Ce interese au consilierii locali: Hristache Bogatu îşi face autogară

Ce interese au consilierii locali: Hristache Bogatu îşi face autogară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 Încă de la începutul şedinţei Consiliului Local de joia trecută, Radu Kovacs, secretarul municipiului Galaţi, le-a atras atenţia aleşilor să se abţină de la vot dacă au interese legate de proiectele de pe ordinea de zi. Primul vizat de conflictul de interese a fost chiar preşedintele de şedinţă, social-democratul Hristache Bogatu, care chiar s-a ridicat de la masă, vrând să părăsească lucrările, dar nu ar mai fi avut cine să conducă şedinţa. Aşa că a rămas în sală, dar nu a ridicat mâna deloc. Proiectul faţă de care Bogatu avea interese viza înfiinţarea unei autogări în Galaţi, pe strada Tecuci nr. 175, de către SC ATR & ETA Eurotrans SRL.

Autorităţile au acceptat solicitarea firmei, pe motiv că “amplasarea autogării în apropierea Pieţei Energiei (strada Tecuci nr. 175) este oportună, deoarece această zonă reprezintă un nod de trafic foarte important de penetrare a traseelor auto interurbane şi a traseelor urbane şi ar conduce la descongestionarea traficului din zonă. Aglomeraţia de vehicule şi de călători, în special la orele de vârf, ar fi în mare măsură eradicată, locul de îmbarcare/debarcare mutându-se în autogara propusă, care ar oferi şi condiţii civilizate de aşteptare”.

Mai mult, autorităţile sunt convinse că înfiinţarea acestei autogări ar conduce la descongestionarea traficului şi în zona centrală. Microbuzele care sosesc sau pleacă din sau spre nordul judeţului Galaţi, preponderent pe traseele Smârdan - Pechea - Cudalbi - Valea Mărului, şi traversează oraşul pentru a ajunge la punctul terminus, autogara de pe Ana Ipătescu, ar avea ca punct terminus noua autogară.

Citit 4337 ori Ultima modificare Duminică, 02 Martie 2014 16:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.