? Te cred! Prostia asociata cu paranoia e cea mai grea boala. D-aia nu pricepi ca pensionarii au cotizat o viata intraga iar daca fondul de pensii (pe care ei l-au umplut) a disparut nu e vina lor ci a celor pe care in plasezi la exceptii. Hai, PA! Esti asteptat la BALAMUC. Nu te mai tetzin.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Onofrei Sergiu-Gabriel
  Marți, 18 Decembrie 2012 20:41
  Pentru Mirela.
  Tuta proasta ce esti!!! Daca esti batuta in cap si habar ai, HABAR NU AI sa citesti o postare, croseteaza sau mananca seminte, ori asculta manele, ori nu scrie ca proasta. Am explicat destul de CLAR cat si pentru creierul tau EXTIRPAT din ,,capatana" ta...Dar daca iti curge scuipat din gura de proasta ce esti,...nu ma mai obosesc cu explicatii. Prostul, e prost si daca asa l-a facut ma-sa,...nu are rost sa-i explici...Esti depasita cu mult fato...Esti prea dusa cu pluta sa pricepi ce am vrut sa scriu...Iar cu primate ca tine abia coborate din bananieri, nu-mi irosesc timpul si oxigenul... Ramai cu noaptea proasta satului ce esti!!! E greu de inteles maimuta idioata ca pana una alta, eu si multi care muncim, platim destul atat pensii pentru ,,ACEI PLIMBARETI", pentru putorile de t i g a n i ordinari care primesc ajutor-social DEGEABA fara sa munceasca un minutel, taxe si mai ales PUSCARIASII. Desteapta targului ce esti de baune ce esti,...nu pensionarii aia ,,plimbareti de promenada" mi-au mie televizoare, PROATO!!! Nu mi-au facut mie aia drumuri sau cai ferate, PANARAMO! Ci acei veterani de razboi care au RECLADIT ROMANIA DUPA RAZBOI, taratura ce esti!!! Nu pensionarul de ,,Fusu" mi-a facut mie toate aste! Nu tata sau vecinul, pensionari de la CSG sau SNG ori...IMH, ,,Fabrica de Conserve", draci-laci....!!! Repet proasta dracului ce esti: VETERANII DE RAZBOI si EROII celor doua Razboaie Mondiale mi-au dat ceea ce am eu azi. Ce am eu azi, INTRETIN ceea ce mi-au lasat strabunii mei! Generatiile ulterioare doar au MENTINUT pe cat posibil, ceea ce NE-AU DAT / LASAT MOSTENIRE veteranii de razboi care -inca odata repet- au RECLADIT ROMANIA DUPA RAZBOI!!!
  Ei bine, reafirm: EXCLUD de la epitete de genul ,,horoabe plimbarete de promenada" pe acei pensionarii veterani de razboi, eroii evenimentelor din 1989 sau urmasii acestora si NEVOIASII, pensionarii cu adevarat necajiti si singuri. Citeste proasto: AM EXPLICAT INCA ODATA sa pricepi si tu, oaie ce esti!!! Am tot respectul pentru pensionari dar nu pentru aia care: fac scandal sau isca in mod voit cearta si discutii cu cei din jur, care au pretentia ca LI SE CUVINE TOT, mai ales respect. Din cate stiu, respectul se CASTIGA ori nu se IMPUNE CU FORTA!!! Cred ca am fost destul de explicit. Daca nu ai inteles nici acum, atunci Mirelo, foloseste-ti capul pe post de ,,umbrela contra plouatului in gat"!!!!! Mergi cu noaptea Mirelo....Esti prea proasta pentru a putea fi numita...proasta!!! Gaseste-ti tu alt epitet!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Klassic
  Marți, 18 Decembrie 2012 13:16
  Am citit toate postarile anteriore si observ ca undeva la 90 % dintre ele sunt Contra - gratuitatii pensionarilor sau unii dintre ei ai si cateva idei. Nu sunt de acord cu ei prin modul agresiv de exprimare dar sunt de acord cu ei in ideea pe care o promoveaza. Cineva scria mai sus (sau mai jos), de etnia Rroma (tiganii) si cei care au si multe alte facilitati prin prisma faptului ca sunt "nevoiasii galatiului", eu zic ca acolo este o problema mai grava decat cea a pensionarilor. Cat despre pensionari, cred ca o cale de mijloc trebuie sa existe, si sa nu-i mai hulim, ca sunt ai n-trii.
  Cea mai buna idee cred ca ramane cea cu programul, pt a nu incurca muncitorii care vor sa ajunga la munca. Stiu cum este dimineata la autobuz ...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Pentru Mirela de hartie igienica
  Marți, 18 Decembrie 2012 12:17
  Pai daca nu ar fi cei ce muncesc acum, pensionarii nu si-ar mai primi pensia.
