Directorul CJ Constantin Cristea, obligat să scoată din "buzunar" 120.000 de lei

 Directorul CJ Constantin Cristea, obligat să scoată din "buzunar" 120.000 de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Directorului de Patrimoniu de la Consiliul Judeţului i se impută peste 15.000 de litri de benzină şi motorină * Carburantul a fost consumat în 2012 de maşinile şefilor şi angajaţilor instituţiei


Constantin Cristea, directorul Direcţiei Patrimoniu din cadrul Consiliului Judeţului Galaţi, este obligat, de către conducerea instituţiei, să achite, din propriul buzunar, nu mai puţin de 120.000 de lei în contul prejudiciilor estimate de Camera de Conturi Galaţi, ca urmare a cantităţilor impresionante de carburant consumate de către angajaţii CJ, în anul 2012.

"În anul 2012, entitatea a efectuat plăţi fără respectarea prevederilor legale în vigoare ca urmare a depăşirii normativului legal privind consumul lunar de carburanţi pentru autoturismele din dotare, cu cantitatea de 5.862 litri de benzină şi de 9.513 litri de motorină", se arată în raportul Camerei de Conturi.

Auditorii din cadrul organismului de control au estimat că prejudiciile în acest caz se ridică la 98.000 de lei şi au dispus conducerii Consiliului Judeţului, conform Deciziei nr. 42/02.08.2013, recuperarea pagubelor, indicându-l drept responsabil în acest caz pe directorul de Patrimoniu, care are în subordine parcul de maşini al Consiliului Judeţului şi care, ca urmare a funcţiei pe care o deţine, a făcut, pe parcursul anului 2012, referate de necesitate privind consumul de carburant. Şi asta nu este tot: la suma de 98.000 de lei se adaugă şi penalităţi de întârziere, de aproximativ 20.000 de lei, potrivit informaţiilor noastre, întrucât măsura dispusă de Camera de Conturi a fost pusă în aplicare cu întârziere.

Cristea achită inclusiv plimbările preşedinţilor CJ

Deşi ne-a declarat că nu doreşte să comenteze pe marginea acestui subiect, conform informaţiilor noastre, Constantin Cristea a intrat în posesia dispoziţiei lui Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţului, prin care i se impută aproximativ 120.000 de lei. Ciudat este că, în aceste condiţii, directorul de Patrimoniu va trebui să plătească pentru benzina şi motorina consumate de fostul şef al CJ, Eugen Chebac, de Nicolae Bacalbaşa, actualul preşedinte, dar şi de alţi şefi ai instituţiei, doar pentru că, până în acest an, când a şi fost stabilită şi impusă o cotă de consum pentru maşinile din dotare, fiecare din reprezentanţii Consiliului Judeţului consuma carburant după bunul plac, interes sau chef.

Potrivit surselor noastre, Constantin Cristea va ataca în instanţă dispoziţia preşedintelui Nicolae Bacalbaşa. Consiliul Judeţului va avea, astfel, dintr-un foc, mai multe procese cu peste 150 de actuali şi foşti angajaţi ai instituţiei, care, în mai puţin de două săptămâni, au primit decizii de amputare a lefurilor, pe fondul neregulilor descoperite de Camera de Conturi şi a măsurilor dispuse de auditori.

Citit 4787 ori Ultima modificare Vineri, 14 Martie 2014 16:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.