Pe 6 august trebuie să fie gata! Lucrări suplimentare pe Oţelarilor
Foto: Foto: Anca Melinte

Pe 6 august trebuie să fie gata! Lucrări suplimentare pe Oţelarilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lucrările de modernizare a arterelor Oţelarilor - Stadionului – Frunzei – Gheorghe Asachi trebuie să fie gata în mai puţin de două săptămâni, mai precis pe 6 august. Directorul Direcţiei Proiecte şi Finanţări Externe din cadrul Primăriei Galaţi, Costel Hanţă, ne-a asigurat că termenul va fi întocmai respectat şi că pe 6 august lucrările vor fi finalizate.

Recent, Primăria Galaţi a încredinţat execuţia unor lucrări suplimentare, fără licitaţie, prin negociere directă, societăţii Max Boegl Romania SRL care prin Tancrad a realizat toată investiţia de pe cele patru străzi. Lucrările suplimentare vizează instalaţiile de apă şi canalizare, conductele de evacuare şi lucrările la carosabil, valoarea lor finală fiind de 1.585.000 de lei, fără TVA, în condiţiile în care ele fuseseră iniţial estimate la 2.068.129 de lei fără TVA. Potrivit Primăriei Galaţi, lucrările suplimentare au vizat amenajarea refugiilor, care nu fuseseră incluse în proiect, bordurile, trotuarele, lucrarea principală, conform proiectului, vizând cei trei kilometri de linii de tramvai şi porţiunea cuprinsă între ele. Conform municipalităţii, modernizarea bulevardului Oţelarilor şi a străzilor Stadionului, Frunzei şi Gheorghe Asachi este finanţată prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, iar obiectivul general al proiectului este fluidizarea traficului urban în cartierele Dunărea şi Ţiglina III din municipiul Galaţi, reducerea timpului de transport, eliminarea blocajelor rutiere şi traversarea oraşului în condiţii de siguranţă. Lucrările au început în primăvara anului 2012, costul lor total fiind de 53,9 milioane de lei.

   

Citit 2111 ori Ultima modificare Marți, 23 Iulie 2013 18:28

11 comentarii

 • postat de Cristi
  Joi, 25 Iulie 2013 00:03
  83.103.238.***
  Din pacate, desi fata strazilor cuprinse in proiect a fost schimbata radical(in special Frunzei) mai sunt cateva probleme care trebuie remediate. Spre exemplu: canalizari(guri de canal) care "s-au incapatanat" sa nu iasa la acelasi nivel cu strada. Cea mai mare diferenta de nivel fiind in dreptul refugiului de tramvai din statia de la Bloc O si trotuar pe sensul de mers Frunzei-Stadionului-Otelarilor. Nu stiu daca receptia lucrarilor a fost facuta dar ar fi bine ca aceasta problema sa fie remediata...in rest ce sa zic refugiilor de tramvai le lipsesc barele de protectie ca sa nu te trezesti cu vreo persoana in varsta, copil si nu numai, pe sosea, la coborarea din mijlocul de transport, acum ca numai esti obligat sa opresti in statie si unde mai mult ca sigur se va circula cu viteza. Tot refugiilor le lipseste un acoperis pentru cei care chiar folosesc tramvaiul zilnic pe orice conditii meteo si in acelasi timp problema parcarilor nu a fost remediata, prima banda va fi blocata iar si nu cred ca la orele de varf traficul va fi fluid mai ales ca bordura este destul de inalta acum si pana la uzarea lor nu o sa fie prea multe masini parcate pe trotuar cum se obisnuia pana la intrarea Otelarilor in reparatie. Cu toate acestea un progres la modul de lucru si calitatea lucrarilor efectuate s-a observat de aceea urez Primariei sa continue cu astfel de lucrari iar exigenta din punct de vedere a calitatii sa creasca.
  0
  0
  Raportează
 • postat de niky
  Miercuri, 24 Iulie 2013 21:27
  5.13.147.***
  Daca se faceau si parcari pe lateral pe str. otelarilor era super bine caci locurile acelea lasate chipurile ptr. flori sau gazon nu o sa aiba niciodata asa ceva pentru ca romanul calca de-a dreptul nu tine cont,asa ca parcarile laterale erau mult mai eficiente si o spun eu care nu am masina.
  0
  0
  Raportează
 • postat de iuli
  Miercuri, 24 Iulie 2013 16:15
  5.13.152.***
  Nimic de zis arata bine dar nu se pot face parcari pe locurile dintre copaci? Poate nu mai tinem nici noi riveranii masinile pe strada.(in balcon nu am loc pt ea). E o parere si atat.
  0
  0
  Raportează
 • postat de jos chioscurile cu sicrie!
  Miercuri, 24 Iulie 2013 15:14
  5.13.131.***
  chioscurile, scuze! din pricina indignarii...


