BUGETUL ORAŞULUI, supus aprobării/ MAI MULŢI BANI pentru investiţii, MAI PUŢINI pentru funcţionare

BUGETUL ORAŞULUI, supus aprobării/ MAI MULŢI BANI pentru investiţii, MAI PUŢINI pentru funcţionare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Galaţi pe anul 2015 va fi supus astăzi aprobării aleşilor locali. Numai că, faţă de proiectul supus dezbaterii publice, pe care vi l-am prezentat deja, în documentul ajuns pe masa consilierilor au apărut diferenţe majore. Mai exact, sunt mai mulţi bani pentru dezvoltare şi mai puţini pentru funcţionare.

Astfel, dacă în proiectul iniţial, Primăria plănuia să cheltuiască 435,8 milioane de lei pentru funcţionarea oraşului şi 76,5 milioane de lei pentru dezvoltarea lui, acum cele două sume s-au mai echilibrat. Bugetul de funcţionare prevede cheltuieli de 355,4 milioane de lei, iar cel pentru dezvoltare de 171,3 milioane de lei.

Fonduri reduse la învăţământ şi transporturi

Cea mai mare diferenţă se vede la cuantumul subvenţiei pentru populaţie pentru energie termică, unde suma a scăzut de la 28,4 milioane de lei la doar şase milioane de lei! S-a mai redus şi suma alocată pentru Învăţământ. Din 175,1 milioane de lei alocate pentru plata salariilor profesorilor, pentru bursele elevilor şi pentru întreţinerea şi funcţionarea unităţilor şcolare au rămas 138,9 milioane de lei. Dacă pentru Transporturi erau repartizate iniţial 50,3 milioane de lei, acum mai sunt 40,7 milioane de lei, din care 14,2 pentru cheltuieli întreţinere străzi, 17 milioane pentru subvenţie transport public, iar 9,4 milioane pentru rambursarea creditului pentru achiziţia autobuzelor şi modernizarea unor străzi. Au crescut, însă, fondurile pentru Ordinea publică, adică Poliţia Locală şi Serviciul de Apărare Civilă, de la 11,9 la 12,7 milioane de lei. Şi au rămas mai puţini bani de distracţie: 27,5 milioane de lei, în loc de 32,9 milioane de lei.


CITEŞTE ŞI: CONTRACTE de peste şase milioane de lei/ Oraşul se umple cu LOCURI DE JOACĂ

Citit 1737 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Februarie 2015 19:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.