Vocea parlamentarilor: Între serviciile publice şi administraţie

Vocea parlamentarilor: Între serviciile publice şi administraţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Paul Ichim, senator PNL: "Problema este că bun platnicii suferă, în timp ce unele dintre autorităţi nu îşi fac treaba. Această problemă este de ani de zile, iar autorităţile au stat şi au dormit. Din informaţiile mele, din anul 2007 şi până în prezent, autorităţile locale nu s-au implicat activ în ceea ce priveşte colectarea banilor de la populaţie pentru facturile la apă sau căldură. La fel şi administratorii asociaţiilor de locatari. Există un aspect legislativ, dar nimeni nu a demarat vreun control în acest sens, nimeni nu a luat vreo măsură. Avem de-a face cu datorii istorice. Ar fi trebuit un control extrem de serios din partea Primăriei. Nu mai spun că unii dintre administratori reacţionează şi acţionează după principiul stat în stat. Noi am discutat despre aceste aspecte şi intenţionăm să iniţiem un proiect de lege care să reglementeze atribuţiile administratorului asociaţiei de locatari, dar şi maniera în care să se implice. Aceştia nu mai trebuie folosiţi drept agenţi electorali, iar proiectul de lege va interzice foarte clar acest lucru. Este nevoie ca aceste lucruri să fie foarte clar reglementate. Oamenii, pe de altă parte, trebuie să înţeleagă că este nevoie să îşi plătească facturile."

Eugen Chebac, deputat PP-DD: "Trebuie să punem presiune pe Guvern pentru a achita subvenţia pentru căldura oraşului. Am ridicat această problemă şi înainte de a încheia sesiunea parlamentară. Oamenii nu îşi achită facturile şi nimeni nu a îndrăznit, de ani de zile, să le impună să facă acest lucru, de frica de a nu pierde voturi. Aşa ajungem în situaţii extrem de complicate."

Lucreţia Roşca, deputat PSD: "Este o problemă a administraţiei locale. Atâta timp cât nu ţine de bugetul statului, noi nu putem face ceva concret în acest sens. Ştiu că PSD se implică şi monitorizează această problemă. Vă pot spune cert că oamenii nu vor mai rămâne, încă o dată, fără apă caldă."

Citit 992 ori Ultima modificare Joi, 05 Septembrie 2013 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.