  Ce se intampla cu chioscurile de morti de la gardul spitalului judetean si de la intersectia cu str.frunzei? Se agata cu ghearele de sufletele decedatilor. Sunt oribile, oripilante. Nu se darama. Si/au insirat dricurile pe trotuar. Ce/i cu ele domnule primar? Au pile? Sunt ale unor medici/?Ale unora din primarie? Cat mai stau acolo? De ce ceilalti da si astia, nu? VL faceti va rugam o investigatie si vedeti ce este in spatele afacerilor cu mortii orasului...
  0
  0
  Raportează
 • postat de alexandru
  Miercuri, 24 Iulie 2013 13:46
  86.124.200.***
  D-le inginer Costel
  Ai uitat sa te pupi singur si sa te propui la o primă, că ai lătrat apăsat în favoarea firmei care te hraneşte. Puţi!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Inginerul Costel
  Miercuri, 24 Iulie 2013 11:54
  109.166.141.***
  D-na Anca Melinte a scris pana in acest moment aprox. 4-5 articole despre aceasta lucrare......toate sunt niste dezinformari grosolane scrise de o ziarista vestita in oras pentru faptul ca mananca mult rahat.....in primul rand valoarea investitiei nu este nici pe departe 53,9 milioane de RON ci doar in jur de 37 milioane RON (scrie pe panourile cu investitia) ......lucrarile suplimentare nu vizeaza in nici un caz categoriile de lucrari enumarate de cea mai mare ziarista in viata...........putem preciza doar faptul ca Asocierea MAX BOEGL-TANCRAD este probabil singurul constructor care termina un proiect de o asa amploare la termenul stabilit cu toate ca a trebuit sa execute o groaza de lucrari neprevazute in proiect (si aici nu ne referim doar la niste peroane de 2 lei) si a redat traficului galatean niste artere moarte de zeci de ani (str. Frunzei). Asa ca la urmatoarele articole asteptam ca ziaristul Vietei Libere sa se informeze macar 2 ore inainte (nu doar un telefon la d-nul Hanta Costel de aprox. 30 sec din care banuiesc ca nu a inteles nimic) de a redacta un articol pe care il citeste un intreg oras.
  0
  0
  Raportează
 • postat de lucrari suplimentare=Noul Galati
  Miercuri, 24 Iulie 2013 11:02
  82.137.8.***
  Lucrari suplimentare pentru TANCRAD ! Nici nu se putea altfel.Asa e in Noul Galati adica la fel ca in Vechiul Galati !
  0
  0
  Raportează
 • postat de caddy
  Miercuri, 24 Iulie 2013 10:52
  5.13.203.***
  a iesit super, bravo
  0
  0
  Raportează
 • postat de Pierdut in timp
  Miercuri, 24 Iulie 2013 08:18
  78.96.40.***
  S-ar putea sa ma insel, dar impresia mea e ca se circula mai rau acum pe Otelarilor decat inainte. De exemplu, intersectia de la Posta din poza, desi pare lipsita de importanta, e o zona ce deseori devine sufocanta.
  Acolo intorc maxitaxiurile ce vin dinspre XXL si opresc apoi pe prima banda in dreptul acelui asa-zis cazinou.
  Pe acea trecere de pietoni aproape intotdeauna cineva traverseaza.
  Acele strazi secundare au totusi un trafic ridicat. Cei ce ies de pe stazile secundare si doresc sa o ia inainte sau la stanga sunt pierduti in timp.
  O situatie des intalnita (stiu fiindca trec des pe acolo) e urmatoarea: Pe sensul XXL -> intersectia in cauza, trebuind sa acorde prioritate pietonilor, masinile care opresc blocheaza iesirea strazii de la Posta, celor ce vor sa iasa de pe aceasta strada fiindu-le practic imposibil sa o ia la stanga sau inainte. Aglomeratia mai este accentuata si de maxitaxiurile ce intorc in acelasi loc. Aproape la fel de greu le vine si celor ce ies de pe straduta din dreptul locului unde a fost facuta poza.
  ... si totul s-ar fi putut rezolva simplu prin semaforizarea intersectiei (la cati bani s-au bagat in lucrare, cu siguranta ca nu se facea gaura in cer.
  Similar se cam intampla si la trecerea de la cinema Dacia. De ce n-or fi pus semafoare ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Laleaua Neagra
  Miercuri, 24 Iulie 2013 08:06
  5.13.215.***
  La intersectia strazilor Frunzei si Stadionului cu Brailei au mai ramas doua chioscuri care vand sicrie desi era vorba sa dispara.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Haos in lucrari si exprimare
  Miercuri, 24 Iulie 2013 07:58
  5.13.141.***
  "Lucrările suplimentare vizează instalaţiile de apă şi canalizare, conductele de evacuare şi lucrările la carosabil, (...) Potrivit Primăriei Galaţi, lucrările suplimentare au vizat amenajarea refugiilor, care nu fuseseră incluse în proiect, bordurile, trotuarele..." Pana la urma, ce au vizat lucrarile alea suplimentare. Dar poate ne adunam nitel si scriem odata clar...
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.