Constantin Dumitriu, primul supleant pe lista PE

Constantin Dumitriu, primul supleant pe lista PE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Plasat în primul 11 al PD-L, gălăţeanul Constantin Dumitriu a ratat la mustaţă mandatul de parlamentar european. Dumitriu a reuşit „fără loc”, în sensul că PD-L a primit zece mandate, el fiind primul sub linie.

Conform documentului Biroului Electoral Central, este însă primul pe lista supleanţilor PD-L şi asta înseamnă că în cazul în care unul dintre eurodeputaţii partidului său renunţă la fotoliul europarlamentar, Dumitriu îi va lua locul, evident, cu acordul partidului său.

Zvonurile şi bârfele care circulă prin târg dau ca sigură în proporţie de 90-95 la sută reîntoarcerea lui Constantin Dumitriu la Bruxelles, dacă unul dintre colegii săi de pe lista câştigătoare devine ori comisar european, ori ministru într-un viitor guvern majoritar PD-L.

Joi, l-am contactat telefonic pentru a-l întreba în cât timp crede că se va întoarce în Legislativul European. „Sunt în vacanţă, nu fac declaraţii politice. O să facem o conferinţă de presă săptămâna viitoare. Îmi văd şi eu părinţii, fraţii, că n-am mai avut timp să-mi văd familia de mult”, ne-a declarat fostul deputat european.

Îi înţelegem nevoia de relaxare, în condiţiile în care a investit atât de mult, fizic şi financiar, în campania electorală. 

„Eu sper că până în toamnă revine”

Liderul PD-L Galaţi, deputatul Mircea Toader, şi-a exprimat speranţa că, până în toamnă, Dumitriu va fi din nou deputat european, dar a precizat că depinde de mai mulţi factori şi în special de cel care va fi comisar european.

„Şansele PD-L de a avea comisar european sunt cele mai mari. Guvernul hotărăşte, preşedintele e de acord. E problema Guvernului şi în Guvern premierul ascultă pe toată lumea şi hotărăşte. Dar trebuie să existe un consens politic, indiferent cum ar fi, pentru că se fac trei propuneri, nu una, de fiecare ţară”, a spus Toader.

Deocamdată, Galaţiul va trebui să se mulţumească doar cu un eurodeputat, social-democrata Adriana Ţicău.  

Explicaţie foto: Se duce sau nu se duce mai sus Dumitriu?

Citit 1501 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.