Misterul banilor noştri: Costul Serbărilor Galaţiului, ţinut secret de Primărie

Misterul banilor noştri: Costul Serbărilor Galaţiului, ţinut secret de Primărie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două SRL-uri, unul din Cluj, celălalt din Braşov, au câştigat de pe urma Serbărilor Galaţiului şi a evenimentellor organizate de Crăciun şi Revelion


Deşi a trecut aproape o lună, Primăria nu a făcut publice costurile evenimentelor de care au avut parte gălăţenii în perioada 30 noiembrie - 31 decembrie 2012, în cadrul programului ”Să (re)descoperim Galaţiul”. Bugetul programului, votat de îndată de aleşi, a fost de 2.250.000 de lei (500.000 de euro). Numai că, multe dintre manifestări, precum concertul rock cu trupe „gen Nazareth”, nu au mai avut loc! Pe 18 decembrie 2012 cotidianul "Viaţa liberă" a solicitat, conform Legii 544 privind informaţiile de interes public, toate datele privind Serbările Galaţiului. Primăria ne-a răspuns în cele din urmă, dar a ocolit întrebarea referitoare la costuri. Iată, însă, cine sunt firmele care au câştigat de pe urma Serbărilor Galaţiului.

Sărbătoare a la Cluj

Potrivit Primăriei, firma Publi Store SRL din Cluj a fost desemnată organizator al evenimentelor derulate pe tot parcursul perioadei 30 noiembrie - 31 decembrie 2012. Firmei i-au revenit, spune Primăria, contactarea şi contractarea serviciilor artiştilor care au evoluat în spectacolele organizate, închirierea scenelor folosite, contractarea firmelor de spectacole pirotehnice, de pază, de catering, publicitatea evenimentelor, construcţia faţadelor celor patru clădiri reproduse pe esplanada de la Sala Sporturilor, organizarea evenimentelor culinare de Moş Nicolae şi Ignat, împodobirea bradului, venirea lui Moş Crăciun, construirea Labirintului cu imagini din Galaţiul de epocă. Valoarea contractului încheiat cu Primăria şi procedura de achiziţie au rămas un mister! Publi Store, cu sediul social în Cluj-Napoca, a fost înfiinţată chiar în 2012, pe 4 aprilie. Asociaţii firmei sunt Camelia Beatrice Chiorean şi Vasile Cătălin Mărginean, cea dintâi fiind şi administrator.

Căsuţe de la Braşov

De pe urma Serbărilor a avut de câştigat şi SC Vision Improve SRL din Braşov căreia i s-au concesionat 4.800 mp în centrul oraşului, la P-uri şi Romarta Veche, la Spicu, Păpădie şi pe platoul de la Sala Sporturilor, preţul fiind de 3 lei mp în zona centrală şi la Sindicate şi 1,5 lei mp la Sala Sporturilor. Vision Improve s-a ocupat de montarea şi demontarea celor 60 de căsuţe care i-au aparţinut, salubrizarea celor trei zone, paza şi racordarea respectivelor spaţii la surse de energie electrică. Numărul comercianţilor stradali autorizaţi prin firma Vision Improve a fost de 120, la care se adaugă 48 de meşteri populari. Primăria a evitat să ne spună valoarea totală a contractului încheiat cu Vision Improve şi modalitatea de achiziţie, cert este că, în timpul Serbărilor, ţigănia a fost ceva mai modestă, dar au existat şi nemulţumiri legate de preţul ridicat al închirierii căsuţelor şi de modul preferenţial în care au fost selectaţi comercianţii. Potrivit Registrului comerţului SC Vision Improve SRL din Braşov îi are ca asociaţi pe Radu Ciprian Rusu şi pe Marius Adam, cel din urmă fiind şi administrator. Firma îşi leagă numele de organizarea unor târguri în Oborul bucureştean.

Promisiune

La recenta şedinţă extraordinară a Consiliului Local, Nicolae Rainea (PSD) a cerut public informaţii privind sumele cheltuite la Serbările Galaţiului: „Este necesar să ne prezentaţi şi nouă nişte sume. Vrem să ştim realitatea”. La conferinţa de presă primarul Marius Stan a promis va prezenta la următoarea şedinţă a CL o situaţie defalcată a cheltuielilor cu serbările Galaţiului precizând că „nu avem nimic de ascuns”. Să vedem!

