La o bere liberală cu Norica Nicolai

La o bere liberală cu Norica Nicolai
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sâmbătă după-amiază, la ora la care girofarurile premierului Emil Boc răscoleau oraşul, Faleza se îngălbenise. Nu de ciudă, ci din pricina zecilor de tineri cu tricouri galbene – PNL care împânziseră zona din faţa terasei „Nic-Nic”.

Un dozator de bere trona sub o copertină cu sloganul „Mereu o bere pe cinste”, pe care fluturau mândre steagurile PNL. Cu un aer de picolo, un liberal gătit cu eşarfă galbenă îmbia trecătorii cu tava plină cu pahare mari cu bere.

Din laterale, Tincuţa Vrabie şi Cătălin Enică „serveau” pliante PNL. Şi berea şi pliantele erau opţionale şi la fel de gratuite. Distincţia era clară: tineretul – tricouri, liberalii cu greutate, consilieri, directori, eşarfe galbene!

Centrul atenţiei era însă eurocandidata Norica Nicolai care, împreună cu liderul PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre, se întreţinea, chiar lângă faimosul Pânzar, cu un grup mare de doamne. Îmbrăcată lejer, într-o rochie kaki, liberala tocmai se întorsese dintr-o incursiune în comunele de pe Valea Prutului.

Norica Nicolai a vorbit cu gălăţenii, s-a pupat cu susţinătorii şi s-a înfruptat dintr-o vată de zahăr pe băţ. Bere a băut ceva mai târziu pe terasa „Nic-Nic”. Viceprimarul Mircea Cristea comenta măsurile de securitate luate pentru premier. Până şi vântul care sufla puternic pe faleză a primit conotaţie politică, fiind bănuit că a fost pus de adversari să boicoteze acţiunea electorală.

De pe Prut la Dunăre

„Am fost pe Valea Prutului. Cu o singură excepţie – Oancea, o comună în care poţi să vezi ceva din Europa, celelalte sunt comune de marginea Europei. Este frontiera estică a UE, eu voi lucra şi pe securizarea frontierelor, şi era firesc să văd despre ce este vorba ca să mă gândesc ce pot face pentru această zonă”.

„Faleza gălăţeană este foarte frumoasă, mai mică decât aş fi crezut, se poate face mai mult. Măsurile de securitate luate sunt o nebunie, dacă dl Boc crede că-l atacă cineva se bagă prea mult în seamă. Dacă l-aş întâlni, l-aş saluta şi aş avea ceva să-i spun: a fost un om pe care l-am susţinut personal la Primăria Clujului şi m-a dezamăgit!”, ne-a declarat Norica Nicolai.

Portocalii vs. galbeni

N-a fost Boc! Un grup compact şi mare, portocaliu, de tineri PD-L a coborât treptele Falezei. La vederea frontului liberal, portocalii i-au ezitat o clipă, apoi au înaintat. Galbenii s-au împărţit în două flancuri, prin mijlocul cărora au trecut PD-L-iştii.

După o secundă de linişte, ropote de aplauze şi câteva chiuituri au animat Faleza. Tinerii liberalii i-au aplaudat îndelung pe democrat-liberali, până când au dispărut în zare. Un frumos gest de fairplay politic şi eleganţă. Fiecare grup şi-a văzut apoi de împărţitul propriilor pliante electorale.

Citit 1139 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.