Victoria eurodeputatului Dumitriu - Sărbători tradiţionale

Victoria eurodeputatului Dumitriu - Sărbători tradiţionale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Am făcut într-un an lucruri pe care alţii nu le-au făcut în trei”, afirmă deputatul european Constantin Dumitriu *

Eurodeputatul PD-L Constantin Dumitriu şi-a prezentat ieri, 14 mai, performanţele realizate în primul său mandat european. Politicianul, plasat pe locul 11 pe lista candidaţilor PD-L la alegerile europarlamentare din 7 iunie, a declarat că şi-ar dori ca în noul mandat să activeze în aceleaşi comisii ca şi până acum, Comisia de Agricultură şi Dezvoltare Rurală şi Comisia de Pescuit. Dumitriu afirmă că a făcut într-un an de mandat cât n-au făcut alţi europarlamentari în trei ani de activitate.

Prima sa acţiune a fost una de promovarea imaginii României şi a produselor tradiţionale, în punctul zero al Parlamentului European, „Tradiţie şi recunoaştere” – eveniment de mare anvergură, la care au participat 3000 de oficiali.

Eurodeputatul a nominalizat şi amendamentele pe care le-a depus şi care au fost votate în PE: creşterea cotei de lapte, creşterea bugetului alocat schemei de distribuţie a fructelor în şcoli, fonduri speciale pentru asigurarea culturilor şi a animalelor împotriva calamităţilor naturale sau a epidemiilor, creşterea subvenţiilor pentru crescătorii de bovine în urma unei interpelări şi reluarea plăţilor pentru SAPARD.

Cea mai mare victorie a deputatului este legată însă de păstrarea tradiţiilor româneşti de sacrificare a porcului de Crăciun şi a mielului de Paşte. „De acum încolo, românii îşi vor putea sacrifica animalele, de sărbători, după tradiţie. Pentru mine, a fost o prioritate păstrarea tradiţiilor în acest mandat şi va continua pe viitor. Consider important să putem transmite tradiţiile către urmaşii noştri. Sacrificarea animalelor prin asomare ridica preţul cărnii şi năştea nemulţumiri în rândul cetăţenilor”, a declarat Dumitriu.

Ultima reuşită a parlamentarului este reducerea  termenului de efectuare a plăţilor pentru programele de dezvoltare rurală şi eliminarea principiului rambursării, cu care Comisarul pe Agricultură a fost de acord.

Citit 1038 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.