Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
10 comentarii

Dacă tot s-au apucat de modernizarea străzii Traian, între Metro şi strada Brăilei, aleşii locali au decis că este necesară lărgirea carosabilului. Pentru fluenţa circulaţiei, se doreşte lărgirea străzii la patru benzi de circulaţie pe tronsonul Piaţa 30 Decembrie - strada Brăilei. Conform proiectului, pe sectorul Brăilei - Tecuci, pe o lungime de 528 de metri, se va lărgi carosabilul la patru benzi, se va realiza trotuar nou în zona estică, rampe pentru persoane cu handicap şi vor fi deviate reţelele de iluminat, reamplasându-se noi stâlpi. Pe tronsonul Tecuci - Piaţa 30 Decembrie, pe o lungime de 81 de metri, va fi modernizat carosabilul pe două benzi de sens, reabilitat trotuarul existent pe o suprafaţă de 330 mp şi amenajat un trotuar nou pe o suprafaţă de 490 mp. Valoarea totală a investiţiei a fost estimată la 1.299.357 de lei, de la bugetul local, iar durata de realizare la şase luni.
Preşedintele de şedinţă, inginerul Săvel Rotaru şi-a manifestat iniţial scepticismul faţă de proiect: „Este o idee excepţională, pentru că se face o deschidere în patru piste către Brăilei. Numai să reuşim! În afară de faptul că prin hotărâre judecătorească s-a aprobat nebunia aceea din capul străzii - construcţia de P+2 [de la numărul 52], avem zonă de parcare, un bloc şi o strangulare produsă de nişte locuinţe”. City-managerul Aurel Vlaicu a dat asigurări că prin declanşarea procedurii de expropriere pe utilitate publică se poate realiza proiectul. Administratorul public a adăugat că se va face o estimare a costurilor pentru clădirile şi terenul expropriat, dar a apreciat că în comparaţie cu preţul total al lucrărilor, suma pe care o va plăti municipalitatea nu va fi „una de speriat”.

Citit 3308 ori Ultima modificare Luni, 28 Octombrie 2013 19:38

10 comentarii

 • postat de Bogdan Miercuri, 30 Octombrie 2013 10:20 109.102.91.*** Link la comentariu
  2
  2

  Voi sunteti nebuni fara judecata...cu ce si cum expropiati voi atatia oameni , atatea familii pe aceasta distanta
  de 528 de m? Voi nu ganditi ca oamenii nu vor placa din casele lor? Puteti sa le faceti palate de clestar
  si tot nu vor pleca de acolo , basca incalcati legea propietatii plus multe amendamente ale CEDO!

  Raportează
 • postat de Nu-i rău. O lucrare inteligentă ce ar crea o arteră importantă și ar degreva celelalte bulevarde. Marți, 29 Octombrie 2013 18:38 80.97.242.*** Link la comentariu
  2
  4

  Ar fi bună ideea măcar pentru cei ce ies de la bacul peste Dunăre....Faleza Superioară(să reziste)-Prelungirea Traian-Traian și ieșire din Galați spre N. Măcar pentru mașinile cu greutate mică iar Bulevardul Brăilei ar fi mai puțin solicitat.

  Raportează
 • postat de teasca Marți, 29 Octombrie 2013 12:03 83.103.186.*** Link la comentariu
  4
  7

  Ideea este foarte buna, si se poate semoforiza intersectia de la Potcoava incluzand intrarea, respectiv si iesirea dinspre Piata Centrala in circuitul dirijat, realizand o dubla intersectie, genul celei de la Liceul CFR de pe bdul. George Cosbuc, permitand legatura dintre str. Sf. Spiridon si Prelungirea Traian fara deviere si in mod organizat...

  Raportează
 • postat de civic Marți, 29 Octombrie 2013 10:43 92.80.188.*** Link la comentariu
  10
  4

  ce trafic asa important e pe aceasta strada?nu sunteti in stare sa finalizati str.Traian plina de gropi si multe altele din oras si visati autostrazi de 528 de metri in centru?cand reparati si asfaltati trotuarele pe str.Brailei ,cat si in alte cariere?

