PRIMARUL Marius Stan, despre EŞECUL TUNELULUI: "Pierdem cu toţii! Valea Jiului doi scrie pe noi"

PRIMARUL Marius Stan, despre EŞECUL TUNELULUI: "Pierdem cu toţii! Valea Jiului doi scrie pe noi"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doar o minune ar putea salva de la eşec proiectul subtraversării Dunării, iniţiat de primarul Marius Stan. Edilul a ieşit ieri la rampă, spunând că podul de la Brăila nu se va face şi acuzându-i pe aleşii Galaţiului că nu au susţinut tunelul

Lovit din toate părţile

În prezent, studiul de fezabilitate pentru realizarea tunelului se află la licitaţie, dar două case de avocatură din Bucureşti l-au contestat. Mai mult, tunelul este concurat de o licitaţie pentru actualizarea studiului de fezabilitate al podului de la Brăila. Cele două proiecte se exclud reciproc! Şi peste toate, Master Planul de Transport care a ajuns la Uniunea Europeană, prevede pod, nu tunel. În aceste condiţii, dacă primarul ar continua procedurile privind tunelul, s-ar putea alege cu dosar penal. „Este mai mult decât evident că proiectul nostru este lovit în moalele capului şi desfiinţat complet. Nu luăm o decizie până când nu se încheie perioada de primit ofertele, 15 aprilie. Până atunci, mă bat pentru proiect cu premierul, cu ministrul Transporturilor, pentru a fi trecut pe Master Plan, pentru că am convingerea că este proiectul cel mai viabil şi mai fezabil. După 15 aprilie, dacă nu se modifică Master Planul, retragem proiectul, nu avem ce face! Şi asta este, stăm şi aşteptăm să murim!”, a declarat Stan.

„Podul nu se va face”

„Cei de la CNADNR vor să ne convingă că podul pe patru benzi costă 800 milioane de lei fără TVA, iar cu două benzi 546 milioane de lei. Când vor face ei pod cu banii aceştia, să spuneţi că sunt cel mai idiot şi mai cretin primar! La ultima mea vizită la dl premier, acum două săptămâni, textual mi-a spus: «Hai, dom’le, să fim serioşi, proiectul acesta, pod la Brăila, se va face prin 2030!». Vineri, în faţa ministrului Transporturilor, mi se spune: «Anul acesta noi deja începem proiectul». Cine minte? Dacă mai adăugăm şi suspiciunea că toate terenurile de pe piciorul potenţialului pod sunt proprietatea cuiva din zona Brăilei, eu cred că niciodată UE şi niciun Guvern sănătos la cap nu va investi într-un proiect care este suspectat din start de lucruri necurate. Şi atunci zona Galaţi-Brăila va fi vitregită ca infrastructură”, a mai spus Stan.

„Este o înfrângere politică!”

Primarul i-a lăudat pe brăileni pentru solidaritatea cu care şi-au susţinut podul şi i-a pus la zid pe aleşii Galaţiului. „După ce că 25 de ani nu au făcut niciun proiect de infrastructură serioasă la Galaţi, acum, când a apărut unul fezabil, vin cozi de topor din interior care militează pentru Master Planul cuprinzând podul la Brăila: dl Ichim, tovarăşul Chebac, dl Toader, care avea poziţia cea mai puternică de a contesta acest Master Plan şi a se bate pentru un proiect al Galaţiului. Că nu e proiectul lui Stan!  În plen, n-a vorbit unul vreodată de tunel. E o dovadă de cât de mult le pasă de Galaţi. Bucuria lor e că i-au tras-o lui Stan, ca şi când trăgându-i-o lui Stan au câştigat ei ceva. Pierdem cu toţii! Valea Jiului doi scrie pe noi”, a conchis Stan.

Ce spun aleşii

Senatorul PNL Paul Ichim a declarat, ironic, că e prea rotund pentru a fi "coadă de topor". "Demersul meu privind Master Planul a fost pe ideea de a se face ceva pentru traversarea Dunării pentru că asta înseamnă deschiderea zonei, înseamnă locuri de muncă, iar guvernul garantează realizarea conexiunii rutiere la pod", a declarat Ichim. Deputatul PNL Mircea Toader a declarat că a susţinut podul de la Brăila pentru că i s-a părut mult mai fezabil decât tunelul. „Eu sunt pentru orice formă viabilă de traversare a Dunării. Tunel, pod, nu are relevanţă”, ne-a declarat deputatul UNPR Eugen Chebac care a refuzat să comenteze apelativul "tovarăş".


CITEŞTE ŞI: Podul peste Dunăre a bătut tunelul. Proiectul lui Marius Stan, REFUZAT de Ministrul Transporturilor

Citit 13076 ori Ultima modificare Luni, 16 Martie 2015 21:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.