Citit 3132 ori Ultima modificare Duminică, 27 Ianuarie 2013 16:44

26 comentarii

 • postat de unu
  Marți, 29 Ianuarie 2013 15:31
  Primaria Mun. Galati sa puna la dispozitia publicului si celor interesti contractul cu LUXTERM si care sant cheltuielile cu iluminatul in mun. Galati.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ana Pauker
  Luni, 28 Ianuarie 2013 23:30
  Observ ca cei care lustruie pantofi la primarie ii eticheteaza pe ceilalti drept basisti. Nenicilor, mai usor cu epitetele atat timp cat port-flasneta USL-ului a devenit nea Jiji care repara Maybach-ul cu ranga. Voi va ghidati dupa principiul cine nu e cu noi e basist,hotomanilor! Pana si nea Stan a venit cu ideea de a cenzura comentariile pe site, deoarece se pot trezi fraierii din letargie si vad ca unii subscriu la idee. Daca asta va doriti si sunteti voi prosti,da multi, puneti-va planul in aplicare. Eu zic totusi sa incepeti cu colectivizarea, dupa aceea vin toate de la sine...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Niccolo Machiavelli
  Luni, 28 Ianuarie 2013 23:09
  Primarul şi Consiliul Local cheltuie bani în mod nelegal şi cu angajarea unor firme de avocatură având serviciu juridic. O fi profesia de avocat o profesie liberală dar legea interzice ceeace aţi făcut voi chiar dacă a fost prin votul consilierilor locali. Unde sunt situaţiile speciale pentru nişte procese care se pierd oricum? Domnule profesor univ. de drept, Togan, d-ta te-ai apucat să faci stângul sau nu ai curajul să atragi atenţia şefilor că încalcă legea?
  0
  0
  Raportează
 • postat de r@sp@ct
  Luni, 28 Ianuarie 2013 22:09
  Mestere M@s@riasul in primul rand nu sunt adept insamantari cu bomboane agricole (prefer sa dau o prajitura la copil de macar banii astia), in al doilea rand nu ma intereseaza vestiarul clubului de fotbal, in al treilea rand nu stii sa ghicesti absolut de loc varsta unuia dupa cateva randuri scrise, in al patrulea rand esti varza pe linie de politica. De ce spun asta; pentru ca nu recunosti o perioada, care se accentueaza de capitalism tip sclavagism constitutional si ca oricine va fi ales intr-o functie de conducere in tara (inclusiv tu) va avea aceleasi ,,apucaturi''...de roman.Si bineinteles ca va fi criticat chiar daca iti da sau mai ales daca iti ia un drept.
  Una peste alta, discutia poate continua la nesfarsit, asa ca spun stop aici, nu fara sa-ti spun ca nu esti decat un cocalar de 2 bani pentru ca nu promit nimic in directia la care te gandesti pentru altul.
  0
  0
  Raportează
 • postat de atamanu
  Luni, 28 Ianuarie 2013 19:02
  Primari ai " munciupiului" Galati ( post revolutionari)...tovarasi cu care ne mandrim:

