BUGETUL ORAŞULUI, supus aprobării/ MAI MULŢI BANI pentru investiţii, MAI PUŢINI pentru funcţionare

BUGETUL ORAŞULUI, supus aprobării/ MAI MULŢI BANI pentru investiţii, MAI PUŢINI pentru funcţionare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Galaţi pe anul 2015 va fi supus astăzi aprobării aleşilor locali. Numai că, faţă de proiectul supus dezbaterii publice, pe care vi l-am prezentat deja, în documentul ajuns pe masa consilierilor au apărut diferenţe majore. Mai exact, sunt mai mulţi bani pentru dezvoltare şi mai puţini pentru funcţionare.

Astfel, dacă în proiectul iniţial, Primăria plănuia să cheltuiască 435,8 milioane de lei pentru funcţionarea oraşului şi 76,5 milioane de lei pentru dezvoltarea lui, acum cele două sume s-au mai echilibrat. Bugetul de funcţionare prevede cheltuieli de 355,4 milioane de lei, iar cel pentru dezvoltare de 171,3 milioane de lei.

Fonduri reduse la învăţământ şi transporturi

Cea mai mare diferenţă se vede la cuantumul subvenţiei pentru populaţie pentru energie termică, unde suma a scăzut de la 28,4 milioane de lei la doar şase milioane de lei! S-a mai redus şi suma alocată pentru Învăţământ. Din 175,1 milioane de lei alocate pentru plata salariilor profesorilor, pentru bursele elevilor şi pentru întreţinerea şi funcţionarea unităţilor şcolare au rămas 138,9 milioane de lei. Dacă pentru Transporturi erau repartizate iniţial 50,3 milioane de lei, acum mai sunt 40,7 milioane de lei, din care 14,2 pentru cheltuieli întreţinere străzi, 17 milioane pentru subvenţie transport public, iar 9,4 milioane pentru rambursarea creditului pentru achiziţia autobuzelor şi modernizarea unor străzi. Au crescut, însă, fondurile pentru Ordinea publică, adică Poliţia Locală şi Serviciul de Apărare Civilă, de la 11,9 la 12,7 milioane de lei. Şi au rămas mai puţini bani de distracţie: 27,5 milioane de lei, în loc de 32,9 milioane de lei.


CITEŞTE ŞI: CONTRACTE de peste şase milioane de lei/ Oraşul se umple cu LOCURI DE JOACĂ

Citit 1626 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Februarie 2015 19:25

4 comentarii

 • postat de Che Guevara
  Joi, 12 Februarie 2015 18:43
  89.137.223.***
  Te-ai saturat sa fii sclavul sistemului bancar nereglementat din tara noastra ? Iesi in strada !!! Vino vineri 13.01.2015 incepand cu ora 15:00 la Casa de Cultura a Sindicatelor !!!
  1
  4
  Raportează
 • postat de marcu
  Joi, 12 Februarie 2015 18:02
  82.78.12.***
  domnul viceprimar iar si-a dat in petec si i-a obligat si pe confratii lui de cromatica politica sa voteze la fel si astfel s-a dus naibii pentru moment adoptarea bugetului pe 2015 .
  domnule viceprimar fost citymanager , sa nu-mi spuneti ca nu stiati ca se va vota bugetul si ca nu ati orchestrat toata piesa asta de teatru ieftin de astazi .
  urat e ca luati si trageti in jos si consilieri care dealtfel , au obraz comparativ cu...

  sa stie si galatenii ca fantomele trecutului (a se citi psd), inca ne urmaresc si nu reusim sa scapam de ele decat, probabil, odata cu trecerea acestora in alte lumi cu multa verdeata si aer curat.

  va multumim psd, multumim pc pentru ca si voi ati votat la fel si in general multumim tuturor celor care din interese meschine proprii sau de partid, lovesc in alesul nostru al galatenilor, bun, rau, cum o fi el, de fapt lovind in noi toti prin neadoptarea bugetului.

  felicitari domnule pOPA, sunteti cel mai mare carcotas al orasului si poate o sa va dam premiul pentru cel mai din cei mai, distructivi gospodari ai orasului.
  0
  2
  Raportează
 • postat de noul oras
  Joi, 12 Februarie 2015 10:46
  5.13.159.***
  Ca de obicei,se taie cei mai important, INVATAMANTUL si se adauga unde nu trebuie, in AUTOBUZE, salariul ala astronomic al DIRECTOAREI de la TRANSURB si gratuitati(pomeni).La noi se merge pe principiul, lume cat mai proasta ,prosti cat mai destepti......Spitalele varza,strazile varza,loc de munca: ce e ala?
  0
  10
  Raportează
 • postat de cand analfabetii ajung varfuri
  Joi, 12 Februarie 2015 07:41
  79.116.103.***
  se cunoaste tendinta totala a tandemului psd-unpr -pc+stan de a lucra la imagine oricum stan numai si numai la imagine a lucrat de cand a inceput mandatul: floricele peste tot, spectacole, borduri vopsite pe brailei, daramarea garajelor, un mic parculet, copaci in glastre pe brailei absolut nimik esential iar akum cum iti poti prezerva domeniile feudale gen vila+masina de teren, prostesti populatia nu o mai educi, tai banii de la invatamant
  0
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.