Victor Paul Dobre, ministrul dezastrelor: „Cred că în municipiu s-a acţionat corespunzător”
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Victor Paul Dobre, ministrul dezastrelor: „Cred că în municipiu s-a acţionat corespunzător”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul Victor Paul Dobre, fost prefect de Galaţi şi secretar de stat în MAI, responsabil de activitatea prefecţilor şi de coordonarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, a acceptat să ne ofere un punct de vedere în legătură cu modul în care au acţionat autorităţile gălăţene în lupta cu nămeţii şi viscolul.

„Ministrul dezastrelor”, după cum a fost numit de către preşedintele Traian Băsescu, consideră că în municipiul Galaţi autorităţile au reacţionat „corespunzător”. „Mi-e greu să fac o apreciere generală asupra judeţului. Legat de municipiu, pot spune că, în condiţiile meteo date, cred că s-a acţionat corespunzător. Principial, au luat măsurile corecte: deszăpezirea arterelor majore şi după aceea a celor secundare. Este o regulă care ştiu că nemulţumeşte pe multă lume, dar, din păcate, nu sunt multe variante, pentru că există o capacitate de intervenţie limitată, mai ales în condiţii atât de grele. Cred că este valabil şi în judeţ pentru că, din câte ştiu eu, cu excepţia drumului naţional de la Bălăbăneşti la Cuca, în general drumurile naţionale au fost deschise. Am avut şi eu sesizări de la primari, am discutat cu Prefectura, dar cred că situaţia a fost ţinută sub control”, a apreciat Victor Paul Dobre.

În ceea ce priveşte declaraţiile primarilor din judeţ, care nu coincideau cu raportările Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, fostul secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor a precizat: „Ceea ce pot spune este că Bereşti Meria, Nicoreşti şi Drăguşeni sunt comunele cu cel mai mare număr de localităţi şi în mod obiectiv au întotdeauna dificultăţi. Aceste comune au, însă, primari destoinici. Cel puţin, pe colegii mei de la Nicoreşti şi Drăguşeni îi ştiu şi sunt convins că îşi fac datoria”.

Citit 1486 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Ianuarie 2014 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.