LICITAŢIE / Trei case de avocatură se luptă să reprezinte Primăria Galaţi în instanţă

LICITAŢIE / Trei case de avocatură se luptă să reprezinte Primăria Galaţi în instanţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trei case de avocatură cu nume sonore „Daghie şi Asociaţii”, „Oancea Damian şi Asociaţii” şi „Romeo Cosma şi Asociaţii” se înfruntă pentru a reprezenta Primăria municipiului Galaţi în instanţă, în cadrul licitaţiei deschise, organizate de municipalitate. Primăria a primit undă verde pentru achiziţionarea serviciilor de reprezentare juridică încă din vara anului trecut, propriul serviciu juridic urmând doar să răspundă de legalitatea documentelor întocmite de municipalitate. Motivul pentru care s-a recurs la această soluţie îl constituie faptul că Primăria a pierdut zeci de procese prin neprezentare. Primarul Marius Stan explica la acel moment că „oricine vrea să facă bani, dă în judecată Primăria şi câştigă”.

La actuala licitaţiei deschisă, aşa cum v-am mai informat, municipalitatea este gata să ofere între 2.400.000 de lei şi 6.400.000 de lei (fără TVA) pentru servicii de consultanţă şi asistenţă juridică oferite de o casă de avocatură. Contractul pus în joc va fi încheiat pe o perioadă de patru ani de zile, şi, conform acordului cadru, casa de avocatură trebuie să accepte minim 1.150 de dosare şi maxim 4.500 de dosare. Garanţia de participare la licitaţie este de 32.000 de lei, iar echipa câştigătoare trebuie să fie formată din minim cinci avocaţi.

Casele de avocatură „Oancea Damian şi Asociaţii” şi „Daghie şi Asociaţii” au experienţă în lucrul cu Primăria, ele reprezentând până acum instituţia în mai multe cauze. Cu ajutorul avocaţilor celor două case, municipalitatea a câştigat mai multe procese.

Potrivit surselor noastre, ofertele lor, de aproximativ 4.000 de lei pe dosar, ar fi fost mai maridecât cea făcută de casa de avocatură a lui Romeo Cosma. Acesta din urmă ar fi propus un preţ de doar 1.500 de lei pe dosar. Rămâne de văzut pe cine va alege Primăria să-i reprezinte interesele în instanţă.

Citit 3564 ori Ultima modificare Miercuri, 14 August 2013 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.