Micuţa irlandeză şi cei şapte pitici

Micuţa irlandeză şi cei şapte pitici
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Eithene Barion a venit la Nicoreşti acum vreo opt ani, ca voluntar într-o misiune umanitară şi aşa a ajuns… alegător la europarlamentare. Ce-i drept, între aceste două momente au mai fost câteva episoade.

La Nicoreşti, Eithene l-a întâlnit pe Ettore, tot voluntar, dar din Italia. S-au văzut, s-au plăcut şi s-au căsătorit. Mai mult, deşi acum au doi copii, au mai înfiat cinci fraţi abandonaţi!

Irlandeza şi cei şapte pitici! Chiar că-ţi trebuie curaj pentru aşa misiune, mai ales că, în prezent, Ettore este la muncă în Italia. Numai că Eithene, mărunţică de statură, dar energică, nu pare a duce lipsă de aşa ceva. „Ne-am luat casă, avem grădină, avem grijă de copii, am rămas aici. Nu ne mai trebuie altceva”, ne explică Eithene într-o română aproape perfectă.

Când aude de europarlamentare, zâmbeşte şi ne explică simplu:  „Dacă Dumnezeu a făcut să fim aici, trebuie să fim buni cetăţeni. Dacă trebuie votat, mie îmi place să votez. Politica nu mă interesează prea mult, dar dacă e posibilitatea să aleg, trebuie să aleg. E ceva!”

Din când în când i se mai face dor de Irlanda. Dar verdele de Nicoreşti, mai ales atunci când plouă, are ceva din „green grass of home”.

Citit 707 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.