  Asa ca mucles......
  0
  0
  Raportează
 • postat de pensionar
  Marți, 18 Decembrie 2012 08:50
  Propunere: sa construim in afara orasului un sat unde sa mutam toti pensionarii si sa nu ne mai incurce. Acolo pot sa se plimbe cat vor si unde vor. "si sa ajunga pensionari cu cel mult 200euro/luna ", mai obositule, eu as vrea sa iau salariu cat iei tu pensie. Vino sa muncesti cu mine in frig si atunci sa te vad comentand. Sunt obositi printre voi care au pensii fff mari. Cu dracu va plangeti ca aveti pensii mici, cand se deschide cate un supermarket nu mai are nimeni loc de voi. Vedeti ca se deschid cateva magazine la eternitatea, coca-cola, catusa, evreiesc. Si Mirelo, mai lasa-ne cu textele astea. Faci parte din categoria celor care nu trag apa la wc fara parinti.
  0
  0
  Raportează
 • postat de MIRELA
  Marți, 18 Decembrie 2012 08:34
  Pentru onofrei cel ingust la minte

  Daca nu erau aia care se plimbau ca niste relicve mai marlane .......tu nu aveai unde sa mergi la scoala, cu ce sa te imbraci la ce sa te uiti la televizor, si mai ales sa ajungi sa iti cumperi unul, nu puteai merge la scoala pentru ca nu ar fi existat o cladire si cine sa iti predea ceva ........dar la ce comentarii dai inteleg ca nici scoala multa nu prea ai.
  Tu nici macar nu intelegi cum functioneaza sistemul si legislatia i vigoare cum se suporta cheltuielile si contributiile la stat, cine si cum contribuie....................SI IN ULTIMUL RAND TREBUIE SA INTELEGI CA MAI DEVREME SAU MAI TARZIU TOTI VOM AJUNGE LA FEL INCLUSIV TU.
  EI AU O PENSIE ...TU .....M-AS BUCURA SA AJUNGI SA AI O PENSIE....dar asta ar insemna sa muncesti si la ce nivel de inteligenta ai .......scuza-ma dar e greu.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ma ajuta tata cu pensia lui
  Marți, 18 Decembrie 2012 07:58
  E plin orasul de pensionari la 50-52 de ani.Halal pensionari
  0
  0
  Raportează
 • postat de X
  Marți, 18 Decembrie 2012 03:35
  Sunt pensionar cu varsta peste 65 de ani ,nu am vrut sa beneficiez de gratuitatea oferita de administratie din mai multe motive : 1) sumele alocate pentru aceste gratuitati sunt subventii mascate pentru acoperirea pierderilor Transurb si mentinere in viata a unui sistem anacronic pagubos ; 2) prefer sa calatoresc si o fac destul de rar ,cu microbuzele , ajung mai repede unde vreau si poate si datorita faptului ca sunt particulare ; 3) nu vreau sa fiu injurat si bruscat de toti imbecilii care vad in pensionari un rau mai mare decat haitele de maidanezi ,dovada si multe din comentariile cretine ale jivinelor care au postat anterior ;4 ) consider totusi ca aceste pomeni sunt pomeni electorale ,am constatat aceasta in mod deosebit la votarile din acest an ,an in care pensionarii au fost cei care au decis ,prin prezenta masiva , toate rezultatele ,rezultate care sunt un pas inapoi pentru societatea romaneasca .In rest , le doresc celor care vand in pensionari un balast ,sa munceasca 40-45 de ani si sa ajunga pensionari cu cel mult 200euro/luna ,batuti in cuie de guverne mincinoase si mai ales sa fie injurati permanent.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mosule, ce tanar esti!
