Durbacă a dat, Durbacă a luat

Durbacă a dat, Durbacă a luat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Gata cu jocul de glezne şi pasele la perete, au început antrenamentele oficiale pentru campaniile electorale din vară şi iarnă. PSD şi PD-L deja îşi arată colţişorii unul altuia, chiar dacă îi camuflează sub un zâmbet de circumstanţă.

Sus, între Cotroceni şi Casa Poporului, şefii mai mult sau mai puţin declaraţi ai celor două partide îşi aplică lovituri vicioase, ca la partidele de wrestling. La nivel local, social-democraţii şi democrat-liberalii se au ca sarea în ochi.

PC nu stă nici el cu mâinile în sân şi îşi regrupează forţele, nehotărât dacă să pornească sau nu pe cont propriu. Până una alta, PC s-a „creştin-democratizat”, că nu-i rău să te pui bine cu cele sfinte.  

Cum se mai întoarce roata! În primăvara lui 2007, curgeau valuri de cerneală şi declaraţii fulminante între PC şi PNG-CD.

„Conservatorii lui Durbacă fug la Becali”, titrau ziarele. Ce se întâmplase? Liderul local al PNG-CD, Adrian Smărăndoiu, anunţase că, sătulă de ignoranţa lui Durbacă, întreaga filială de la Tecuci a PC s-a lăsat absorbită prin fuziune de PNG-CD:

„Toată organizaţia PC de la Tecuci a venit la noi. E vorba despre câteva sute de oameni. Chiar şi preşedintele de acolo, Iulian Ţocu, a venit la PNG. Acesta din urmă a primit şi o funcţie de prim-vicepreşedinte al PNG Tecuci”.

Liderul PC, Eugen Durbacă, a zis că nu e chiar aşa, că n-au plecat chiar toţi, ci Ţocu şi câţiva oameni. Responsabila pe zona Tecuci, consiliera judeţeană Valentina Nicolaev, a plătit pentru toate ponoasele, dovadă că azi nu mai e consilier judeţean. Doi ani, Noua Generaţie a tras din toate poziţiile în Durbacă.

Dar a venit şi primăvara lui 2009, când becaliştii au ajuns de-a dreapta lui Durbacă. Preşedintele PNG-CD Tecuci, Iulian Ţocu, era în sală, cu oamenii săi. Preşedintele Durbacă a prezidat o absorbţie masivă a organizaţiei de la Galaţi a lui Becali.

Smărăndoiu a declarat că 99 la sută dintre membrii săi de partid din Galaţi şi Tecuci au trecut la PC. De altfel, vorbind despre fostul său lider naţional, Gigi Becali, Smărăndoiu spunea că legendarul sponsor nu a contribuit cu fonduri şi la Galaţi: „Nu ne-a susţinut niciodată!”.

Ţocu s-a întors la partidul-mamă, deşi din câte am înţeles are un palmares politic bogat. Nici proaspeţii conservatori nu-s novici în politică, ei plecând cu ani în urmă de la PNŢ-CD la PNG-CD. Vivat creştin-democraţia!


Foto 1: De când Gigi Becali nu mai are bani fără număr, fără număr, fără număr... PNG-iştii dau bir cu fugiţii
Foto 2: Preşedintele PC Eugen Durbacă e gânditor: „Să-i primesc pe alde Ţocu şi Smărăndoiu, să nu-i primesc... lasă că oricine merită o a doua şansă!”

Citit 1551 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.