Vocea autorităţilor: Cât de important este un program de împădurire

Vocea autorităţilor: Cât de important este un program de împădurire
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În contextul în care Consiliul Judeţului desfăşoară programul de împădurire a judeţului, am întrebat câţiva dintre primarii care au făcut solicitare de salcâmi în ce scop vor folosi copacii, unde îi vor planta, cât şi dacă au făcut în acest sens vreun studiu. De asemenea, i-am întrebat şi cât de importantă este înfiinţarea perdelelor forestiere.

Ion Tuchiluş, primar Cosmeşti: „Perdelele forestiere sunt importante pentru apărarea căilor de comunicaţie, dar şi pentru crearea unui microclimat pe terenurile agricole. Cosmeşti nu este foarte afectat de lipsa perdelelor forestiere pe căile de comunicaţie, dar pe un kilometru sau patru, într-adevăr nu ar strica. Noi am solicitat la Consiliul Judeţului să ne ofere o anumită cantitate de salcâmi pentru programul de împădurire. Vom folosi copacii pentru a întări dealurile pe care pământul nu este stabil sau îi vom da cetăţenilor care au terenuri neproductive. În ceea ce priveşte crearea perdelelor forestiere este un pic mai dificil, pentru că multe suprafeţe sunt în sectorul privat şi poate nu toată lumea care deţine pământ ar fi de acord să fie plantaţi copaci pe terenul lor”.

Vasile Cârjeu, primar Corod: „Am făcut o solicitare încă de anul trecut către Consiliul Judeţului, să ne ofere şi nouă nişte salcâmi, pentru că am făcut o decolmatare a albiei pârăului Corojel şi vrem să întărim malul şi digul. Aşteptăm ca în toamnă să ne dea şi nouă CJ 110.000 de salcâmi. Nu am comandat niciun studiu pentru realizarea acestei acţiuni de plantare a copacilor, pentru că ar fi costat şi ar fi durat mai mult. A fost o hotărâre de Consiliul Local în sensul plantării copacilor la o anumită distanţă pe mal. De asemenea, vrem să facem o delimitare a suprafeţelor de păşune destinate animalelor, pentru a le ţine în acest mod la adăpost".

Citit 940 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Aprilie 2014 17:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.