Misterul banilor noştri: Costul Serbărilor Galaţiului, ţinut secret de Primărie

Misterul banilor noştri: Costul Serbărilor Galaţiului, ţinut secret de Primărie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două SRL-uri, unul din Cluj, celălalt din Braşov, au câştigat de pe urma Serbărilor Galaţiului şi a evenimentellor organizate de Crăciun şi Revelion


Deşi a trecut aproape o lună, Primăria nu a făcut publice costurile evenimentelor de care au avut parte gălăţenii în perioada 30 noiembrie - 31 decembrie 2012, în cadrul programului ”Să (re)descoperim Galaţiul”. Bugetul programului, votat de îndată de aleşi, a fost de 2.250.000 de lei (500.000 de euro). Numai că, multe dintre manifestări, precum concertul rock cu trupe „gen Nazareth”, nu au mai avut loc! Pe 18 decembrie 2012 cotidianul "Viaţa liberă" a solicitat, conform Legii 544 privind informaţiile de interes public, toate datele privind Serbările Galaţiului. Primăria ne-a răspuns în cele din urmă, dar a ocolit întrebarea referitoare la costuri. Iată, însă, cine sunt firmele care au câştigat de pe urma Serbărilor Galaţiului.

Sărbătoare a la Cluj

Potrivit Primăriei, firma Publi Store SRL din Cluj a fost desemnată organizator al evenimentelor derulate pe tot parcursul perioadei 30 noiembrie - 31 decembrie 2012. Firmei i-au revenit, spune Primăria, contactarea şi contractarea serviciilor artiştilor care au evoluat în spectacolele organizate, închirierea scenelor folosite, contractarea firmelor de spectacole pirotehnice, de pază, de catering, publicitatea evenimentelor, construcţia faţadelor celor patru clădiri reproduse pe esplanada de la Sala Sporturilor, organizarea evenimentelor culinare de Moş Nicolae şi Ignat, împodobirea bradului, venirea lui Moş Crăciun, construirea Labirintului cu imagini din Galaţiul de epocă. Valoarea contractului încheiat cu Primăria şi procedura de achiziţie au rămas un mister! Publi Store, cu sediul social în Cluj-Napoca, a fost înfiinţată chiar în 2012, pe 4 aprilie. Asociaţii firmei sunt Camelia Beatrice Chiorean şi Vasile Cătălin Mărginean, cea dintâi fiind şi administrator.

Căsuţe de la Braşov

De pe urma Serbărilor a avut de câştigat şi SC Vision Improve SRL din Braşov căreia i s-au concesionat 4.800 mp în centrul oraşului, la P-uri şi Romarta Veche, la Spicu, Păpădie şi pe platoul de la Sala Sporturilor, preţul fiind de 3 lei mp în zona centrală şi la Sindicate şi 1,5 lei mp la Sala Sporturilor. Vision Improve s-a ocupat de montarea şi demontarea celor 60 de căsuţe care i-au aparţinut, salubrizarea celor trei zone, paza şi racordarea respectivelor spaţii la surse de energie electrică. Numărul comercianţilor stradali autorizaţi prin firma Vision Improve a fost de 120, la care se adaugă 48 de meşteri populari. Primăria a evitat să ne spună valoarea totală a contractului încheiat cu Vision Improve şi modalitatea de achiziţie, cert este că, în timpul Serbărilor, ţigănia a fost ceva mai modestă, dar au existat şi nemulţumiri legate de preţul ridicat al închirierii căsuţelor şi de modul preferenţial în care au fost selectaţi comercianţii. Potrivit Registrului comerţului SC Vision Improve SRL din Braşov îi are ca asociaţi pe Radu Ciprian Rusu şi pe Marius Adam, cel din urmă fiind şi administrator. Firma îşi leagă numele de organizarea unor târguri în Oborul bucureştean.

Promisiune

La recenta şedinţă extraordinară a Consiliului Local, Nicolae Rainea (PSD) a cerut public informaţii privind sumele cheltuite la Serbările Galaţiului: „Este necesar să ne prezentaţi şi nouă nişte sume. Vrem să ştim realitatea”. La conferinţa de presă primarul Marius Stan a promis va prezenta la următoarea şedinţă a CL o situaţie defalcată a cheltuielilor cu serbările Galaţiului precizând că „nu avem nimic de ascuns”. Să vedem!

Citit 3314 ori Ultima modificare Duminică, 27 Ianuarie 2013 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.