Ce funcţii comuniste aveau actualii politicieni/ Eugen Durbacă, deputat în Consiliul Popular Judeţean

Ce funcţii comuniste aveau actualii politicieni/ Eugen Durbacă, deputat în Consiliul Popular Judeţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dintre liderii PCR care, pe 1 mai 1989, le-au vorbit gălăţenilor de la tribună, singurul care încă mai are activitate politică este Marin Costel, fostul prim-secretar al Comitetului Judeţean Galaţi al UTC.

Trebuie spus însă că, dintre toţi politicienii reprezentativi de azi ai Galaţiului, marea majoritate a avut carnet de partid, deşi doar unul singur şi-a trecut în CV-ul politic faptul că a fost membru PCR. Este vorba despre deputatul PNL Victor Paul Dobre, care nu s-a sfiit, asemenea celorlalţi lideri, să spună că în perioada 1976-1989 a fost membru de partid, fără vreo funcţie importantă.

La polul opus se află senatorul PC Eugen Durbacă, singurul politician care a avut funcţii importante în cadrul PCR şi care încă mai are un cuvânt de spus în politica gălăţeană. Potrivit presei vremii, Durbacă a fost membru în Comitetul Judeţean al PCR, începând din 1984. Mai mult, pe 17 martie 1985, a fost ales deputat în Consiliul Popular Judeţean Galaţi, în cadrul circumscripţiei 71 Fârţăneşti, mandat pe care îl trece azi sub tăcere.

Citit 2787 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Aprilie 2014 21:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.