Schimbări în Parcul Central / Primăria Tecuci a cumpărat construcţiile ridicate de Vasile Dănăilă Pazvante

Schimbări în Parcul Central / Primăria Tecuci a cumpărat construcţiile ridicate de Vasile Dănăilă Pazvante
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe 5 decembrie, municipalitatea tecuceană organizează licitaţie publică deschisă pentru închirierea spaţiilor comerciale rămase de pe urma lui Pazvante, plecat între timp la Bucureşti


Nu mai puţin de 209.000 de lei a plătit Primăria Tecuci pentru a deveni proprietarul construcţiilor care i-au aparţinut lui Pazvante în Parcul Central. Afacerea a fost parafată cu votul aleşilor tecuceni. Pentru construcţia cu destinaţia de bar, Primăria a plătit lichidatorului judiciar al SC Vivas SRL, firma lui Pazvante, 90.000 de lei. Celelalte construcţii neautorizate, cu destinaţie comercială sau nu, - restaurant, chioşc alimentar, volieră, bar, chioşc secund au fost cumpărate tot de Primărie, cu suma de 119.000 de lei. Municipalitatea a devenit astfel unicul proprietar atât al terenului din parc, cât şi al construcţiilor realizate acolo în perioada în care grădina publică tecuceană s-a aflat în folosinţa gratuită a lui Pazvante, una dintre cele mai controversate figuri ale oraşului.

„Tolerat în parc”

Din momentul în care primarul Daniel Ţuchel a luat frâiele oraşului Tecuci, cea mai importantă zonă de relaxare şi agrement a oraşului a încetat să mai fie „Colţul de Rai al lui Pazvante”, redevenind Parcul Central din Tecuci. „Societatea Vivas, administrată de Vasile Dănăilă Pazvante, a intrat în faliment în toamna anului 2011. De atunci şi până la alegerile locale din 2012 a funcţionat în parc, deşi contractul de concesiune ar fi trebuit să fie reziliat de drept. Fosta conducere a Tecuciului a manifestat clemenţă, şi l-a tolerat în continuare în parc. De îndată ce mi-am preluat mandatul am verificat evidenţele şi am constatat debite foarte mari. L-am notificat pe Pazvante şi l-am somat cu rezilierea în caz că nu achită. Bugetul local suportase în ultimii şase ani cheltuieli de aproape 500.000 de lei pentru utilităţile domnului Dănăilă”, ne-a explicat primarul Daniel Ţuchel. Primăria Tecuci s-a înscris la masa credală a societăţii lui Pazvante, aflată în lichidare, dar e conştientă că nu va încasa toţi banii pentru a-şi recupera în întregime găurile lăsate, pentru că o bancă are ipotecă de rang I. „Când lichidatorul societăţii a procedat la scoaterea la licitaţie a bunurilor, Primăria Tecuci a participat la licitaţie, în temeiul unei hotărâri de Consiliu Local. Am înscris imobilele în Cartea Funciară. Majoritatea construcţiilor nu aveau autorizaţie şi nu respectau nici Planul Urbanistic Zonal. Imobilele sunt situate pe domeniul public care este inalienabil, imprescriptibil, şi au astfel devenit proprietate publică”, ne-a declarat edilul Tecuciului.

Planuri pentru viitorii chiriaşi

Parcul se află acum în grija SC Zone Verzi SA care doreşte să-i menţină facilităţile de spaţiu de recreere pentru tecuceni. Primarul Daniel Ţuchel susţine că prin închirierea spaţiilor comerciale nu doreşte neapărat ca municipalitatea să câştige bani, ci să ofere un plus de confort pentru tecuceni. Aşa că este posibil ca în loc de chioşc alimentar sau restaurant, fostele spaţii comerciale în care îşi avea cartierul general Pazvante să devină florărie, librărie şi punct de informare pentru tecuceni.

A fost odată…

Combinaţia pitorească de flori multicolore, păsări şi animale exotice, cascade improvizate, flori de mină şi lucrări monumentale naive (ca să nu spunem kitschoase) printre care şi o reproducere a Mesei Tăcerii lui Brâncuşi, au adus faima naţională Parcului Central aflat sub oblăduirea lui Pazvante. Practic n-a existat vedetă sau personalitate naţională care să vină la Tecuci şi să nu poposească şi în Parc, pe lista musafirilor aflându-se şi Alteţa Sa Principele Radu. Ultima apariţie tv a parcului tutelat de Pazvante a avut loc în cadrul unui reality-show la Prima Tv „Fete bune”, când Andreea Tonciu, Sânziana Buruiană şi Simona Traşcă s-au plimbat prin Parcul Central din Tecuci.

Citit 7382 ori Ultima modificare Duminică, 10 Noiembrie 2013 16:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.