Ploile au produs pagube de 10 milioane de lei în judeţul Galaţi/ Guvernul va acorda sprijin financiar
Foto: Foto: Corina Dobre

Ploile au produs pagube de 10 milioane de lei în judeţul Galaţi/ Guvernul va acorda sprijin financiar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai puţin de 16 localităţi din judeţul Galaţi au nevoie urgentă de refacerea căilor de comunicaţii


Comunele Bereşti Meria, Brăhăşeşti, Cavadineşti, Fârţăneşti, Frumuşiţa, Ghidigeni, Gohor, Jorăşti, Măstăcani, Rădeşti, Smulţi, Suceveni, Valea Mărului, Vârlezi şi oraşele Târgu Bujor şi Bereşti au nevoie de nu mai puţin de 10 milioane de lei pentru refacerea infrastructurii, extrem de deteriorată în urma ploilor abundente de la finele lunii august, torenţii afectând, în principal, drumurile judeţene, comunale şi săteşti de pe raza acestor localităţi.

„Prin ordine de prefect, s-au constituit comisii care au evaluat la faţa locului amploarea efectelor acestor fenomene. De asemenea, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost prezent la Galaţi Ioan Şimonca, directorul tehnic al Companiei Naţionale de Investiţii, care s-a deplasat în comunităţile afectate, alături de prefectul judeţului Galaţi, Emanoil-Cătălin Bocăneanu, şi county-managerul Costel Fotea”, a precizat Petrica Paţilea, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi.

Întrucât nu există resursele necesare lucrărilor de reabilitare nici la nivelul Consiliului Judeţului, nici la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale, Prefectura şi Consiliul Judeţului au propus Guvernului spre aprobare trei proiecte de hotărâre pentru alocarea sumelor necesare, din fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului.

Cel mai grav afectate sunt comunele Suceveni şi Gohor, acolo unde valoarea pagubelor se ridică la şapte milioane de lei (patru milioane, respectiv, trei milioane de lei), potrivit evaluărilor comisiilor locale şi ale specialiştilor Companiei Naţionale de Investiţii. Pentru restul unităţilor administrativ-teritoriale afectate, sumele necesare refacerii căilor de comunicaţii au fost evaluate la trei milioane de lei. „Proiectele propuse urmează a fi analizate în perioada imediat următoare, astfel încât lucrările de consolidare a versanţilor şi de reabilitare a drumurilor afectate de eroziune ori de alunecări de teren să se efectueze până la debutul sezonului rece”, a declarat Petrica Paţilea.

 

Citit 1126 ori Ultima modificare Marți, 10 Septembrie 2013 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.