EBa, fruntaşă la Galaţi şi Tg. Bujor

EBa, fruntaşă la Galaţi şi Tg. Bujor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Presa centrală vuieşte prevestind sancţiuni şi chiar decapitarea liderului filialei judeţene a PD-L Galaţi, deputatul Mircea Toader, pentru rezultatul de la euroalegeri. PD-L Galaţi este trecut pe lista codaşelor naţionale, cu un rezultat de mic decât media naţională cu aproape trei procente.

După cum v-am informat, în judeţul Galaţi Alianţa PSD+PC şi-a adjudecat 42,44 la sută, depăşind PD-L cu peste 15 procente. Mai mult, chiar dacă am aduna voturile democrat-liberale cu scorul obţinut de EBa am constata că PD-L Galaţi rămâne tot în urma aliaţilor PSD+PC cu aproape 12 procente.

În vreme ce presa centrală îi prevesteşte decapitarea, liderul Mircea Toader pare destul de relaxat: „Pe municipiul Galaţi ne-am organizat bine şi am reuşit să câştigăm, considerând voturile PD-L împreună cu cele ale Elenei Băsescu. La fel şi la Tecuci. Singura problemă am avut-o şi o avem în continuare în zona Colegiilor 4-5, unde va trebui să ne organizăm mult mai bine şi sigur există un bazin electoral al PSD foarte bine ancorat. La alegerile europarlamentare, diferenţa dintre PSD şi PD s-a micşorat”, ne-a declarat Toader.

PD-L, salvat de EBa la Tecuci

În municipiul Galaţi, PD-L a obţinut cu peste patru procente mai puţin decât PSD - 30,23 procente. Dacă adunăm însă rezultatul Elenei Băsescu – 6,31 la sută, atunci putem spune că PD-LEBa a învins Alianţa PSD cu două procente.

La Tecuci, fieful lui Mircea Toader, PD-L s-a lăsat întrecut de PSD. Tocmai în colegiul pe care Mircea Toader îl reprezintă în Parlament, PD-L n-a luat decât 29,37 la sută, cu o jumătate de procent mai puţin decât PSD. Nici EBa n-a obţinut mai mult de 4,48 la sută, dar, adunat la scorul PD-L, Toader poate spune că a învins Alianţa PSD+PC.

La Bereşti, PD-L n-a adunat decât 14,66 procente, fiind bătut categoric de cele 72,14 la sută ale PSD. Nici măcar cele 3,05 procente ale Elenei Băsescu nu-i salvează onoarea portocalie. La Târgu Bujor, surprinzător, EBa şi-a adjudecat un rezultat frumos – 6,36 procente, aproape o treime din scorul PD-L – 16,73. Fireşte, în faţa rezultatului PSD – 64,03 la sută, PD-L - cu sau fără EBa - tot înfrânt rămâne.

Cine-a votat EBa?

„Tineretul nostru ne-a întrebat şi pe noi ce să facă şi le-am spus că e dreptul lor să hotărască între PD-L şi Elena Băsescu. În rest, gălăţenii care au votat-o probabil că sunt din electoratul lui Traian Băsescu sau din tineretul care vede în Elena Băsescu un corespondent al lor pentru viitor”, ne-a declarat Toader.

Amintiri

Mircea Toader nu pare să se teamă de vreo mazilire, mai ales că acum fix un an a mai trecut printr-o experienţă similară. După alegerile locale din 2008, unde PD-L a avut cu 9 procente sub media naţională, Toader a fost demis, apoi reconfirmat în funcţie.

Citit 1305 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.