Primarul Dumitru Nicolae, cu jalba la Guvern

Primarul Dumitru Nicolae, cu jalba la Guvern
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul Dumitru Nicolae se va afla astăzi la Bucureşti în încercarea de găsi soluţii pentru câteva probleme spinoase legate de locuinţele ANL şi de lucrările începute şi nefinalizate la şcoli şi grădiniţe.

„Ni s-au repartizat bani pentru blocul A4, dar repartiţiile sunt condiţionate – statul dă două treimi din bani, noi o treime. Blocul A4 trebuie făcut pentru cei evacuaţi din casele retrocedate. Ne îngrozeşte numărul mare de persoane care vor fi date afară de proprietarii cărora le-au fost retrocedate casele, şi care nici nu vor să discute cu chiriaşii! La ora actuală, avem pe puţin 40 de locuinţe vechi pe care vreau să le repar”.

„Am făcut un inventar al tuturor lucrărilor începute la şcoli şi grădiniţe care au nevoie de bani şi voi merge ca să mi se dea banii necesari să le terminăm pe toate, Avem nevoie de cel puţin 200 de miliarde de lei vechi. Viceprim-ministrul ne-a spus că, dacă are lista cu ceea ce trebuie făcut, va da banii necesari”, a declarat Nicolae.

Primarul a mai spus că aşteaptă fonduri pentru construcţia de locuinţe ANL şi este nemulţumit că, în loc să i dea bani, i se tot cer terenuri pentru construcţia de case, ori aici municipiul nu prea are ce spune.

Nicolae a mai precizat că pe hârtie a primit bani pentru construcţia a 160 de locuinţe (e vorba de blocul A4 şi de cartierul ANL Cantemir). În plus, Nicolae şi-ar dori să prindă Sala Sporturilor pe lista de priorităţi a Companiei Naţionale de Investiţii.

Nicolae va cere şi aprobarea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici pe organigrama Primăriei. Documentul care va fi spus aprobării la şedinţa Consiliului Local prevede, ca element de noutate, înfiinţare unei Direcţii Juridice.

Citit 1107 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.