Victor Paul Dobre, reales preşedintele PNL Galaţi

Victor Paul Dobre, reales preşedintele PNL Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primarul Marius Stan n-a mai candidat pentru că nu  e „masochist”


Deputatul Victor Paul Dobre a fost reales preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Galaţi, cu 387 de voturi „pentru” şi 11 nule. Dobre conduce filiala gălăţeană din 1998,  neîntrerupt, şi nu a avut concurenţă la funcţia supremă. Asta cu toate că, pe 11 mai, Marius Stan şi-a anunţat candidatura la şefia judeţeană a partidului, renunţând, în plină conferinţă de alegeri, la candidatura la preşedinţia municipalei. Motivul pentru care edilul Galaţiului a renunţat la bătălia cu Dobre ne-a fost mărturisit pe holurile Teatrului Muzical, unde a avut loc Conferinţa Teritorială a PNL Galaţi. „Eu nu am fost niciodată masochist. Atâta timp cât în judeţ, s-au făcut alegeri în câte cinci comune în aceeaşi zi, şi cel puţin trei la aceeaşi oră, e ca şi cum aş merge cu capul în zid. Doar clonat, aşa aş fi putut să ajung în mai multe locuri de-odată. Am multă treabă, slavă Domnului, la Primărie, ca să mă mai ocup şi de aşa ceva. N-am aşa de multe orgolii politice! Unii, probabil că asta au făcut toată viaţa, asta le place, asta ştiu”, a spus Stan. Deşi este vicepreşedinte la nivel naţional, în echipa lui Crin Antonescu, primarul n-a remarcat faptul că nu a fost prezentat celor 410 delegaţi prezenţi la întrunire alături de ceilalţi reprezentanţi ai conducerii naţionale: vicepreşedinţii Cristinel Bîgiu şi Marian Petrache, secretarii George Tuţă şi Mihai Lupu.

Raport aplaudat

Punctul forte al raportului de activitate pe trei ani prezentat de preşedintele Dobre a fost faptul că PNL a obţinut la alegeri cel mai mare scor din istoria partidului de după 1990. Declarându-se „soldat credincios al PNL”, Dobre şi-a propus ca obiective majore: sprijin pentru toţi aleşii PNL, scoruri mai bune la alegeri şi în special la cele europarlamentare, şi „gestionarea tranziţiei spre o nouă generaţie care va trebui să-şi asume conducerea organizaţiei în anii următori”. Cel mai dur discurs a venit din partea primarului Tecuciului, Daniel Ţuchel, care pornind de la zicala „boii ară, caii mănâncă”, a atras atenţia conducerii naţionale a PNL că filiala gălăţeană ocupă locul 12 în topul celor mai bune organizaţii, că are cei mai buni primari şi, cu toate acestea, nu are niciun reprezentat în Guvern!

Evenimentul PNL a fost salutat de invitaţi speciali: senatorul PSD Gheorghe Saghian, senatorul PC Eugen Durbacă, deputatul PC Bogdan Ciucă şi liderul UNPR Dan Dobrea.

Citit 2956 ori Ultima modificare Duminică, 02 Iunie 2013 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.