  Oprea Florea, profesor universitar, primar al municipiului Galați, ianuarie-august 1990
  Samoilă Pătrașcu, inginer, primar al municipiului Galați, august 1990-martie 1992
  Eugen Durbacă, inginer, primar al municipiului Galați, 1992-2000
  Dumitru Nicolae, inginer, primar al municipiului Galați, 2000-2012
  Marius Stan, inginer, primar al municipiului Galați, 2012-prezent
  ( Wikipedia)
  0
  0
  Raportează
 • postat de M@s@riasul
  Luni, 28 Ianuarie 2013 18:54
  Mai R@sp@ct nene, hai mai da o tura prin vestiarul Otelului ( ruginit de blaturi ), mai aduna trei chiloti si patru jambiere uitate de vre-un " zeu " al fotbalului si poate faci si tu de-o prajitura de la " sefu " .....ca la " non combat " esti muci....Tu probabil ai 14 anisori, daca nici la varsta asta nu ai idee ca acest " oras, sat ciuruit de mosari handicapati " a fost, este si va fi intotdeauna fieful FSN- PSDR- PSD-USL..sau cum naiba se va mai chema pe viitor mafia rosie. Oricum, ca si " baiat de trupa" promiti....A..si apropo, daca ai deja un leu in buzunar, cumpara-ti niste seminte " da Braila"
  0
  0
  Raportează
 • postat de r@sp@ct
  Luni, 28 Ianuarie 2013 18:13
  La naiba, orasul arata ca un sat, ciuruit dupa 20 de ani de conducerea unor mosari handicapati, printre altele si rezultatul politicii romanesti in special a celei pdl-iste.Dupa 20 de ani de stricaciuni, nici doamne-doamne nu poate face minuni in cateva luni.Poate ca... cu putina rabdare, pe la anu' pe vremea asta o sa vedem ceva rezultate.
  Sau altfel zis...PE CINE NAIBA SA VOTEZI LA PRIMARIA GL IN VREMEA DE ASTAZI, CA SA AI REPEDEEEE SI NUMAI DE BINEEEEEEE........
  Poate pe unul dintre zmeii care-si posteaza regulat online din spatele monitoarelor nemultumirile si frustrarile lor, fara sa faca nick, care dupa aia sa o ia la buci de la alti frustrati si handicapati ca unii dintre voi.
  Imi este sila de guristi, papagali,eroi si smecheri de 2 bani pe care ii vezi in ziare, tv, mai nou si online care n-au 1 leu in buzunar si nici nu fac nimic sa-l castige, dar dau din gura ca sa le treaca foamea sau mai dau si apa la moara unor agitatori.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Behemot
  Luni, 28 Ianuarie 2013 16:20
  ....Unii traiesc ( cica ) in Romania...si asta le ocupa tot neuronul (singurul disponibil)....
  0
  0
  Raportează
 • postat de @bashisti
  Luni, 28 Ianuarie 2013 14:53
  Hooooo, liota bashista! Mai tineti-va frustrarile pe acasa!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Pt oligofrenul cu majuscule
  Luni, 28 Ianuarie 2013 12:57
  Dupa comentariul cu majuscule, de semianalfabet si dupa ortografia de wc pe care ai abordat-o, mi-am cam dat seama cu ce pachiderm avem de a face ! Din ce grota ai iesit ? I-ai lustruit ghetele lui stan, cand era fotbaliator, iar acum ii aperi dosul pentru niste oase ce ti le-arunca pe sub masa ? Zaaat la lipit afise , branzovenescule ! Ca sa nu ma exprim altfel ..... !
  0
  0
  Raportează
 • postat de GheorghiuStoica
  Luni, 28 Ianuarie 2013 12:04
  Felicitari pentru abordarea acestui subiect de interes major!
  Hotii au fost, golanii sunt, coruptie si corupti (nedovediti) vor fi! Au ajuns la perfectiune! Si nu sunt semnale, nici intentii de orice fel pentru a le stopa! O mare MIZERIE !!! ???? !!!!!
  Cat priveste costul Serbarilor galatene cred ca suma reala cheltuita este departe de cea prevazuta in documente. Dupa cum a aratat Galatiul acelor zile & nopti comparativ cu alte mari orase din tara si comparativ si cu suma vehiculata,cheltuielile au fost, consider eu, undeva la un sfert. Si nu ma deranjeaza ca ei se considera prea destepti, ma deranjeaza ca ne taxeaza pe noi drept prosti!
  Daca primarul spune ca nu are nimic de ascuns atunci sa-l vedem pe unde-si scoate camasa!
  Mizerabili au fost, mizerabili sunt inca!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Kasanova
  Luni, 28 Ianuarie 2013 11:39
