Aproximativ 38.000 de lei pentru familiile ale căror case au fost distruse complet de ape
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Aproximativ 38.000 de lei pentru familiile ale căror case au fost distruse complet de ape
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Familiile gălăţene ale căror case au fost complet distruse de ape ar putea primi din partea Guvernului un ajutor financiar în valoare de aproximativ 38.000 de lei. Potrivit prefectului Emanoil Cătălin Bocăneanu, până miercuri, cele 53 de comisii de contabilizare a pagubelor au evaluat peste 1.800 de locuinţe şi, potrivit datelor preliminare, aproximativ 50-60 de familii din judeţ au distrugeri de sută la sută a imobilelor.

„Am făcut şi un calcul estimativ al punctului de evaluare, care se ridică la aproximativ 38.000 de lei. Cine a pierdut tot, practic va primi un ajutor substanţial, cu care poate avea un start bun. Nu pot da, deocamdată, o cifră exactă pentru că, după ce s-a făcut evaluarea, au început să mai apară din comune oameni care nu au fost luaţi în calcul pentru că nu au fost acasă ori din alte motive. Am cerut primăriilor să afişeze rezultatele evaluărilor, să lase un timp de informare şi contestare, pentru o zi, iar vineri să se facă reevaluările sau completările, după caz”, a precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Consiliul Judeţului Galaţi va repartiza, luni, în cadrul şedinţei ordinare a aleşilor judeţeni, ajutoarele financiare de urgenţă, în valoare de 27 de milioane de lei, destinate sinistraţilor, către unităţile administrativ-teritoriale afectate de inundaţii. „Teoretic, marţi, fiecare UAT îşi poate face şedinţa extraordinară, după care urmează procedura de plată”, a precizat prefectul de Galaţi. Emanoil Cătălin Bocăneanu a precizat că, în aceste condiţii, ancheta socială demarată de Agenţia de Prestaţii Sociale, privind ajutorul financiar de necesitate, de 1.000 de lei, a fost sistată „pentru că este mult mai important, mult mai substanţial şi mult mai amănunţit ajutorul financiar de urgenţă”.

Cele mai multe locuinţe afectate grav de inundaţii sunt în comunele Costache Negri şi Cudalbi.

Citit 1187 ori Ultima modificare Joi, 26 Septembrie 2013 18:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.