Gălăţenii s-au săturat de RUINELE GARAJELOR! Restructurarea urbană de la Ancora bate pasul pe loc (FOTO)

Gălăţenii s-au săturat de RUINELE GARAJELOR! Restructurarea urbană de la Ancora bate pasul pe loc (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din luna aprilie şi până acum, timpul pare să fi înţepenit în Complexul Ancora. Singurele schimbări sunt bălţile mari care se acumulează după fiecare ploaie şi buruienile care au crescut în voie. Ruinele garajelor parţial demolate stau ameninţătoare în aşteptarea unei victime peste care să se prăvălească. Nederanjaţi de peisajul dezolant, proprietarii garajelor încă funcţionale îşi continuă viaţa la garajul devenit spaţiu cu altă destinaţie.

"Aşa a rămas de când au început lucrările de demolare. Nu e normal ce se întâmplă, mai bine le lăsau cum erau! Măcar nu era noroi! Se pot dărâma oricând pereţii rămaşi, ar trebui măsuri - pusă o plasă care să protejeze zona", ne-a declarat dl Valentin, locatar al cartierului.

„Parcă e după bombardament aici! Doamne! Uitaţi-vă la buruienile alea, a crescut şi cânepă! Vai, ştiţi ce mizerie e? Şi un miros că mă ţineam cu mâna de nas zilele trecute! Ne-au spus că face parc aici. Şi?! Una spun şi alta fac”, ne-a spus revoltată şi doamna Radu.

„A distrus ce-a distrus, nu face nimic, a lăsat gropi şi mizerie! Acesta e primarul!”, a tras concluzia domnul Aurel Pometcov, tot locatar din Ancora.

Teoria suna bine

La începutul lunii iulie, Primăria ne informa că parcarea Complex Ancora este încă în faza de studiu de fezabilitate, studiu ce urmează să fie actualizat prin completarea cu valoarea despăgubirilor care vor fi acordate proprietarilor de garaje. Despăgubirile trebuiau stabilite de către expertul evaluator, ales în urma unei achiziţii publice.

CITEŞTE ŞI: Cale de acces specială către viitoarea PARCARE de la Ancora

Optimistă, municipalitatea estima că în luna august 2014 va demara procedura de expropriere a garajelor şi a terenurilor. Şi estima că în termen de 90 de zile de la data declanşării procedurii de expropriere zona va fi liberă de construcţii. Şi că după aprobarea de către Consiliul Local a variantei finale a studiului de fezabilitate va scoate la licitaţie contractul de proiectare cu execuţie a lucrărilor de amenajare parcare Ancora. N-a demarat nimic!

Practica ne omoară

Nici zona cu garaje nu a fost declarată de utilitate publică, nici n-a fost supus aprobării studiul de fezabilitate cu noii indicatori tehnico-economici ai proiectului, care să cuprindă tot: parcare pentru autoturisme şi biciclete, zonă de socializare, o cale rutiera de acces între strada Roşiori şi strada Alexandru Lăpuşneanu, nici despăgubiri nu s-au stabilit.

Explicaţia autorităţilor este că de vină sunt proprietarii de garaje, care n-au vrut să cadă la înţelegere cu Primăria şi ţin cu dinţii de garaje. Prin urmare, nimeni nu poate spune când se va pune în aplicare măreţul plan de restructurare urbană! Păcat!

Citit 3340 ori Ultima modificare Marți, 02 Septembrie 2014 19:51

22 comentarii

 • postat de Dezamagire totala
  Joi, 04 Septembrie 2014 07:37
  5.13.211.***
  Dorel de Galati,asta este nea Stanica, ingamfatul .Omul asta,chiar nu stie si nu poate nimic,in afara de sifonare bani publici.Pai,ce conteaza ca jupanul calca numai in strachini,plateste el vreun ban? Tot prostimea plateste,ca tot de prostime a fost ales.Ar fi trebuit sa stie,daca tot zice ca a fost liberal,sa stie doua notiuni ale doctrinei:eficienta si eficacitate.Omul trece la UNPR,pentru ca la PSD,nu are loc si vorba lui Blaga:barbatii raman si curvele pleaca.
  3
  4
  Raportează
 • postat de Georgel
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 20:38
  89.136.0.***
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 09:09 postat de Vali
  in centru galatenii sunt mai tembeli decat in Dunarea? In M19 lucrurile se misca destul de bine si fara prea multa bataie de cap!