  Luni, 17 Decembrie 2012 22:20
  Doamne, cati avortoni comenteaza pe aceasta tema si nu isi dau seama ca au sustineri de la penibile la criminale. Probabil ca unii si-au ucis deja parintii, unii ii vor ucide in curand. Parintii lor, care citesc probabil astfel de comentarii, nestiind ca sunt scrise de fiii lor, au o mare vina ca nu i-au avortat pe la 3-4 luni. I-au avortat la 7-9 luni si au rezultat niste imbecili.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Onofrei Sergiu-Gabriel
  Luni, 17 Decembrie 2012 19:27
  Sincer, m-am saturat sa vad tot felul de relicve umbland FARA ROST si ca ORBETII cu mijloacele de transport in comun, GRATIS, pe care-i numesc ,,horoabe plimbarete de promenada"!!! EXCLUD -atentie!- exclud categoria de pensionari bolnavi care se deplaseaza de nevoie din motive de sanatate sau necesitati cotidiene gospodaresti singuri si neajutorati fiind si pe Eroii Nationali si urmasii eroilor si veteranilor de razboi!!!! Deci aceasta categorie o excludem! Am toata stima si respectul pentru ei!! Revenim la ,,horoabele plimbarete de promenada", care diiis de dimineata se protapesc si se proptesc in autobuze si tramvaie, comozi si trancanind din gura baliverne dar mai ales in cele mai dese cazuri, hula impotriva tinerilor! Si mai si degaja mirosuri si dejectii de-ti muta nasul din loc! Cunosc ,,horoabe plimbarete de promenada", care la vederea tinerilor ( ca mine si ca altii) adopta atitudine ostentativa... fara sa aibe motive. Cauta galceava si mereu sunt pusi pe harta daca cineva nu se ridica de pe scaun cand urca ,,Maria Sa"...PENSIONARUL!!! Bun -repet- exclud pe cei indreptatiti cu afectiuni de sanatate EVIDENTE. Ori nu gata,...ce sa-ti povestesc, musai trebuie sa sari ca ,,din arc" cand apare o ,,horoaba plimbareata de promenada" care nu are ce face acasa si dis de dimineata umbla ca mustele fara cap!!! Eu de exemplu, eu insumi, am 3 operatii de hernie inghinala si la ultima operatie mi s-a pus plasa artificiala in loc de prapur in zona abdominala... Cu toate astea, lucrez de 18 ani in Combinat deci...cotizez VARTOS -la fel ca si ceilalti colegi- la TRANSURB pentru transport!!! Oare eu nu sunt indreptatit sa stau jos, in tramvaiul sau autobuzul Conventie???? Nu am dreptul la fel ca si ,,horoabele plimbarete"???? Mai nou, am vazut ,, horoabe de promenada" prezente si-n astfel de mijloace de transport de tip Conventie!!! Este normal asa ceva???? Ca dupa 8 sau 12 ori 16 ore de munca in picioare, sa stau si-n mijloacele de transport in comun in picioare??? Sincer???? Sa fiu lasat in pace cu texturi comunistoide....Ca vezi draga Doamne asa ne-au invatat comunistii: sa sarim drepti in fata pensionarului de parca el a muncit, DIRECT, pentru mine si i se cuvine TOT!! Toti suntem afectati de diferite boli, afectiuni. Sunt sute de tineri care lucreaza peste program in conditii mai vitrege decat a lucrat ,,maria sa", ,,horoaba de promenada", pentru un salariu de mizerie din care -CULMEA- i se opreste si pentru pensia ,,horoabei" si ajutor social pe care-l i-au t i g a n o i i si ordinarii adica PUTORILE Galatiului si parnaiasii!!! Asta ma intriga si nu o sa accept!!! Insa, repet pentru acei care vor sari in apararea ,,horoabelor de promenada", exclud din aceste critici, pe acei pensionari indreptatiti si nevoiasi fata de care am un respect netarmurit!!! Exclud pe eroii acestei tari si pe urmasii acestor eroi!!! Tot respectul!!! Restul,...sa stea dracului pe-acasa!!! Daca n-au ce face sa nu mai incurce cu prezenta lor ,, de promenada", cu mirosurile insuportabile de ,,neigiena" si ,,lipsa de apa si sapun" imputind totul in jur de-ti intorc matele pe dos!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de un galatean
  Luni, 17 Decembrie 2012 18:26
  Daca pensionarii nu erau, voi cum mai comentati azi? Fara acesti pensionari care au muncit 35-40 de ani, guvernarile dupa 1989 nu aveau ce sa distruga. Pensionarii astia au facut ceva la viata lor .Oare voi la varsta pensionarii ce veti fi facut pana atunci? Lasati-i in pace, ca oricum majoritatea o duc de azi pe maine.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ionel Dragan
  Luni, 17 Decembrie 2012 17:04
  Nu folosesc mijloacele de transpotr ale TRANSURB ,dar sint mihnit ca unii concetateni ai mei vad in pensionari tot raul din lume.Toti avem parinti si trebuie sa-i respectam. Acei pensionari care circula cu aceste mijloace poate merg la copii lor sa aiba grija de nepotei,ca noi sa mergem la munca.Totusi ar trebui sa-i pretuim mai mult pe pensionari.
  0
  0
  Raportează
 • postat de votant
  Luni, 17 Decembrie 2012 15:54
  Ei au fost la vot!Ce va tot smiorcaiti!Oral!
