Ce-au mai votat ai noştri aleşi

Ce-au mai votat ai noştri aleşi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Împroprietărire

Averea municipiului Galaţi s-a mărit cu trei parcele de teren pe strada Arcaşilor nr. 76. Aleşii locali au acceptat trei donaţii ale unor suprafeţe de teren cu suprafaţa de 54, 108 şi respectiv 162 metri pătraţi, oferite de către familiile gălăţene Mărăcineanu, Braşoveanu şi Antohe.

Buget mai mare

Bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Galaţi a fost rectificat pozitiv cu suma de 1.859 mii de lei. Astfel, de la 474.556 mii de lei, vistieria numără în prezent 476.406 mii de lei. Sumele care au majorat bugetul provin din două surse: 300 mii de lei de la Fondul European de Dezvoltare Regională, iar 1.550.000 de lei reprezintă subvenţii.

Banii au fost repartizaţi în bugetul de cheltuieli astfel – 1.500 mii de lei la combustibili şi energie, 50.000 la capitolul servicii publice şi 300.000 de lei la învăţământ.

Sport pe bani publici

Consilierii locali au decis să prelungească până pe 30 august perioada de depunere a documentaţiilor de către asociaţiile sportive care doresc să fie finanţate de la bugetul local. Totodată, aleşii au fost de acord să finanţeze Clubul Sportiv United, Clubul Sportiv ICMRSG şi Clubul Sportiv Voinţa, asociindu-se cu fiecare dintre acestea.

Proiectele de hotărâre votate nu precizează şi sumele alocate acestor structuri sportive. În schimb, sunt enumerate categoriile de cheltuieli care vor fi finanţate: transportul la competiţii pentru sportivi şi antrenori, cazarea şi masa pentru aceştia, fondul de premiere, achiziţionarea de materiale şi echipament sportive, salariile antrenorilor şi sportivilor, alimentaţia de efort, plata arbitrilor precum şi taxe de înscriere, participare sau organizare a acţiunilor sportive.

Eugen Ionesco, faţă în faţă cu aleşii locali

Consilierii locali s-au asociat cu Fundaţia „Eugene Ionesco”, în vederea sprijinirii activităţii Bibliotecii Franceze. La şedinţa de joi a fost votată alocarea de la bugetul local a sumei de 2.922  de lei  pentru acoperirea costurilor utilităţilor la imobilele în care îşi desfăşoară activitatea Biblioteca Franceză.   

Două mii pentru artiştii plastici

Legislativul local a votat contractul  de asociere între Consiliul Local şi Asociaţia “Uniunea Artiştilor Plastici din Galaţi”. Totodată s-a decis alocarea de la bugetul local a sumei de 2.330  de lei  pentru acoperirea costurilor cu utilităţile (apă rece, energie termică, energie electrică, telefon etc.), în vederea organizării acţiunilor socio-culturale în municipiul Galaţi.

Citit 681 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.