  Nu, e exact invers. Cei din Dunărea sunt mai tembeli decât cei din Centru! Numai niște tembeli pot fi în stare să-și demoleze ilegal proprietatea construită legal, fără autorizație de demolare prealabilă și să mai dea și bani unor firme pentru asta, când nu și-au demolat-o cu propria mână. Geniul lui Stan constă tocmai în faptul că a reușit să demonstreze cât de tembeli sunt mulți dintre noi. Și asta fără a cheltui un leu al Primăriei, fără a mișca un deget, doar creând diversiune. Una perfectă pentru proști.
  5
  9
  Raportează
 • postat de @ pentru idiotul cu IP86.34.10.221
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 17:07
  89.136.2.***
  @86.34.10.221

  Bai analfabetule !!!
  Insasi modul in care utilizezi functia CapsLock a tastaturii te caracterizeaza ... de comentaii, ce sa mai spun, Probabil esti un umil lipitor de afise, care in lipsa de obiectul muncii, esti platit la numarul de limbi dorsale in pielea de minge si de postari elogioase la adresa simulantului de fault in careu.
  5
  11
  Raportează
 • postat de Gica Revoltatu
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 17:04
  79.116.102.***
  E imaginea definitorie a Noului Galati.Daca nu sunt ruine,sunt santiere vesnice,cladiri parasite,samd.Vina e impartita intre actualul edil care a inceput demolarile fara sa le poata duce la bun sfarsit si mentalitatea de taran inapoiat a proprietarului de garaj care nu intelege ca spatiul public nu ii apartine in exclusivitate.Ponoasele le tragem noi,cei multi,care nu avem anexa respectiva in dotare si generatia tanara obligata sa-si petreaca timpul liber in fata calculatorului,fiindca nimeni nu prefera sa-si trimita copilul sa se joace "afara" printre masini in conditiile in care s-au inregistrat destule tragedii.A comenta mai mult e de prisos fiindca cel care a pus laba pe o bucatica de teren nu va accepta in veci sa renunte de bunavoie la ea,si nici nu intelege ce-i acela simt civic.
  4
  8
  Raportează
 • postat de PENTRU UNII NESIMTITI
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 15:14
  86.34.10.***
  80% DINTRE COMENTARII....NISTE NESIMTITI...!!!!!SI ZIC ASTA PENTRU CA NU STITI DECAT SA JICNITI...!!!!PRIN ASTA DOVEDITI CE FEL DE OAMENI SUNTETI....!!!!!ASTIA 80% NU MERITATI UN ORAS CIVILIZAT..!!!!LA TARA SAU IN GHETOURI ...!!!!DA-TI VOI DOVADA CA SUNTETI OAMENI SI APOI AVETI PRETENTII DE LA ALTII!!!!!SA VA FIE RUSINE!!!!!!!!
  19
  3
  Raportează
 • postat de fitilul cu terebentina
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 12:42
  89.136.184.***
  Prin iarna, "mult iubitul si stimatul", cel cu piele de minge si zăbală-proteza de cal, striga din toți bojocii ca va fi PERSONAL CALARE PE BULDOZERUL, precum Baiazid la Rovine, care urmeaza sa demoleze GARAJELE DE LA ANCORA ... ne-au fost prezentate si planșe, frumos colorate, realizate in atelierul "prietenului" Porumboiu ... nu cel de la Vaslui, ci a celui din Galați.
  Nu mai spun de SPRIJINUL NECONDIȚIONAT acordat de cotidianul local, de sus numita autoare, cit si a armatei de postaci, lipitori de afișe, aflați in simbria pseudo-edilului. Ce jigniri se proferau, ce execuții publice pe altarul-agora VL, cita minie proletara, ragnindu-se JOS GARAJELE, MOARTE PROPRIETARILOR DE GARAJE samd ....
  Urmările se vad, procesele de asemenea curg, iar întrebarea fireasca care se pune este CINE PLĂTEȘTE ??? Cu siguranță locuitorii Galatiului
  3
  23
  Raportează
 • postat de Albert de MOnaco
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 12:40
  82.137.14.***