  0
  0
  Raportează
 • postat de mmm
  Luni, 17 Decembrie 2012 13:59
  transport gratuit si elevilor pana la 14 ani!!!! iar ptr pensionari,gata cu pomana,au dreptate toti care au vb inaintea mea,sa mai composteze si ei bilet...nu repede pe scaune!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Eu
  Luni, 17 Decembrie 2012 13:42
  Sugerez realizatorului articolului, ca pe langa categoriile mai sus mentionate, abonate la gratuitati si facilitati pe mijloacele de transport in comun, sa nu-i uite nici pe angajatii Transurb si nici pe cei din adm. publica locala, care circula in aceleasi conditii de gratuitate.
  Intre un pensionar cu varsta de peste 65 de ani, cu o pensie lunara de 1200 lei net si un amarat cu minim pe economie brut, parca as inclina sa-l ajut pe cel din urma, care, pe deasupra mai e si platitor de taxe si impozite si poate mai este si parinte, asta daca e sa vorbim despre protectie sociala.
  Daca, insa vorbim de mentinerea constanta a masei de votanti, atunci, bineinteles, optiunea este pentru cei din prima categorie.
  Si acest nou CL se dovedeste prietenul pensionarilor si mai putin pentru cei ce platesc bilet zi de zi pentru a merge la lucru.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ME
  Luni, 17 Decembrie 2012 13:17
  Ar trebui ca pensionarilor sa nu li se mai acorde atatea reduceri pentru ca ei ocupa degeaba autobuzul de dimineata pana seara in special traseul 11. Dimineata la orele 7-8 nu ai loc in autobuz de ei iar dupa aceea se mai fa ca le este rau, se tin de hainele celor mai tineri sau ne mai si injura.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ion
  Luni, 17 Decembrie 2012 10:49
  De acord cu anteriorii. Mai lasati-ne cu pensionarii ca ni se face scarba de atata pupuincurism. Aveti nevoie de voturile lor... Pentru copii nu propuneti gratuitate fiindca nu au drept de vot. SA VA FIE RUSINE !!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de taranul
  Luni, 17 Decembrie 2012 10:26
  pensionarii sa-si cumpere bilet si sa ne scuteasca de haine rupte dimineata si seara
  sau sa circule intre 10 si 14 si seara tarziu, ca nu pot urca in autobuz sa merg la slujba din cauza lor
  si gratuitate la someri, ca aia chiar au nevoie de abonament, nu nesimtitii de pensionari care blocheaza usile la urcare si coborire
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tudor
  Luni, 17 Decembrie 2012 10:01
  Eu as intreba de ce abonamentul pe amaratele de trasee din Galati este mai scump decat cel din Bucuresti....oare din cauza acesor gratuitati?
  0
  0
  Raportează
 • postat de pensionarul lu tata
  Luni, 17 Decembrie 2012 09:00
  Parsivii Galatiului! Huooooooooooooooooooooooooooo!
  Sa va fie rusine....nu va mai saturati sa pupati in c.u.r toti pensionarii!
  Eu platesc norma abonamentul la transurb, si pe spinarea mea stau alti 2-3 pensionari care se plimba toata ziulica de aiurea prin Galati.
  Pleci la serviciu - pensionarii merg la piata, vii de la serviciu - pensionarii vin de la piata.
  Nu mai scapam de ei......dati-le gratuitate la transport numai intre orel 10.00 - 14.00 si dupa ora 8 seara.
  In weekend nu ai loc sa te sui in autobuze din cauza pensionarilor; isi scot hainele de la naftalina si se plimba de aiurea tot orasul.
  Huooooooooo!
  0
  0
  Raportează
 • postat de SB
  Luni, 17 Decembrie 2012 08:15
  In Brasov exista bilete de calatorie la pretul de 3 lei /2 calatorii si bilete de 1,5 lei / 2calatorii -pentru pensionari . Si nu am vazut pensionarii agitandu-se ca nu au gratuitate la transportul local , ba chiar erau civilizati la casa de bilete si isi cumparau biletele.
  Deci se poate !
  0
  0
  Raportează
 • postat de FRAIER
  Luni, 17 Decembrie 2012 06:30
  Transurb mai inghite vreun 1.100.000 de euro din bugetul FRAIERILOR!!!! PROBABIL E PRETUL CAMPANIEI ELECTORALE.... AM SPERAT SA SE SCHIMBE CEVA IN MENTALITATEA POLITICIENILOR DAR SE VEDE CA .....BUSSINES-URILE DE " SUCCES", GEN TRANSURB SE PREIAU DE LA O GUVERNARE LA ALTA!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.