Ssst, nu deranjaţi liniştea locatarilor!

Ssst, nu deranjaţi liniştea locatarilor!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un nou regulament privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă în zone publice din municipiul Galaţi a fost votat, la finele anului trecut, de către aleşii locali. Prin noul document autorităţile locale se obligă să sprijine crearea unei reţele de distribuţie care să asigure servicii de calitate consumatorilor, să protejeze patrimoniului arhitectural, istoric şi de mediu al oraşului, dar şi să stimuleze dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii. Pe de altă parte, regulamentul stabileşte clar reguli legate de orarul de funcţionare pentru fiecare tip de agent economic, punând mai presus de interesul economic, liniştea locatarilor.

Mai uşor cu decibelii

Astfel, regulamentul stipulează că restaurantele care organizează mese festive gen nunţi, botezuri, aniversări, vor avea program în zilele de luni-vineri între orele 08,00 – 24,00, iar sâmbătă şi duminică de la 08,00 la 06,00, cu acordul vecinilor şi cu respectarea ordinii şi liniştii publice. Unităţile cu profil de alimentaţie publică situate în imobile cu destinaţia de locuinţă sau în vecinătatea acestora, au obligaţia, între orele 22,00 - 06,00, să nu tulbure liniştea locatarilor prin producerea de zgomote, se arată în Regulament. De asemenea, condiţiile referitoare la stabilirea orarului de funcţionare pentru unităţile cu profil de alimentaţie publică sunt valabile şi pentru terasele provizorii sau sezoniere aferente acestora.

Primăria îşi rezervă dreptul de a retrage sau anula avizul cu orarul de funcţionare în cazul unor reclamaţii ulterioare întemeiate sau în cazul tulburării liniştii publice.

Taxa de eliberare a avizului cu orarul de funcţionare pentru exercitarea comerţului în zone publice diferă în funcţie de suprafaţa de vânzare, de la 10 lei la 400 pentru 1001 mp. Taxa de eliberare pentru autorizaţia privind desfăşurarea unei activităţi de alimentaţie publică este de 1.256 de lei - pentru suprafaţa de servire mai mică sau egală cu 100 mp şi de 3.658 de lei pentru o suprafaţă mai mare de 300 mp.

Citit 3074 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Ianuarie 2013 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.