La sesizarea Vieţii libere, padocul ilegal de maidanezi de la Parcul Zoo a fost desfiinţat
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

La sesizarea Vieţii libere, padocul ilegal de maidanezi de la Parcul Zoo a fost desfiinţat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cele câteva zeci de câini comunitari sunt cazate în padocul Asociaţiei „Ajutaţi-l pe Lăbuş”


La sfârşitul săptămânii trecute, padocul ilegal din incinta Grădinii Zoologice, care găzduia câteva zeci de câini comunitari, a fost desfiinţat, după ce inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au impus conducerii Consiliului Judeţului Galaţi, în urma unui control desfăşurat pe data de 24 martie, să desfiinţeze adăpostul. „Câinii fără stăpân au fost transportaţi în padocul Asociaţiei "Ajutaţi-l pe Lăbuş”, ne-a declarat Ştefan Vasile, directorul adjunct al DSVSA Galaţi.

Şeful DSVSA a precizat, în schimb, că inspectorii din cadrul instituţiei pe care o conduce au permis conducerii Consiliului Judeţului să păstreze, pentru moment, patru câini, vaccinaţi şi sterilizaţi, de pază în zonele de acces în Parcul Zoo. Asta pentru că Grădina Zoologică nu este încă împrejmuită în totalitate, un gard urmând să fie construit de către o firmă specializată, în urma unei licitaţii ce va fi lansată pe SEAP.

Şi comisarii de mediu sunt cu ochii pe Zoo

Şi conducerea Gărzii de Mediu Galaţi a fost informată cu privire la desfiinţarea adăpostului ilegal de la Zoo, cu atât mai mult cu cât aceasta oferise un nou termen conducerii Consiliului Judeţului (24 aprilie) de conformare, respectiv de desfiinţare a padocului, iar la expirarea acestuia mai mulţi comisari din cadrul instituţiei urmau să se deplaseze într-un nou control la Zoo şi, în cazul în care măsura dispusă de Garda de Mediu nu ar fi fost dusă la îndeplinire, să aplice o sancţiune ce pornea de la 30.000 de lei.

Atât conducerea DSVSA, cât şi cea a Gărzii de Mediu au obligat Consiliul Judeţului ca atunci când gardul Grădinii Zoologice va fi finalizat, cei patru câini fără stăpân să fie, de asemenea, transportaţi într-un padoc autorizat, întrucât păstrarea acestora în Parcul Zoo este interzisă prin lege.

Reamintim că „Viaţa liberă” a tras un semnal de alarmă şi a sesizat instituţiile statului cu privire la existenţa a zeci de maidanezi în Grădina Zoologică, adăpostiţi într-un padoc improvizat şi hrăniţi cu mâncare provenită din hrana alocată animalelor sălbatice, cu sprijinul preşedintelui CJ, Nicolae Bacalbaşa, şi la comanda unuia dintre consilierii acestuia, Paraschiva Vintilă.

Citit 1872 ori Ultima modificare Joi, 03 Aprilie 2014 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.