Chinezii anunță investiții la Galați/ Înțelegerea de Cooperare cu orașul Wuhan, parafată
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Chinezii anunță investiții la Galați/ Înțelegerea de Cooperare cu orașul Wuhan, parafată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autorităţile din Wuhan şi cele de la Dunăre au parafat, ieri, Înţelegerea de Cooperare dintre municipiul Galaţi şi oraşul Wuhan (China), în cadrul unei întruniri găzduită de Prefectură, la care au participat Costin Mihalache, consilier de stat în cadrul Cancelariei Primului Ministru, reprezentanţi ai Prefecturii, ai Primăriei, ai Consiliului Judeţului, ai Camerei de Comerţ, oameni de afaceri gălăţeni, dar şi o delegaţie chineză, formată din câteva zeci de persoane, printre care delegaţi ai autorităţilor din Wuhan şi investitori.

Tot ieri, a fost semnat şi un acord de colaborare între Camera de Comerţ Galaţi şi cea a oraşului Wuhan.

"Încurajăm firmele noastre să investească la Galaţi"

Cel puţin la nivel declarativ, chinezii din Wuhan (provincia Hubei) şi-au manifestat interesul de a investi în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în Galaţi şi în oraşele vecine, motiv pentru care reprezentanţii Primăriei le-au prezentat asiaticilor proiectul privind tunelul pe sub Dunăre şi le-au vorbit despre aeroportul mult-promis de către politicieni, dintre Galaţi şi Brăila, precum şi despre proiectul drumului expres Galaţi-Brăila, al cărui studiu de fezabilitate zace, din 2008, în sertarele Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

„Încurajăm firmele noastre să investească la Galaţi”, le-a spus Shao Weimin, viceprimarul oraşului Wuhan, autorităţilor gălăţene, acesta ţinând să precizeze că „Galaţiul, oraş portuar şi centru economic important, s-a dezvoltat datorită apei, la fel ca şi Wuhan” şi că este impresionat de potenţialul economic, turistic şi cultural al oraşului de la Mila 80.

Autorităţile gălăţene le-au vorbit, printre altele, musafirilor chinezi şi despre porturile de la Dunăre, iar ieri delegaţia asiatică a făcut un nou tur al oraşului.

"Sunt aproape trei decenii de la stabilirea primelor convenţii de colaborare, iar astăzi este o onoare să ne regăsim pentru a reînnoda relaţiile. În urmă cu 28 de ani se semna primul protocol de înfrăţire dintre judeţul Galaţi şi Regiunea Hubei, iar un an mai târziu, în 1987, municipiul Galaţi se înfrăţea cu oraşul Wuhan, protocoalele ulterioare vizând cooperarea în plan economic, cultural şi al educaţiei. Astăzi suntem din nou împreună, pentru a pune bazele unei colaborări concrete, cu beneficii pe termen lung", a spus Dorin Otrocol, prefectul judeţului Galaţi. Evident, nu au lipsit nici declaraţiile siropoase şi aprecierile uşor exagerate, din ambele părţi.

Rămâne de văzut dacă noul act va genera şi ceva investiţii în municipiul nostru, întrucât cuvinte frumoase şi promisiuni cetăţenii au mai auzit de-a lungul timpului, iar străinii au tot investit în Galaţi la nivel declarativ.

Citit 5470 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Aprilie 2014 20:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.