Un poliţist în minus, un director în plus! S-a hotărât reorganizarea Poliţiei Locale

Un poliţist în minus, un director în plus! S-a hotărât reorganizarea Poliţiei Locale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conform criteriului "un poliţist local la mia de locuitori", Galaţiul va avea anul acesta 286 de poliţişti, cu unul mai puţin decât anul trecut. Asta nu înseamnă că o caschetă va rămâne în cuier, doar se reduce un post de şef de serviciu. Reorganizarea Poliţiei Locale, pe care aleşii locali au votat-o la propunerea directorului general al instituţiei, Mihai Manoliu, face ca oraşul să beneficieze de cinci secţii de Poliţie Locală care se vor înfiinţa pe raza de competenţă a secţiilor de poliţie naţională. În funcţie de complexitatea situaţiei operative existente, Secţia 1 va avea 18 poliţişti locali, Secţia 2 - 22 de poliţişti locali, Secţia 3 - 40 de poliţişti locali, Secţia 4 - 34 de poliţişti locali şi Secţia 5 – 21. Manoliu a propus această măsură pentru a scurta timpul de reacţie din momentul sesizării evenimentelor până la cel al intervenţiei, cât şi pentru a apropia poliţiştii de cerinţele cetăţenilor. Crearea secţiilor vine la pachet cu înfiinţarea unui post de director executiv care să coordoneze activitatea lor. Primăria va pune la dispoziţie sedii pentru noile secţii, dar funcţionarea nu presupune cheltuieli suplimentare de la bugetul local.

Transformări

În total, organigrama Poliţiei Locale va avea 16 posturi de conducere - cu unul mai mult decât avea anul trecut - dintre care: un director general, un director general adjunct, un director executiv şi restul şefi serviciu şi, respectiv, şefi birou. Asta nu înseamnă că poliţiştii care până acum au ocupat funcţii de conducere rămân tot în birouri. Dimpotrivă, prin organigrama propusă de Mihai Manoliu, cel puţin cinci dintre şefii de serviciu şi de birou vor avea de ales între a părăsi Poliţia şi a accepta posturi de execuţie. Alte trei posturi de conducere sunt înlocuite cu altele noi, care vor fi scoase la concurs, aşa că ocupanţii lor ar putea ajunge din birouri la patrulare. După cum justifică directorul general în documentele care însoţesc organigrama, „în perioada iulie 2013 până în prezent s-au vacantat un număr de şapte posturi de execuţie şi care se desfiinţează, în locul lor înfiinţându-se şapte posturi de conducere”, unul de director executiv, unu de Şef Serviciul Intervenţie Rapidă şi Transport Valori, şi restul de Şef Serviciu Ordine Publică şi Pază Obiective pentru fiecare din cele cinci secţii nou-înfiinţate.

Singurul consilier care nu a votat noua organigramă a fost democrat-liberalul Victor Dobrea care a declarat că ar prefera să vadă mult mai mulţi poliţişti pe stradă decât în birouri.

Citit 4956 ori Ultima modificare Duminică, 04 Mai 2014 11:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.