S-a născut ALDE. Eugen Durbacă a devenit liberal

S-a născut ALDE. Eugen Durbacă a devenit liberal
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Consilierul local Cristian Dima şi senatorul Eugen Durbacă vor conduce, la Galaţi, noul partid Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), rezultat din contopirea Partidului Liberal Reformator (PLR) cu Partidul Conservator (PC). La Congresul Extraordinar de fuziune PLR-PC au participat şi cei doi lideri de la Galaţi.

Cristian Dima ne-a declarat că este convins că, prin fuziunea celor două partide, se creează cea de-a treia forţă politică în ţară, o forţă cu adevărat liberală. În ceea ce priveşte colaborarea cu Eugen Durbacă, Dima este optimist: „Cei care mă cunosc ştiu că nu sunt o persoană conflictuală. Mereu am crezut că odată cu înaintarea în vârstă căpătăm mai multă înţelepciune şi toleranţă. În slujba liberalismului sunt dispus să fac orice colaborare în respect şi înţelegere”.

Eugen Durbacă a salutat proiectul politic din prisma „celui mai vechi membru al PC”. Pentru politician, este o premieră să devină liberal, după ce, în 2002, a refuzat acest lucru. Atunci, filiala Galaţi Alinţei pentru România, condusă de Eugen Durbacă, a fost singura din toată ţara care, în momentul fuziunii prin absorbţie cu PNL, a preferat să meargă la Partidul Democrat.

Citit 4775 ori Ultima modificare Duminică, 21 Iunie 2015 18:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.