Contre electorale în Consiliul Local/ Câţi bani s-au alocat de la bugetul local pentru sport
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Contre electorale în Consiliul Local/ Câţi bani s-au alocat de la bugetul local pentru sport
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Prin votul aleşilor locali, finanţările acordate FCM Dunărea şi Handbal Club Danubius au fost reduse de la trei luni la doar două * Au fost, însă, alocate sume de 10.000 de euro, 10.000 de dolari şi 20.000 de euro pentru tenis şi karate


Şedinţa de ieri a Consiliului Local a început cu nişte contre electorale. Consilierul local PSD Zanfir Ilie i-a reproşat primarului Marius Stan şi city-managerului Aurel Vlaicu „încrâncenarea fără precedent” în respectarea legii privind publicitatea electorală – afişajul electoral permis doar cu avizul primarului - cerând aceeaşi exigenţă în derularea proiectelor de investiţii. Marius Stan i-a replicat, însă, că se putea şi mai rău: primăria să fi dat avizul după 30 de zile, adică după încheierea campaniei electorale. Subiectul fierbinte al şedinţei l-a constituit, totuşi, finanţarea de la bugetul local a Fotbal Club Municipal Dunărea şi a Asociaţiei Handbal Club Danubius.

De la trei, la două luni

Viceprimarul PSD Florin Popa a subliniat că nu numai FCM Dunărea trece prin momente grele din cauza problemelor financiare pe care le are. Viceprimarul a reproşat faptul că discuţiile din comisiile CL s-a stabilit un sprijin financiar de 350.000 de lei, pentru două luni, dar în contractul supus votului suma se majorase la 510.000 de lei, pentru trei luni, şi a cerut corectarea sumei: „Am vorbit de două luni, nu de trei, dacă nu respectăm ce vorbim, atunci nu le mai votăm deloc!”, a ameninţat Popa. Supusă la vot, finanţarea pe trei luni a FCM Dunărea a fost respinsă primind doar 12 voturi „pentru”. A fost însă aprobată, cu 15 voturi, finanţarea pe două luni a FCM Dunărea, în valoare de 350.000 de lei. Şi finanţarea alocată Handbal Club Danubius a fost redusă de la trei, la două luni.

Tenis şi karate

Aleşii au dat bani de la bugetul local pentru organizarea a trei evenimente sportive. În unanimitate, au votat asocierea cu Viva Sport Club Galaţi şi alocarea sumei de 10.000 euro de la bugetul local pentru desfăşurarea Turneului Internaţional feminin de Tenis – Trofeul Municipiului Galati în perioada 14 – 22 iunie 2014. Suma va acoperi cheltuielile cu cazarea, masa şi transportul arbitrilor, materiale publicitare şi premii. Alţi 10.000 de dolari au fost repartizaţi pentru desfăşurarea Turneului Internaţional de Tenis „Ţiriac Trophy”, organizat la Galaţi în perioada 9 – 18 mai 2014 de către Clubul Sportiv Angerom cu care Primăria s-a asociat. Ultima pe listă asocierea cu Karate Club Galaţi şi alocarea a 20.000 de euro de la bugetul local pentru Campionatul European de Karate Fudokan, programat în perioada 29 mai – 1 iunie 2014, la Galaţi.

Pe ordinea de zi ar mai fi trebuit să figureze şi înfiinţarea de Fundaţiei "Sportul Gălăţean", dar primarul a preferat să o amâne pentru şedinţa viitoare după ce consilierii au obiectat că prevederile hotărârii sunt neclare.

   

Citit 1711 ori Ultima modificare Marți, 29 Aprilie 2014 19:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.