  Raportează
 • postat de nu exproprieri pe Prelungirea Traian Marți, 29 Octombrie 2013 09:51 5.13.128.*** Link la comentariu
  9
  6

  Acele cladiri trebuie refacute si nu expropriate. Descongestionarea traficului in oras nu depinde de acea artera. Patrimoniul arhitectural al orasului e un bun ce trebuie protejat. Si asa se darama pe capete vechile cladiri, din neglijenta si-n interes imobiliar. Dar cum toti ce-i implicati is galateni de putini ani, nu le pasa.

  Raportează
 • postat de Vali Marți, 29 Octombrie 2013 08:30 86.124.203.*** Link la comentariu
  1
  10

  Vorbe Vorbe si iar vorbe! (ca sa parafrazez pe cineva drag mie) Nu mai cred nimic din tot ce promit/propun aleșii noștri si după un an jumate pot spune ca deja m-am lămurit. Abia aștept anul 2014 când sper sa fiu prezent la demolarea garajului anual!
  Vorbim de exproprieri pe Prelungirea Traian dar uitam ca pe Frunzei, strada proaspăt renovata, marea majoritate a caselor au in curtea lor stâlpul de iluminat public, stâlp care la origine era pe marginea străzii (a trotuarului). Daca la acei "gospodari" nimeni nu a putut sa le facă nimic pentru a elibera spațiul public, despre ce exproprieri vorbim noi??

  Raportează
 • postat de Ioan Marți, 29 Octombrie 2013 08:17 79.116.103.*** Link la comentariu
  5
  6

  Prelungirea strazii Traian pana la bulevardul Ana Ipatescu si deschiderea bulevardului Dunarea(nu Dacia) pana la turnul TV ar fi excelenta. Din pacate Aurel Vlaicu zboara, e cu capul in nori. Toate casele de pe strada prelungirea Traian sunt cu fatada la strada si cele patru benzi ar putea fi realizate prin demolarea tuturor locuintelor (eventual numai pe o parte) Si atunci sa vezi procese, si cum un proces dureaza cel putin patru ani, mai bine am cobora un pic cu picioarele pe pamant. Mult mai utila ar fi largirea drumului de centura prin introducerea a patru benzi de circulatie in Cartierul Aviatie, despartirea in doua strazi cu sens unic pe zona cu case din fostul cartier Filesti, continuarea pe bulevardul Dunarea pana la turnul TV, si modificarea zonei turn TV -Ana Ipatescu. Nu spun ca daca cineva ar avea cap ar putea continua o strada prin valea orasului pana la Brates si de acolo iar in drumul de centura din nordul Galatiului.

  Raportează
 • postat de ioana@CLI Marți, 29 Octombrie 2013 08:01 89.136.4.*** Link la comentariu
  3
  5

  E vorba de bulevardul Dunarea nu Dacia, oricum nu se va rezolva nimic! Apa de ploaie. ii deranjeaza mult pe cei de la politia de frontiera care o duc ca in sanul lui Avram acolo! Stan= inca o dezamagire!

  Raportează
 • postat de Modernizare Marți, 29 Octombrie 2013 07:35 5.13.221.*** Link la comentariu
  1
  11

  Aurel Vlaicu este un om inteligent care incearca sa modernizeze Galatiul.Sa vedem daca dinozaurii din Primarie si gastile de interese din oras il vor lasa.

  Raportează
 • postat de CLI Marți, 29 Octombrie 2013 07:08 5.13.140.*** Link la comentariu
  1
  11

  Incepe sa sune bine .Odata si o data tot trebuia luat taurul de coarne si deschise niste artere de circulatie adecvate traficului actual . De data asta BRAVO .Acum vre-un an scriam ca nu este departe ziua cand va fi necesara si darmarea unor blocuri pentru largirea unor strazi .....Pe cand realizarea legaturii intre neterminatul bulevard Dacia si sensul giratoriu de la turnul TV ?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.