În judeţul Galaţi erau şi ieri localităţi izolate/ Primarii contrazic raportările ISU
Foto: Foto arhivă: Sorin Pană

În judeţul Galaţi erau şi ieri localităţi izolate/ Primarii contrazic raportările ISU
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În timp ce Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă raporta, ieri dimineaţă, dar şi în jurul prânzului, că în judeţul Galaţi nu mai existau localităţi izolate, primarii din mediul rural, dar şi o serie de cetăţeni simpli au arătat contrariul. Ieri, în jurul orei 12,00, mai multe sate din judeţul Galaţi erau izolate şi, conform aleşilor locali, realitatea din teren contrazicea statisticile Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

La Bereşti Meria, multe sate izolate

Primarul Victor Dorobăţ, edilul-şef al comunei Bereşti Meria, una dintre cele mai mari din judeţul Galaţi, care are în componenţă nu mai puţin de 10 sate, ne-a spus, ieri, în jurul prânzului, că unitatea administrativ-teritorială pe care o conduce înregistra cinci sate izolate. Este vorba despre Şipote, Aldeşti, Puricani, Prodăneşti şi Balinteşti. Victor Dorobăţ ne-a explicat că marţi seară, după ora 17,00, niciunul dintre sate nu mai era izolat, însă, miercuri dimineaţă, din cauza viscolului şi a ninsorii, mai multe drumuri de acces către aşezări au devenit, din nou, impracticabile. „Am reuşit să duc maşini cu pâine la Aldeşti şi Puricani, atunci când situaţia s-a rezolvat. Marţi noapte se putea circula peste tot, dar acum, din păcate, s-a astupat la loc. Se lucrează pe drumurile judeţene, dar de-o parte şi de alta a drumurilor sunt munţi de zăpadă, de câte doi metri, iar viscolul o aşază din nou pe carosabil. Noi avem 30 de kilometri de drum judeţean care ne înconjoară – DJ 242A, 242C şi 242D şi peste 30 de kilometri de drum comunal”, a spus primarul.

La Nicoreşti, trei sate izolate

Ionel Boghiu, primarul de la Nicoreşti, comună ce are tot 10 sate în componenţă, avea, ieri, în jurul prânzului, trei sate izolate: Grozăveşti, Braniştea şi Sârbi. „Se lucrează la Sârbi, este parţial deblocat. Din păcate, niciun utilaj nu a acţionat pe DJ 252G! Pe DJ 252 Buciumeni-Nicoreşti s-a deszăpezit, dar pe 252G nu a venit nimeni”, ne-a spus Ionel Boghiu, care a precizat că a reuşit să asigure transportul în toate cazurile medicale, ajutând şi alţi primari.

Reprezentanţii Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au dat vina tot pe primari, atunci când am întrebat de ce rapoartele nu coincideau cu declaraţiile aleşilor din comune, spunând că este vina edililor pentru că nu au transmis informări.

Citit 2790 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Ianuarie 2014 17:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.