Viceprimarul Ciumacenco, în direct cu primarul Nicolae (VIDEO)

Viceprimarul Ciumacenco, în direct cu primarul Nicolae (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primarul Dumitru Nicolae se simte bine şi va reveni la Galaţi săptămâna viitoare * Mesajul a fost transmis chiar de către primarul municipiului Galaţi, prin speaker-ul telefonului mobil al viceprimarului Nicuşor Ciumacenco * Stent au şi Clinton şi Iliescu *

Viceprimarul social-democrat Nicuşor Ciumacenco a explicat ieri, 13 mai, în cadrul unei conferinţe de presă, unde se află primarul Dumitru Nicolae şi de ce starea lui de sănătate a fost păstrată sub tăcere.

Ce s-a întâmplat?

„Dl primar are un ritm de muncă foarte intens, în ultimii ani nu şi-a luat nicio zi de concediu, are şi o vârstă, 69 de ani. Marţea trecută a avut o stare de slăbiciune, nu se simţea foarte bine. Am hotărât să mergem la spital şi a rămas internat pentru câteva zile la Cardiologie, unde i-au făcut electrocardiogramă şi alte investigaţii”.

„S-a constatat că avea o aritmie cardiacă, probleme minore cardiologice. La un moment dat s-a considerat că e mai bine pentru dânsul să fie transferat la Târgu Mureş. Duminică a fost mutat la Târgu Mureş. În prezent este la Târgu Mureş, are o stare fizică bună, tonusul este bun, eu vorbesc cu dânsul de două, trei, patru ori pe zi”, a declarat viceprimarul.

În direct, la telefon

Pentru a convinge pe toată lumea că primarul este cât se poate de viu, Ciumacenco l-a sunat pe Nicolae şi a vorbit cu domnia sa, pe speaker. Filmul discuţiei îl puteţi vedea aici pe site-ul www.viata-libera.ro.

Primarul ne-a asigurat că nu avem motive să ne facem griji în privinţa lui. Dovedind că simţul umorului îi funcţionează la maxim, edilul l-a parafrazat pe Lăpuşneanu spunând în glumă că „pe mulţi am să popesc şi eu”.

Precizăm că dorinţa primarului şi a omului Dumitru Nicolae a fost să păstreze discreţia asupra spitalizării sale şi a preferat să se ştie că este la Vâlcea şi se odihneşte. Declaraţia „live” a primarului municipiului Galaţi reprezintă o dovadă că se simte mai bine, are un tonus bun şi că în curând se va întoarce la cârma Primăriei municipiului Galaţi.

De ce la clinica din Târgu Mureş?

Ca medic, viceprimarul Ciumacenco a explicat că stentul nu este o operaţie pe cord deschis, ci o banalitate. „Stent au avut şi Dick Cheney, şi Bill Clinton. Iliescu are cinci. Primarul a fost transferat la Târgu Mureş nu din lipsă de încredere în medicii din Galaţi, ci pentru că un spital judeţean nu are dotarea unei clinici universitare”, a explicat Ciumacenco.

„A fost dorinţa primarului”

Ciumacenco a admis că este normal ca cetăţeanul să fie informat, dar a fost alegerea edilului urbei să păstreze secretul asupra stării lui de sănătate:

„Mai presus de edilul urbei este un om. Am procedat corect faţă de omul Nicolae. Dorinţa primarului a fost să nu se ştie. Probabil s-a considerat că gestionarea acestui eveniment din partea noastră a fost una proastă. Sunt de acord până la un punct. Eu, ca apropiat al dlui primar şi ca doctor, chiar am dorit să-i respect alegerea”.

Până săptămâna viitoare, când se întoarce primarul, viceprimarul Ciumacenco i-a preluat atribuţiile, iar când e vorba de hotărâri importante, îl consultă telefonic.

„Starea dlui primar este una foarte bună, la modul serios. Dacă prin absurd nu mai poate continua, există o lege care spune foarte clar  ce se întâmplă”, a conchis vicele.

Citit 1203 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.