Deputatul gălăţean Aurel Nechita îşi pierde miercuri mandatul

Deputatul gălăţean Aurel Nechita îşi pierde miercuri mandatul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Plenul Camerei Deputaţilor va lua act miercuri de vacantarea mandatului deputatului PSD Aurel Nechita ca urmare a deciziei ICCJ privind incompatibilitatea sa, a anunţat luni liderul grupului PSD, Marian Neacşu, informează Mediafax.

"În acest caz nu poate să fie o sancţiune disciplinară, pentru că avem o decizie foarte clară. Nu ne mai jucăm ca în mandatul trecut. Avem o hotărâre definitivă şi irevocabilă a instanţei, o punem în executare", a adăugat Neacşu.

Instanţa supremă a stabilit, în 11 februarie, că deputatul Aurel Nechita este incompatibil întrucât deţine atât funcţia de parlamentar, cât şi pe cea de decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, ANI comunicând sentinţa Camerei Deputaţilor.

Potrivit ANI, în perioada 12 mai 2005 - 19 decembrie 2008, Aurel Nechita a exercitat, simultan, atât funcţia de deputat, cât şi pe cea de decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, încălcând, astfel, prevederile articolului 84, alineatul 2 din Legea 161/2003.

În 12 februarie, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis să trimită la Comisia juridică raportul ANI în cazul incompatibilităţii deputatului PSD Aurel Nechita, cu termen de soluţionare de două săptămâni.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, în 12 februarie, că situaţia deputatului PSD Aurel Nechita, declarat incompatibil de instanţa supremă, este "un caz un pic complicat", care "va fi un caz de manual pentru toată lumea".

Citit 2365 ori Ultima modificare Luni, 27 Mai 2013 15:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.