Podul peste Dunăre a bătut tunelul. Proiectul lui Marius Stan, REFUZAT de Ministrul Transporturilor

Podul peste Dunăre a bătut tunelul. Proiectul lui Marius Stan, REFUZAT de Ministrul Transporturilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tunelul primarului Marius Stan a fost refuzat de către Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, în favoarea podului peste Dunăre. Preşedintele interimar al Consiliului Judeţului Brăila, Viorel Mortu, şi primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, au fost convocaţi, vineri, de către ministrul Transporturilor, Ioan Rus, la Bucureşti, pentru a-şi prezenta proiectele pentru traversarea Dunării şi pentru a se lua o hotărâre în acest sens. Din câte se pare, cele mai multe bile albe le-a avut podul brăilenilor.

"Domnul ministru al Transporturilor, Ioan Rus, ne-a invitat la o discuţie despre Master Plan. Din partea Brăilei, alături de mine au participat domnul arhitect şef Costel Drăgan şi doamna viceprimar Doiniţa Ciocan. Galaţiul a venit cu o delegaţie condusă de domnul primar Marius Stan. Fiecare parte şi-a exprimat varianta de lucru pentru traversarea Dunării. Noi am mers, cum era de aşteptat, pe varianta podului, Galaţiul a susţinut tunelul.

Variantele au fost evaluate din punct de vedere tehnic, financiar şi în funcţie de numărul de beneficiari şi, în final, s-a optat pentru podul peste Dunăre. În acest moment, podul face parte din Master Plan", a declarat preşedintele CJ Brăila. Acesta a precizat că amplasarea podului rămâne "undeva între Brăila şi Galaţi", iar discuţiile sunt ca lucrările la acest obiectiv să înceapă în vara anului viitor.

În acest moment, nu ştim dacă primarul Galaţiului mai este încă hotărât să realizeze tunelul şi pe ce sprijin financiar s-ar baza, întrucât nu a putut fi contactat. Totodată, directorul Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor, Silviu Bacalum, care, până la sfârşitul lunii, va ţine loc şi de purtător de cuvânt al instituţiei, ne-a spus că "nu îl poate deranja pe domnul primar duminica".


CITEŞTE ŞI: În MASTER PLANUL de Transport, "rămâne cum s-a stabilit"

Citit 6751 ori Ultima modificare Duminică, 15 Martie 2015 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.