  Primaria este proprietara cailor de acces, asa ca ,daca acesti cetateni civilizati nu doresc sa lase sa respire orasul ,primarul ar trebui sa blocheze toate caile de acces cu parapeti de beon si gata. Niciunde in lume nu se intampla asa ceva. Americanii cand au vrut sa construiasca autostrazi in beneficiul populatiei, au daramat tot ce le-a stat in cale ,dar la noi inca exista reminescente comunistoide.
  14
  9
  Raportează
 • postat de Rămâne la aprecierea celor cu garaje să păstreze zona așa cum se vede. Minimum 3 ani, dar și mai mult, procesele la noi durează de regulă peste 3 sau 5 ani. Aduce cu Donbass din E Ucrainei
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 12:13
  92.86.69.***
  Acum haz de necaz...și care-i diferența dintre garajele instalate și actualul peisaj? Același, mizeria, prostul gust, praf, băltoace, țânțari erau și înainte de dărâmare și după dărâmarea garajelor. Acum totul este de cei ce blochează amenajarea zonei...le place așa, rămâne așa...nu?
  11
  9
  Raportează
 • postat de un galatean
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 11:52
  109.255.109.***
  Mai boule de primar , trebuia sa cazi la intelegere cu propietarii inainte sa te apuci sa demolezi , nu sa pui carul inaintea boilor , dar de ... ai vrut sa te remarci ca faci o mare schimbare si ai facut un c...t ca si tine , oricum esti un zero barat , un hot si un ecroc , de cind ai fost ales nu ai facut altceva decit sa demolezi , sa tai arbori nejustificat si alte multe escrocherii. Te mai alege mata la viitoarele alegeri ... dar cred ca nu mai candidezi ca ti-ai facut plinul , asta de fapt doreai nu binele galatenilor de care te doare la pedala , rusine sa iti fie ...! pe cind urmatorul spectacol , pentru tine viata este un spectacol permanent !!!r use
  4
  23
  Raportează
 • postat de Maria
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 10:29
  86.127.215.***
  Noul trend in cartierul Mazepa.
  2
  8
  Raportează
 • postat de Akbar
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 10:13
  86.127.208.***
  Marea restructurare urbana din Mazepa a inceput prost datorita incapatanarii Primarului. Se cunostea regimul juridic al garajelor, in sensul ca unele sunt proprietate privata (teren + constructie). Zona nu putea fi declarata de utilitate publica deoarece legea 255/2010 (art. 2) nu prevede ca parcurile sunt obiective de utilitate publica. Deci nu poti expropria un privat de constructie sau teren si tu sa construiesti un parc in acea zona. Procedura de expropriere prevede evaluarea terenului si imobilului, aducerea la cunostinta publica a amplasamentul lucrării prin afişarea la sediul consiliului local, actualizarea PUG, infiintarea unei comisii de catre expropriator, solutionarea contestatiilor si multe altele.
  Dar cum ce incepe prost se termina si mai prost.
  3
  22
  Raportează
 • postat de MA INTREB.........
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 09:24
  84.117.45.***
  Cand demolarile se fac abuziv , fara respectarea legii , asta se intampla !!!!!!!!!!!!!!

  Ve-ti mai vedea acele ruine sinistre multi ani de acum incolo.

  Sa declari de utilitate publica o zona , la doi ani dupa ce ai transformat-o in ruine , este o nesitire administrativa a primariei , brat la brat cu naucul consiliu local.

  Prost sfatuit de jur imprejur , de fiinte deloc mintoase dar bine ancorate in statele de plata , confidential de grasute, primarului Stan nu-i mai ramane decat raspunderea in fata galatenilor si jignirile zilnice , care dupa cate vad ...........il lasa rece !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ce ziceti stimati cititori , viceprimari o fi avand ? Si daca DA !!!!, LA CE II SI (NE) FOLOSESC.

