Ghidul euroalegătorului (3)

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit ghidului publicat de Autoritatea Electorală Permanentă, cetăţenii români aflaţi în străinătate pe data de 7 iunie pot să voteze pentru reprezentanţii României în Parlamentul European, cu condiţia să nu se fi înscris pe listele de vot dintr-un alt stat membru al UE. Nu contează dacă acel cetăţean român are domiciliul sau reşedinţa în străinătate, ori se află peste hotare în scop turistic.

Cetăţenii nu pot fi obligaţi să participe sau să nu participe la alegeri.

Cetăţenii români pot vota în străinătate cu: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar. Nici la acest scrutin nu vom folosi cartea de alegător.

În străinătate, cetăţenii români vor fi înscrişi pe listele electorale suplimentare, care se întocmesc la prezentarea la vot. Votarea începe la ora 7.00, ora locală şi încheie la ora 21.00 , ora locală.

Cetăţenii români din Spania pot vota la secţiile de votare din oraşele: Madrid, Bilbao, Ciudad Real, Almeria, Barcelona, Zaragoza, Sevilla, Castellon de la Plana, Alcana de Henares.

Românii din Italia pot vota la: Roma, la sediul ambasadei şi la Accademia di Romania, Ancona, Napoli, Bari, Catania, Milano, Torino, Genova, Treviso, Padova, Trento, Trieste, Bologna, Florenţa şi Udine.

Citit 563 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.