  Primaria nu putea sa raspunda pana nu gasea formula de a face ca cheltuielile sa se suprapuna cu investitiile. Cred ca ceea ce face Stan aici e un fel de chel cu tichie de margaritar. Ne-a tot amenintat cu Sala Sporturilor si nimic, acum pune si Patinuarul pe butuci in plina iarna pentru o paranghelie de asa-zisa gala de box. Sunt curios daca la jumatatea lui februarie va veni un ger din ala la -20 de grade cum il va dezgheta sau mai bine zis cat va costa si aceasta operatiune. Eu zic ca mai indicat era un campionat mondial de hochei fiindca investitia acolo era mai mica si procentajul de reusita mult mai mare. Cat despre iluminatul de sarbatori,probabil se gaseau solutii mai simple, mai estetice si muuult mai ieftine. Concertele se puteau tine in incinte contra cost cu pret subventionat partial, asa se vedea si ce pret pun galatenii pe acesti "artisti" si mai scutea din cheltuieli, iar cat despre grataragii in mijlocul postului de Craciun...sau pseudo-mesteri populari care vand produse made in china...asta e aerul occidental dat de noul primar in noul oras? Total gresit domnule primar, eu as zice sa-i lasati pe slugoi in pace si sa va inconjurati de oameni cu idei noi daca tot ati inceput mandatul cu brandul de Noul Galati!
  0
  0
  Raportează
 • postat de @BMV_ Misterul tinut secret
  Luni, 28 Ianuarie 2013 11:35
  Echipa USL-ista s-a tinut de cuvant si le-a demonstrat galatenilor cum se creaza,administreaza, remunereaza "locuri de munca"foarte rentabile" pentru gastile abonate la "aruncat confeti"de sarbatori . Acestea se pare ca acopera multe mizerii ,nu insa si mirosul lor . Au promis afisarea tuturor cheltuielilor pe site-ul Primariei iar acum acopera gunoiul cu presul ,de fapt o proasta mostenire de la administratiile trecute. Ziarista are dreptate sa ceara explicatii .
  0
  0
  Raportează
 • postat de jiji
  Luni, 28 Ianuarie 2013 11:06
  sunt curios, la aniversarea primului an de mandat, dupa ce veti realiza o analiza costuri - realizari, veti descoperi ceva notabil in dreptul primarului liberal Marius Stan, care se bucura si de o guvernare favorabila, a se citi USLista...
  0
  0
  Raportează
 • postat de pentru cel ce a scris cu majuscule
  Luni, 28 Ianuarie 2013 10:27
  Dupa felul cum ati incheiat comentariul D-vs,se vede ca sunteti un fan al Antenelor.Nu mai comentam jargonul folosit si nici greselile de ortografie.Este foarte adevarat ca acest primar are doar cateva luni de cand este in functie dar cei ce au fost inainte nu cumva fac parte din aceeasi echipa numita USL ? Pana la urma comunistii de care vorbeati sunt tocmai cei au strans randurile langa PSD,partidul condus din umbra cu mult devotament de nimeni altul decat Ion Iliescu.(un mare democrat in viata).
  0
  0
  Raportează
 • postat de bmv
  Luni, 28 Ianuarie 2013 10:19
  Stan la primarie,Bacalbasa la judet e formula perfecta pentru care trebuie sa multumim MARILOR OAMENI POLITICI DAN NICA
  0
  0
  Raportează
 • postat de anton costel
  Luni, 28 Ianuarie 2013 09:46
  eu pe cine mai iubesc ? in orasul asta chiar nu se intimpla nimic .ooooooooofffffff
  0
  0
  Raportează
 • postat de Pentru cel cu majuscule
  Luni, 28 Ianuarie 2013 09:45
  "fiidca v-a invatat"...... "s-a instalat"...... !? Si inca ceva : ciugulesti firimiturile din jurul mesei lui stan ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de ......
  Luni, 28 Ianuarie 2013 09:32
  AICI CRED CA AU COMENTAT NUMAI RETARDATI MINTAL SI NISTE COMUNISTI IMPUTITI. SE VEDE CA AVETI O MENTALITATE EGALA CU CEA A UNEI GAINI.
  DAR CE DE CE NU-I CRITICATI PE CEI CARE AU FOST PANA ACUM PRIMARI SI NU AU FACUT NIMIC ?????
  FIINDCA ASA VA INVATAT TOVARASUL "NICOLAE CEAUSESCU " FU.....VA IN GURA DE PANARAME CE SUNTETI.
  ATATA STITI.... SA CRITICATI . NICI 6 LUNI NU ARE PRIMARUL ASTA DE CAND SA INSTALAT SI VOI CA NISTE PI.....DE CE SUNTETI COMENTATI . DAR CE SA FACEM ASA SUNTEM NOI ROMANII PROSTI DE GURA.

  TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL
  0
  0
  Raportează
 • postat de suparatu`
  Luni, 28 Ianuarie 2013 09:30
  Are perfecta dreptate Axon in comentariul de mai jos, e mult mai rau ca pe vremea lui Durbaca si Nicolae !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Imi cer scuze ! L-am votat pe stan !?!
  Luni, 28 Ianuarie 2013 09:26
  Aha ! De cand tot urlu eu pe aici ca 'nea stan asta ne-a luat de prosti ,inca din startul mandatului ?! Daca vede ca-i merge de ce sa n-o faca ?!? Am intrebat de 1000 de ori: cum draqu sa cheltui jumatate de milion de euro pe niste spectacole sustinute de niste golani de cartier ( "dj-ei, rap-eri )iar cu Gh. Zamfir si cu Banica jr., ne-a scos ochii ,asa, sa ne abureasca ? Plus ca ne-a ametit inca din faza incipienta ca "prestatia" lui "tutankhamun mummy" (Sandra , care a fost la timpul ei........! ) ne-ar fi costat, nici mai mult, nici mai putin, 40. 000 euro !!! Waw ! Alo ! Nea primare, chiar asa de idioti ne crezi ?!? Cu suma asta se facea orasul bec ! De iluminatul "festiv" ce sa mai spun ?! Daca anul trecut n-a fost deloc, era si normal ca anul asta unora sa li se para ca a fost ca-n Paris .....! In concluzie, daca pentru tzyganya de anul asta, s-au cheltuit cel mult 100. 000 de euro, e f.f. mult ! Restul, judecati dumneavoastra cam pe unde au ajuns si......... dac-am avea "testicule" ne-am uni si am da cu ei de pamant !!! E greu pana incepe unu ....... c-asa-i romanul !
  0
  0
  Raportează
 • postat de katalin
  Luni, 28 Ianuarie 2013 09:23
  Le doresc ''multa sanatate'' celor care au votat cu stan
  0
  0
  Raportează
 • postat de Galatean
  Luni, 28 Ianuarie 2013 08:29
  Tot tiganie a fost si tot pe bani multi. Aspectul orasului nu conteaza? Faceti ceva, lasati serbarile caci nu ele ne reprezinta orasul .Chibzuiti banii nostri nu-i aruncati pe nimicuri ca in fotbal.Vrem sa vwdem macar o cladire renovata. niste chioscuri oribile desfiintate, strazi curatate. Cred ca nu dorim prea mult..
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu
  Luni, 28 Ianuarie 2013 07:56
  sunt pensionari care traiesc lunar cu 400 lei si platesc impozit pe locuinta si primarul cheltuie banii pe CHIOLHANURI rusine
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alecu
  Luni, 28 Ianuarie 2013 07:50
  Cand nu avem performanta,facem circ sau distractie.Daca s-ar fi reabilitat niste cladiri sau strazi cu acesti bani cred ca ar fi fost mult mai bine pentru orasul Galati care arata ca vai de el fata de alte orase din Romania.O privire asupra blocurilor P din centru,ne face sa ne dam seama de mizeria ce s-a instaurat in acest oras.Blocurile sunt peticite de fiecare locatar cu hidroizolatie si arata de parca sunt caini Dalmatieni.In jurul blocurilor sunt tot felul de gradini ingradite cu garduri improvizate din sarma,crengi ucate,etc.DEZOLANT ! Peste toate astea chioscurile din lemn sunt la locul lor pentru a intari acest peisaj dezolant.Peste toate astea nimeni nu isi pune problema ca un eventual turist, vizitator al acestui oras nu are ce vizita.Galatiul nu are nici un punct de atractie turistica din care s-ar putea castiga bani.Singura atractie a acestui oras este mizeria mentinuta de administratie cu distractie......
  0
  0
  Raportează
 • postat de Axon
  Luni, 28 Ianuarie 2013 01:41
  Sarman primar, esti mai rau decat E. Dubaca si D. Nicolae la un loc. Mai bine ramaneai presedinte de club, puteai doar retrogada in B, la primarie risti sa nenorocesti un oras intreg, sau ce a mai ramas din el. Prea mare este caciula pentru un cap asa de mic , de prost si de corupt!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.