Reparaţii capitale de peste 18.000 de euro/ Încă un apartament "de lux" pentru Primăria Galaţi?

Reparaţii capitale de peste 18.000 de euro/ Încă un apartament "de lux" pentru Primăria Galaţi?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce, în toamna trecută, Primăria Galaţi a investit 82.563 de lei pentru transformarea unui apartament degradat de la blocul A8 în locuinţă de serviciu în care acum stă city-managerul Aurel Vlaicu, acum plănuieşte să mai cheltuiască 81.310 de lei de la bugetul local pentru o nouă locuinţă de serviciu. Proiectul de hotărâre care viza această investiţie a fost scos în ultima clipă de pe ordinea de zi a recentei şedinţe extraordinare a Consiliului Local. Dar în rectificarea de buget este expres prevăzută suma de 100.000 de lei pentru “reparaţii capitale la apartament nr. 4, bloc A16, strada Basarabiei nr. 55”.

Lăsat vraişte de chiriaş

De îndată ce a venit la Primărie, Marius Stan a criticat faptul că municipalitatea nu deţine nici măcar o locuinţă de serviciu unde să poată fi cazaţi specialiştii sau musafirii de seamă ai oraşului. Apartamentul din blocul A 16 este proprietatea Consiliului Local şi a fost transformat în locuinţă de serviciu în luna martie, după ce a devenit liber de contract. Dispune de o cameră de zi, două dormitoare, două balcoane, o baie principală şi un grup sanitar de serviciu, dar a fost lăsat într-o stare avansată de degradare de fostul locatar. Pentru repunerea lui în circuitul locativ normal, sunt necesare lucrări de reparaţii capitale de peste 18.000 de euro. Cel puţin aşa rezultă din referatul de necesitate întocmit de Compartimentul Reparaţii Imobile al Primăriei Galaţi. Înlocuirea uşii de acces, pereţi de recompartimentare care să refacă grupul sanitar suplimentar (echipat cu vas WC, lavoar, etc) şi frontul de bucătărie, refacerea instalaţiilor sanitare, electrice, dar şi refacerea instalaţiei interioare de încălzire centrală sunt musai necesare, zice Primăria. Intră la socoteală şi placarea pardoselilor la hol, băi, bucătărie şi cămară cu gresie ceramică, refacerea şi completarea placajelor faianţă, la băi şi bucătărie cu faianţă de bună calitate şi înlocuirea parchetului din lamele de fag (deteriorat) cu parchet laminat triplustratificat, refacerea finisajelor interioare şi exterioare (zugrăveli, vopsitorii, etc) şi înlocuirea uşilor interioare deteriorate cu uşi standardizate. Durata de realizare a investiţiei era estimată la două luni, dar depinde de votul aleşilor locali.

Pentru cine se pregăteşte?

Chiar dacă reparaţiile capitale de peste 80.000 de lei nu au primit încă undă verde, am fost curioşi să aflăm pentru cine se pregăteşte locuinţa de serviciu. Potrivit surselor noastre, apartamentul nu ar urma să fie închiriat vreunul director sau funcţional din Primăria Galaţi, deşi nu toţi ocupanţii acestor funcţii sunt gălăţeni, ci ar urma să fie pus la dispoziţie musafirilor Galaţiului sau profesioniştilor/specialiştilor veniţi să facă lucruri bune pentru oraş. Dacă în locuinţa de serviciu va veni să stea de pildă un medic de excepţie, de pe urma căruia sănătatea oraşului să aibă numai de câştigat, sau un regizor care să monteze o piesă memorabilă, poate că fiecare ban cheltuit de la bugetul local va fi pe deplin justificat.

Citit 1996 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Noiembrie 2013 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.