  (pamflet)
  8
  21
  Raportează
 • postat de VADER
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 09:13
  193.230.156.***
  care e problema, galateni? nu va place? cine i-a votat pe durbi, pe niciolae, pe jegul asta de acum? i-or fi votat cumva martienii? VOI I-ATI VOTAT, ASA MERITATI SA TRAITI!
  8
  29
  Raportează
 • postat de Vali
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 09:09
  86.124.203.***
  in centru galatenii sunt mai tembeli decat in Dunarea? In M19 lucrurile se misca destul de bine si fara prea multa bataie de cap!
  16
  13
  Raportează
 • postat de abc
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 08:51
  5.13.227.***
  Totul arata jalnic oricum ar fi ...urat urat, trebuiau facute toate demersurile, luate masuri, facute teste ca ptr secolul 21 si ulterior sa se inceapa demolarea in masa si aducerea terenurilor la un stadiu chel....totul finisat, acoperit si netezit, pui o plasa ieftina de jur imprejur si astept actele necesare care se misca greu. Era simplu si fara 99% barfe acum, chiar daca gura lumii nu o inchizi si nu o multumesti niciodata...
  In 20 in spate la F-uri se cresc animale .... urat ptr oras de sec 21!
  4
  12
  Raportează
 • postat de Marinovici
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 08:37
  5.13.153.***
  Un Galati care arata mai rau decat pe vremea lui Ceausescu ! Pensionari care fac doar barfe in piata , tineret care nu reuseste la bac, someri care nu au nici macar un butic si o primarie care trebuia de la bun inceput sa ii lase pe oameni sa faca garaje in locuri ce nu incurca si dupa un model tipizat! Acum a reusit sa ne invrajbeasca din nou !!!
  5
  22
  Raportează
 • postat de geo
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 08:31
  217.73.162.***
  Ma mir ca primarul a schimbat placa. Pana acum nu stia decat sa dea vina pe colegii de partid ca l-au tradat. Toata lumea e vinovata, Stan vrea sa faca, dar ceilalti se impotrivesc... Nici macar nu e in stare sa recunoasca atunci cand comite erori grave! Domnule primar, nu colegii liberali sunt vinovati pentru esecul dumneavoastra! Dumneavoastra sunteti singurul vinovat!
  8
  18
  Raportează
 • postat de satul de oras mizer
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 07:41
  82.137.15.***
  Doar promisiuni stiu sa faca. In acest articol trebuia spus si de dughenele care ocupa tot trotuarul de Piata Ancora unde un focar de infectie...
  8
  20
  Raportează
 • postat de Sandu.
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 07:40
  109.103.134.***
  Stane asa se intimpla cand te incapatinezi .Ai reusit sa aduci mahalaua in centrul orasului.Este o mare realizare recunosc pentrul Noul Galati.Poate ai fost influentat si de numerosii frustrati ,de campania de presa favorabila care vezi acum prin vocea aceleias ziariste se modifica.Ce ai facut la Ancora merita sa ocupe un loc fruntas in clasamantul marilor realizari ale Epocii demolarilor.
  9
  32
  Raportează
 • postat de galatiul prostanilor
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 07:39
  5.13.181.***
  sincer toata europa e plina de garaje, daca acest personaj si echipa lui ar fi inteles acest lucru, daca aveau moral initiativa si echitate ar fi trebuit sa ofere omului cel putin aceleasi conditii nu este demn de un personaj european sa darame ceva si sa ofere in schimb ceva cu mult mai prost si nu am nici garaj nici consignatie
  14
  25
  Raportează
 • postat de omul.muncii
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 07:33
  83.103.186.***
  frumos"cap de minge" fra aer,primar la-Ti ales,primar sa-l tineti,acum votati unpr,l-ati vazut nu-l sprijina pnl,un oportunist ca toti ceilalti uslisti . Stan si actualul Cons.nu sunt in stare sa faca nimic,doar mici gainarii.Galateni aveti grija ce votati in viitor.
  9
  19
  Raportează
 • postat de x
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 02:00
  89.136.3.***
  1. Nu e numai noroi; noroi e "doar" cind ploua.
  "Intre ploi" e praf, in continua suflare a vantului.

  2. Ce e aia "n-au vrut să cadă la înţelegere"?
  Pai hai, cap-de-minge, "sa ne-ntelegem sa facem schimb normal si gratuit de locuinte si terenul asociat".
  8
  24
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.